Πώς να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη λίστα φίλων Facebook

Εάν έχετε πολλούς φίλους του Facebook, χρησιμοποιήστε τις λίστες για να τις κρατήσετε οργανωμένες

Σύμφωνα με μια αναφορά του 2014 από το Κέντρο Έρευνας Pew, ο μέσος αριθμός φίλων στο Facebook είναι 338. Αυτό είναι πολλοί φίλοι!

Εάν θέλετε να μοιραστείτε τις ενημερώσεις κατάστασης με επιλεγμένες ομάδες συγκεκριμένων φίλων για διάφορους λόγους και περιστάσεις, τότε θα θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία προσαρμοσμένης λίστας φίλων του Facebook. Αυτή η λειτουργία σάς επιτρέπει να κατηγοριοποιήσετε τους φίλους ανάλογα με το ποιοι είναι και τι θέλετε να μοιραστείτε μαζί τους.

Συνιστάται: Ποια είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας για Δημοσίευση στο Facebook;

Πού θα βρείτε τις προσαρμοσμένες λίστες φίλων σας

Η διάταξη του Facebook αλλάζει λίγο τόσο συχνά, οπότε μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβετε από πού να έχετε πρόσβαση στις προσαρμοσμένες λίστες σας και πώς μπορείτε να δημιουργήσετε νέες. Προς το παρόν, φαίνεται ότι οι λίστες φίλων του Facebook μπορούν να δημιουργηθούν και να διαχειριστούν μόνο με την υπογραφή στο Facebook στον ιστό του desktop (όχι μέσω των εφαρμογών για κινητά).

Πλοηγηθείτε στη ροή ειδήσεων και αναζητήστε την ενότητα "Φίλοι" στο μενού στην αριστερή άκρη της σελίδας. Ίσως χρειαστεί να μετακινηθείτε λίγο πιο κάτω από τα Αγαπημένα, Σελίδες, Εφαρμογές, Ομάδες και άλλες ενότητες.

Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από την ετικέτα Φίλοι και κάντε κλικ στον σύνδεσμο "Περισσότερα" που εμφανίζεται δίπλα. Αυτό θα ανοίξει μια νέα σελίδα με όλες τις λίστες φίλων σας αν έχετε ήδη κάποια.

Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το Facebook.com/bookmarks/lists για να αποκτήσετε απευθείας πρόσβαση στις λίστες σας.

Πώς να δημιουργήσετε μια νέα λίστα

Τώρα που ξέρετε πού να βρείτε τις λίστες σας, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα νέο, κάνοντας κλικ στο κουμπί "+ Δημιουργία λίστας" στο επάνω μέρος της σελίδας. Θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο που σας ζητά να ονομάσετε τη λίστα σας και να αρχίσετε να πληκτρολογείτε στα ονόματα των φίλων για να τα προσθέσετε. Το Facebook θα προτείνει αυτόματα φίλους που θα προσθέσουν καθώς αρχίζετε να πληκτρολογείτε τα ονόματά τους.

Μόλις ολοκληρώσετε την προσθήκη των φίλων που θέλετε να συμπεριλάβετε στη λίστα σας, κάντε κλικ στην επιλογή "Δημιουργία" και θα προστεθεί στη λίστα λιστών φίλων σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε όσες λίστες φίλων θέλετε. Δημιουργήστε ένα για την οικογένεια, συνεργάτες, παλιούς φίλους κολέγιο, παλιούς φίλους γυμνασίου, φίλους ομάδας εθελοντών και οτιδήποτε άλλο μπορεί να σας βοηθήσει να οργανώσετε όλους.

