Ιστορίες Instagram εναντίον ιστοριών Snapchat

Μια πιο προσεκτική ματιά στην εφήμερη τάση κοινής χρήσης περιεχομένου

Εάν δεν έχετε ακούσει ακόμα, το Instagram μόλις παρουσίασε τη δική του λειτουργία Snapchat-inspired Stories.

Η ιστορία του Snapchat έχει γίνει μια εικονική μορφή κοινωνικής συμμετοχής. Χωρίς τα παραδοσιακά συστατικά των κοινωνικών μέσων, όπως τα κουμπιά καρδιάς, τα τμήματα σχολίων και τα μηνύματα που παραμένουν πάντα συνδεδεμένα στο προφίλ σας (εκτός αν τα διαγράψετε με μη αυτόματο τρόπο), οι χρήστες ενθαρρύνονται να συμμετέχουν σε πιο απλή και συχνή ανάρτηση φωτογραφιών και σύντομων βίντεο , 24 ώρες.

Ιστορίες: Το μέλλον των κοινωνικών μέσων;

Τώρα λοιπόν το ερώτημα είναι ότι αυτό αντιπροσωπεύει το επόμενο μεγάλο στάδιο του τρόπου με τον οποίο μοιραζόμαστε τα πράγματα μεταξύ τους στο διαδίκτυο; Και πώς αποφασίζουμε ποια πλατφόρμα θα χρησιμοποιήσουμε για τις Ιστορίες τώρα που υπάρχουν δύο μεγάλες επιλογές πλατφόρμας;

Το κοινό σας στο Instagram και το Snapchat μπορεί να διαφέρει, το οποίο είναι σίγουρα το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αποφασίζετε για το πού πρόκειται να δημοσιεύσετε μια φωτογραφία ή βίντεο 10 δευτερολέπτων , αλλά πέρα ​​από αυτό, πρέπει να γνωρίζετε ότι τα χαρακτηριστικά κάθε πλατφόρμα έχουν επίσης πολύ μικρές διαφορές. Το Instagram σίγουρα θα ενισχύσει το χαρακτηριστικό του Stories στο μέλλον, δεδομένου ότι έχει εισαχθεί μόλις και το Snapchat πιθανότατα θα κάνει το ίδιο για να ανταγωνιστεί, αλλά προς το παρόν απλά αρχίζουμε να βλέπουμε πώς ο κόσμος μπορεί να συνεχίσει να αγκαλιάστε το σούπερ casual, εφήμερη κοινή χρήση περιεχομένου.

Ακολουθεί μια παράλληλη σύγκριση των δυνατοτήτων που προσφέρει η Instagram Stories εναντίον του Snapchat Stories.

Η ιστορία τροφοδοσίας

Στο Instagram , θα δείτε μια νέα οριζόντια ροή για ιστορίες στο επάνω μέρος της κύριας ροής σας, εμφανίζοντας φωτογραφίες προφίλ ως φυσαλίδες χρηστών που ακολουθείτε. Οι φυσαλίδες που βλέπετε θα εμφανίζονται σύμφωνα με έναν αλγόριθμο που στοχεύει να σας δείξει πρώτα τις αγαπημένες σας ιστορίες λογαριασμού. Μπορείτε να σπρώξετε προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά για να μετακινηθείτε σε αυτά και να πατήσετε για να δείτε την ιστορία ενός συγκεκριμένου χρήστη, η οποία εξαφανίζεται 24 ώρες μετά τη δημοσίευση. Οι ιστορίες που δεν έχετε δει ακόμα θα είναι σε χρώμα.

Στο Snapchat , πρέπει να σπρώξετε προς τα αριστερά από την καρτέλα της κάμερας για να αποκτήσετε πρόσβαση στην καρτέλα Ιστορίες. Μια κάθετη τροφοδοσία των πρόσφατων ενημερώσεων και όλων των ιστοριών που περιέχουν χρήστες που έχετε προσθέσει (συμπεριλαμβανομένης της φωτογραφίας, του ονόματος και του χρόνου που έχουν αναρτηθεί) θα εμφανίζονται μεταξύ των μπλοκ διαφημιστικού περιεχομένου από τους συνεργάτες της Snapchat .

