Κόψτε μια εικόνα σε σχήμα με το Photoshop ή τα στοιχεία

Μια μάσκα ψαλιδισμού στο Photoshop CC ή στο Photoshop Elements είναι ένας εύκολος, μη καταστρεπτικός τρόπος να κόψετε μια εικόνα σε οποιαδήποτε μορφή και στα Photoshop και στο Photoshop Elements. Χρησιμοποιούμε ένα προσαρμοσμένο σχήμα για να δείξουμε την τεχνική σε αυτό το σεμινάριο, αλλά θα λειτουργήσει το ίδιο με κείμενο ή οποιοδήποτε περιεχόμενο στρώματος με διαφανείς περιοχές. Αυτό το σεμινάριο είναι γραμμένο για Photoshop και Photoshop Elements. Όπου υπάρχουν διαφορές στις εκδόσεις, τους εξηγήσαμε στις οδηγίες.

Το εργαλείο κοπής cookie στο Photoshop Elements είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος να κόψετε μια εικόνα σε σχήμα. Το εργαλείο κοπής cookie δεν απαιτεί οδηγίες, αλλά χρησιμοποιώντας μια μάσκα περικοπής, έχετε μεγαλύτερη ευελιξία και δεν περιορίζεται σε αυτά που έχετε εγκαταστήσει στο Photoshop Elements.

01 από 10

Μετατροπή του φόντου σε ένα επίπεδο

UI © Adobe

Ανοίξτε την εικόνα που θέλετε να βάλετε σε ένα σχήμα.

Ανοίξτε την παλέτα στρώματος αν δεν είναι ήδη ανοικτή (πατήστε F7 ή μεταβείτε στο παράθυρο> στρώματα).

Κάντε διπλό κλικ στο φόντο στην παλέτα στρώσεων για να μετατρέψετε το φόντο σε ένα στρώμα. Πληκτρολογήστε ένα όνομα για το επίπεδο και πατήστε OK.

02 από 10

Ρύθμιση του εργαλείου σχήματος

UI © Adobe

Επιλέξτε το εργαλείο σχήματος. Στη γραμμή επιλογών, βεβαιωθείτε ότι το εργαλείο έχει ρυθμιστεί για στρώματα σχήματος και ότι θα επιλέξετε ένα προσαρμοσμένο σχήμα για το κομμάτι. Χρησιμοποιούμε ένα από τα ελεύθερα κοφτά ορθογώνια σχήματα από αυτό το site. Το χρώμα σχήματος δεν έχει σημασία και το στυλ θα πρέπει να οριστεί σε "Χωρίς στυλ".

03 από 10

Σχεδιάστε το σχήμα για το κομμάτι σας

© Sue Chastain

Σχεδιάστε το σχήμα στο έγγραφό σας στην κατά προσέγγιση θέση όπου θέλετε να περικόψετε την εικόνα σας. Προς το παρόν, θα καλύψει την εικόνα σας.

04 από 10

Αλλάξτε τη σειρά επιπέδων

UI © Adobe

Μεταβείτε στην παλέτα στρώσεων και εναλλάξτε τη σειρά των στρώσεων σύροντας το στρώμα σχήματος κάτω από την εικόνα που θέλετε να περικόψετε.

05 από 10

Δημιουργία μάσκας αποκοπής

© Sue Chastain, UI © Adobe

Επιλέξτε το στρώμα της εικόνας στην παλέτα στρώσεων και επιλέξτε Layer> Create Mask Clipping ή Layer> Group with Previous , ανάλογα με την εκδοχή του Photoshop (δείτε την παρακάτω σημείωση). Στο Photoshop, μπορείτε να επιλέξετε την εντολή Μάσκα αποκοπής κάνοντας δεξί κλικ στο στρώμα της παλέτας των στρωμάτων. Ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συντόμευση Ctrl-G σε οποιαδήποτε έκδοση του Photoshop.

Η εικόνα θα περικοπεί στο σχήμα κάτω από αυτήν και στην παλέτα των στρωμάτων θα εμφανιστεί το σφηνωμένο στρώμα που έχει χαραγμένο με ένα βέλος που δείχνει προς τα κάτω στρώμα σχήματος για να δείξει ότι είναι συνδεδεμένα σε μια ομάδα κλαδέματος.

Στο Photoshop Elements και σε παλαιότερες εκδόσεις του Photoshop, αυτή η εντολή ονομάζεται "Ομάδα με προηγούμενη". Μετονομάστηκε για να αποφευχθεί η σύγχυση όταν προστέθηκε το χαρακτηριστικό γνώρισμα ομάδων επιπέδων στο Photoshop.

Και τα δύο επίπεδα είναι ανεξάρτητα, έτσι μπορείτε να μεταβείτε στο εργαλείο μετακίνησης και να ρυθμίσετε το μέγεθος και τη θέση της εικόνας ή του σχήματος.

06 από 10

Αποθήκευση και χρήση της διαγραφής εικόνας

UI © Adobe

Τώρα, αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη διαφανή εικόνα αλλού, θα πρέπει να την αποθηκεύσετε σε μορφή που υποστηρίζει τη διαφάνεια, όπως το PSD ή το PNG . Θα πρέπει επίσης να διασφαλίσετε ότι το πρόγραμμα προέλευσης υποστηρίζει τη μορφή που έχετε επιλέξει με διαφάνεια .

Αν θέλετε να διατηρήσετε αργότερα τα επίπεδα για πιθανή επεξεργασία, θα πρέπει να αποθηκεύσετε ένα αντίγραφο στη μορφή PSD .

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την περικοπή σε άλλο έργο του Photoshop, μπορείτε να επιλέξετε Όλοι, έπειτα Αντιγραφή συγχώνευσης και να επικολλήσετε σε άλλο έγγραφο.