Κάνοντας κλικ σε μια λίστα θα εμφανιστεί μια μίνι ειδησεογραφική σελίδα με αναρτήσεις που έχουν γίνει μόνο από τους φίλους που περιέχονται σε αυτή τη λίστα. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε τον κέρσορα πάνω από οποιοδήποτε όνομα λίστας και να κάνετε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι που εμφανίζεται στα δεξιά του για να προσθέσετε (ή να καταργήσετε) τη λίστα στην ενότητα Αγαπημένα στο μενού της αριστεράς πλευρικής γραμμής ή να αρχειοθετήσετε τη λίστα.

Η προσθήκη λιστών φίλων στα Αγαπημένα σας είναι χρήσιμη εάν θέλετε να έχετε μια γρήγορη και φιλική ματιά σε αυτό που οι φίλοι σας δημοσιεύουν στο Facebook. Μπορείτε επίσης να καταργήσετε όλες τις λίστες φίλων από τα Αγαπημένα σας, τοποθετώντας το δείκτη του ποντικιού πάνω σας, κάνοντας κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι και κάνοντας κλικ στην επιλογή "Κατάργηση από Αγαπημένα".

Συνιστώμενη: Συμβουλές για να σας βοηθήσουν να σπάσετε τον εθισμό σας στο Facebook

Πώς να προσθέσετε γρήγορα έναν φίλο σε οποιαδήποτε λίστα

Ας πούμε ότι ξεχάσατε να προσθέσετε έναν συγκεκριμένο φίλο σε μια λίστα όταν το δημιουργούσατε ή μόλις προσθέσατε ένα ολοκαίνουργιο φίλο στο δίκτυό σας. Για να το προσθέσετε γρήγορα σε μια υπάρχουσα λίστα φίλων, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε τον κέρσορα πάνω από το όνομα ή τη μικρογραφία φωτογραφίας του προφίλ όπως εμφανίζεται σε μία από τις αναρτήσεις τους στη ροή ειδήσεων, για να εμφανιστεί το πλαίσιο προεπισκόπησης μίνι προφίλ.

Από εκεί, μετακινήστε το δείκτη του ποντικιού σας, ώστε να μετακινηθεί πάνω από το κουμπί "Φίλοι" στην προεπισκόπηση του μίνι προφίλ του, και στη συνέχεια από την αναδυόμενη λίστα επιλογών, κάντε κλικ στην επιλογή "Προσθήκη σε άλλη λίστα ..." μπορείτε να κάνετε κλικ σε οποιοδήποτε από αυτά για αυτόματη προσθήκη του φίλου σε αυτό. Μπορείτε επίσης να μετακινηθείτε μέχρι το τέλος της λίστας λιστών φίλων για να δημιουργήσετε γρήγορα μια νέα λίστα.

Αν θέλετε να καταργήσετε έναν φίλο από μια λίστα, απλώς τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το κουμπί "Φίλοι" στο προφίλ ή την προεπισκόπηση μίνι προφίλ και κάντε κλικ στη λίστα από την οποία θέλετε να τα καταργήσετε, η οποία θα πρέπει να φέρει ένα σημάδι επιλογής δίπλα. Λάβετε υπόψη ότι οι λίστες φίλων σας προορίζονται μόνο για εσάς και κανένας από τους φίλους σας δεν ενημερώνεται κάθε φορά που προσθέτετε ή καταργείτε τις λίστες από τις λίστες που δημιουργείτε και διαχειρίζεστε.

Τώρα όταν προχωράτε και αρχίσετε να δημιουργείτε μια ενημέρωση κατάστασης, θα μπορείτε να δείτε όλες τις λίστες φίλων σας όταν κάνετε κλικ στις επιλογές κοινής χρήσης ("Ποιος θα δείτε αυτό;"). Οι λίστες φίλων στο Facebook καθιστούν εξαιρετικά εύκολο να μοιραστείτε γρήγορα μια ενημερωμένη έκδοση προσαρμοσμένη σε μια συγκεκριμένη ομάδα φίλων.

Επόμενο συνιστώμενο άρθρο: 10 Παλιές τάσεις Facebook που είναι νεκρές τώρα

Ενημερώθηκε από: Elise Moreau