Η ταινία Takeaway: Η ιστορία του Instagram είναι σαν μια δευτερεύουσα τροφή που έχει συνδυαστεί με την κύρια τροφή για να την συγχωρήσετε ως πιο γρήγορη και πιο απλή μορφή ανταλλαγής περιεχομένου. Το Snapchat, από την άλλη πλευρά, είναι το θέμα της εφήμερης κοινής χρήσης περιεχομένου, οπότε έχει μόνο μια μορφή περιεχομένου που μπορεί να μοιραστεί και απλώς αναμειγνύεται με περιεχόμενο συνεργατών.

Προβολή ιστοριών

Στο Instagram , μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πρώτη ιστορία στη ροή ιστοριών σας για να την δείτε αμέσως και θα αναπαράγει τις ιστορίες όλων των άλλων με τη σειρά που εμφανίζονται στη ροή σας. Εάν ένας χρήστης δημοσιεύσει πολλαπλές ιστορίες, θα παίξει με τη σειρά που δημοσιεύτηκε. Μπορείτε να αγγίξετε την Ιστορία οποιουδήποτε χρήστη για να δείτε μόνο τη δική τους (και όχι όλα αυτά με τη σειρά που εμφανίζονται στη ροή σας) και αγγίζετε για να τα παρακάμψετε γρήγορα εάν υπάρχουν πολλές ιστορίες. Υπάρχει επίσης μια επιλογή "Αποστολή μηνύματος" στο κάτω μέρος κάθε ιστορίας, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ξεκινήσετε μια συνομιλία μέσω του Instagram Direct .

Στο Snapchat , η προβολή των ιστοριών είναι σχεδόν ίδια με αυτή που έχει τώρα το Instagram. Πατήστε την πρώτη ιστορία στη ροή σας για να παρακολουθήσετε όσα αναρτήθηκαν με τη σειρά που εμφανίζονται (συμπεριλαμβανομένων των πολλαπλών ιστοριών από έναν χρήστη) και πατήστε για να τα παρακάμψετε ταχύτερα. Υπάρχει επίσης μια δυνατότητα συζήτησης που μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε κάθε ιστορία που σας επιτρέπει να στείλετε ένα μήνυμα / να ξεκινήσετε μια συνομιλία με τον συγκεκριμένο χρήστη.

Το Takeaway: Όταν πρόκειται απλώς για την προβολή ιστοριών για το Instagram και το Snapchat, η εμπειρία είναι σχεδόν ταυτόσημη. Μια ενδιαφέρουσα διαφορά είναι η δυνατότητα να γυρίσετε ξανά τις ιστορίες πατώντας στην αριστερή πλευρά της οθόνης καθώς τις βλέπετε - μια λειτουργία που δεν έχει το Snapchat. Μια άλλη λεπτή διαφορά είναι ότι πρέπει να σπρώξετε κάτω εάν θέλετε να σταματήσετε να παρακολουθείτε μια ιστορία σχετικά με το Snapchat, ενώ στο Instagram πρέπει να πατήσετε το X στην επάνω δεξιά γωνία για να σταματήσετε να παρακολουθείτε.

Ιστορίες απόσπασης

Στο Instagram , μπορείτε είτε να πατήσετε το κουμπί σημείου συν, το οποίο εμφανίζεται στην επάνω αριστερή γωνία της κύριας τροφοδοσίας σας είτε να σύρετε προς τα δεξιά για να τραβήξετε την καρτέλα της κάμερας που σας επιτρέπει να καταγράφετε και να δημοσιεύετε τη δική σας ιστορία. Εδώ είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που μπορείτε να απολαύσετε κατά τη δημιουργία της ανάρτησής σας:

Στο Snapchat , μπορείτε είτε να πατήσετε το εικονίδιο μοβ κάμερας στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης στην καρτέλα Ιστορίες είτε να σύρετε το αριστερό / το δεξί μέχρι να δείτε την καρτέλα της κάμερας για να δημοσιεύσετε μια ιστορία. Τα κύρια χαρακτηριστικά που έχετε όταν δημοσιεύετε μια ιστορία στο Snapchat περιλαμβάνουν:

Το Takeaway: Αυτή τη στιγμή, το Snapchat προσφέρει περισσότερα χαρακτηριστικά Story από το Instagram - κυρίως φακούς και φίλτρα διασκέδασης - αλλά αυτό πιθανότατα θα αλλάξει πολύ σύντομα. Από την πλευρά του Instagram, όμως, τα διαφορετικά σετ εργαλείων σχεδίασης και οι εύχρηστες επιλογές χρώματος είναι μια ωραία πινελιά, την οποία δεν προσφέρεται Snapchat.