Εάν έχετε μια μεταγενέστερη έκδοση του Photoshop (όχι Στοιχεία), μπορείτε να επιλέξετε και τα δύο επίπεδα, στη συνέχεια κάντε δεξί κλικ στην παλέτα στρώσεων και επιλέξτε "Μετατροπή σε έξυπνο αντικείμενο". Στη συνέχεια σύρετε το έξυπνο αντικείμενο σε άλλο έγγραφο του Photoshop. Αυτό θα διατηρήσει τα επίπεδα επεξεργάσιμα ως έξυπνο αντικείμενο, το οποίο μπορείτε να κάνετε διπλό κλικ στην παλέτα στρώσεων για επεξεργασία.

07 από 10

Μάσκες αποκοπής με διαβαθμισμένη διαφάνεια

© Sue Chastain, UI © Adobe

Μια μάσκα ψαλιδίσματος λειτουργεί με κείμενα ή στρώματα εικονοστοιχείων, έτσι ώστε να μην περιορίζεστε στη χρήση του εργαλείου σχήματος. Οι περιοχές που είναι διαφανείς στο στρώμα μάσκας αποκοπής θα κάνουν αυτές τις περιοχές διαφανείς στο παραπάνω στρώμα. Αν το στρώμα μάσκας αποκοπής περιέχει διαβαθμισμένη διαφάνεια, τότε το παραπάνω επίπεδο θα έχει επίσης διαβαθμισμένη διαφάνεια.

Για να το δείξουμε αυτό, ας επιστρέψουμε στο στρώμα σχήματος που χρησιμοποιήσαμε για τη δημιουργία της μάσκας περικοπής σε αυτό το σεμινάριο. Τα σχήματα μπορούν να έχουν μόνο σκληρά άκρα, οπότε ας μετατρέψουμε αυτό το σχήμα σε εικονοστοιχεία. Κάντε δεξί κλικ σε αυτήν την παλέτα του layer και επιλέξτε "Layer Rasterize" στο Photoshop ή "Simplify Layer" στο Photoshop Elements. Στη συνέχεια, με το επιλεγμένο επίπεδο, μεταβείτε στο φίλτρο> Blur Gaussian Blur και ρυθμίστε την ακτίνα σε υψηλή ποσότητα όπως 30 ή 40. Παρατηρήστε ότι οι άκρες της εικόνας σας ξεθωριάζουν τώρα.

Ακυρώστε από την Gaussian θόλωση αν θέλετε να μάθετε πώς να εφαρμόζετε ένα εγκεφαλικό επεισόδιο και σκιά σταγόνα στις επόμενες σελίδες. Μεταβείτε στη σελίδα 9 για το Photoshop ή στη σελίδα 10 για το Photoshop Elements.

Μια άλλη τεχνική είναι να επιλέξετε το σχήμα και, στο μενού Select επιλέξτε Modify> Feather .

08 από 10

Προσθήκη επιδράσεων επιπέδου στο Photoshop

UI © Adobe

Μπορείτε να δώσετε στην εικόνα λίγο πρόσθετη γροθιά προσθέτοντας εφέ στο στρώμα σχήματος. Εδώ, προσθέσαμε ένα εγκεφαλικό επεισόδιο και σκιά σταγόνα στο στρώμα σχήματος, στη συνέχεια προσθέσαμε ένα στρώμα πληρώσεως προτύπου κάτω από τα πάντα για το φόντο.

Για να προσθέσετε εφέ στο Photoshop: Επιλέξτε το στρώμα σχήματος και προσθέστε ένα στιλ Layer στο στρώμα. Θα εμφανιστεί το παράθυρο διαλόγου Στυλ στρώματος. Στην αριστερή πλευρά, κάντε κλικ στο εφέ που θέλετε να εφαρμόσετε και προσαρμόστε τις ρυθμίσεις του. Χρησιμοποιήστε τα πλαίσια ελέγχου για να απενεργοποιήσετε ή να ενεργοποιήσετε κάθε εφέ.

09 από 10

Προσθήκη επιδράσεων επιπέδου στο Photoshop Elements

UI © Adobe

Μπορείτε να δώσετε στην εικόνα λίγο πρόσθετη γροθιά προσθέτοντας εφέ στο στρώμα σχήματος. Εδώ προσθέσαμε ένα εγκεφαλικό επεισόδιο και πτώση της σκιάς στο στρώμα σχήματος, και έπειτα προσθέσαμε ένα στρώμα πληρώσεως προτύπου κάτω από τα πάντα για το φόντο.

Για να προσθέσετε εφέ στο Photoshop Elements: Ξεκινήστε προσθέτοντας το "Χαμηλό" στυλ στυλ στυλ σκιά. Στην παλέτα εφέ, κάντε κλικ στο δεύτερο κουμπί για στυλ επιπέδων. Στη συνέχεια, επιλέξτε Drop Shadows από το μενού και κάντε διπλό κλικ στη μικρογραφία "Χαμηλή". Στη συνέχεια, μεταβείτε στην παλέτα στρώσεων και κάντε διπλό κλικ στο σύμβολο FX στο στρώμα σχήματος. Θα ανοίξει το παράθυρο διαλόγου Ρυθμίσεις στυλ Ρυθμίστε τις ρυθμίσεις στυλ για τη σκιά σταγόνας και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε το στυλ διαδρομής επιλέγοντας το πλαίσιο ελέγχου και προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις της διαδρομής.

10 από 10

Τελικό αποτέλεσμα

© S. Chastain

Αυτό είναι ένα παράδειγμα του τι μπορεί να μοιάζει το προϊόν σας!