Ιστορικό απορρήτου

Στο Instagram , οι Ιστορίες σας είναι δημόσιες αν το προφίλ σας είναι δημόσιο. Ακόμη και αν δεν ακολουθήσετε έναν συγκεκριμένο χρήστη, εάν εξακολουθείτε να βλέπετε το δημόσιο προφίλ του, η φωτογραφία του προφίλ του θα είναι κίτρινη, εάν έχει δημοσιεύσει μια ιστορία. Μπορείτε να το πατήσετε για να το δείτε ακόμη και αν δεν τα ακολουθήσετε. Ωστόσο, το Instagram εισήγαγε τις "Ρυθμίσεις ιστοριών", τις οποίες μπορείτε να προσαρμόσετε πιέζοντας το εικονίδιο με γρανάζι στην επάνω δεξιά γωνία από την καρτέλα προφίλ σας σε:

Στο Snapchat , έχετε τον πλήρη έλεγχο του ποιος κάνετε και δεν θέλετε να δείτε τις ιστορίες σας. Από την καρτέλα της κάμερας, μπορείτε να αγγίξετε το εικονίδιο μικρού φανταστικού στο επάνω μέρος για να κατεβάσετε την καρτέλα Snapcode και, στη συνέχεια, πατήστε το εικονίδιο με το γρανάζι στην επάνω δεξιά γωνία για να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις σας. Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ενότητα "Ποιος μπορεί ...":

Το Takeaway: Το Snapchat δίνει στους χρήστες καλύτερο έλεγχο της ιδιωτικής τους ζωής από ό, τι το Instagram, δεδομένου ότι τα Instagram Stories πρέπει να παραμείνουν δημόσια με δημόσιο λογαριασμό. Αυτό θα μπορούσε να αλλάξει στο μέλλον, αλλά δεν έχετε κανένα πρόβλημα αφήνοντας το κύριο περιεχόμενό σας κοινό, τότε είναι λογικό οι Ιστορίες να είναι επίσης δημόσιες.

Τυλίξτε το

Από μια ευρεία προοπτική, είναι σαφές ότι τα Instagram Stories είναι σχεδόν ένας πλήρης κλώνος των Snapchat Stories που έχουν κατασκευαστεί για να ενσωματωθούν στην ήδη άγρια ​​επιτυχημένη εφαρμογή Instagram . Το ενδιαφέρον για το Snapchat είναι ότι η εφήμερη κατανομή περιεχομένου του έχει καταστήσει γνωστό ότι είναι μια πολύ πιο οικεία κοινωνική πλατφόρμα όπου οι χρήστες μπορούν να συνδεθούν στενότερα με τους φίλους τους.

Στο Instagram, ωστόσο, οι χρήστες εύκολα αναβαθμίζουν χιλιάδες οπαδούς και ακολουθούν ακριβώς όπως πολλούς λογαριασμούς πίσω - καθιστώντας τον ένα πολύ λιγότερο οικείο τρόπο χρήσης των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης . Ένα μεγάλο πρόβλημα με αυτό το νέο χαρακτηριστικό Ιστορίες είναι ότι εκείνοι που ακολουθούν εκατοντάδες ή ακόμη και χιλιάδες χρήστες θα έχουν έναν σκληρό χρόνο μετακίνηση μέσω της ροής ιστορίες για να δείτε μόνο τις ιστορίες από τους χρήστες που ενδιαφέρονται για την προβολή.

Συνολικά, η εφαρμογή των Stories είναι μια τολμηρή κίνηση για το Instagram και μία που θα πρέπει να προσέξουμε προσεκτικά για να δούμε πώς εξελίσσεται, παρατηρώντας παράλληλα εάν η πλειονότητα των χρηστών θα συνεχίσει να το χρησιμοποιεί μετά την "νέα" κομμάτι. Όσο για το Snapchat , σίγουρα δεν θα πάει πουθενά σύντομα.

Και οι δύο είναι ογκώδεις πλατφόρμες με το καθένα με τις δικές του μοναδικές θέσεις στο σημερινό κόσμο που βασίζεται στον κινητό κοινωνικό καταμερισμό. Και ποιος ξέρει; Ίσως οι ιστορίες θα αρχίσουν να εμφανίζονται σε άλλα δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα εκτός από αυτά τα δύο σε κάποιο σημείο στο μέλλον, καθώς οι άνθρωποι σιγά-σιγά πλησιάζουν προς μια πιο απλή και λιγότερο μόνιμη μορφή κοινωνικής συμμετοχής.