Πριν αγοράσετε ένα πληκτρολόγιο

Το πληκτρολόγιο είναι ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα περιφερειακά υπολογιστών, το δεύτερο μόνο ίσως το ποντίκι. Εάν διαθέτετε έναν επιτραπέζιο υπολογιστή, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να χρησιμοποιήσετε το βασικό πληκτρολόγιο που συνοδεύει αυτό και μπορεί να χρειαστεί αναβάθμιση. Εάν είστε φορητός υπολογιστής ή χρήστης netbook, από την άλλη πλευρά, ίσως απλά να νοιώσετε να πληκτρολογείτε με τη μύτη σας τόσο κοντά στην οθόνη σας.

Όποιο και αν είναι ο λόγος για τον οποίο επιθυμείτε ένα νέο πληκτρολόγιο, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν πετάξετε τα χρήματά σας. Πρώτα απ 'όλα, αποφασίστε ποια καθήκοντα θα χρησιμοποιείτε κυρίως για το πληκτρολόγιο. Φυσικά, μπορεί να είστε ένας συνδυασμός μερικών ή και όλων αυτών των τύπων, οπότε θα πρέπει να δώσετε προτεραιότητα στα χαρακτηριστικά που είναι πιο σημαντικά για εσάς προτού ξεκινήσετε την αναζήτηση.

Gamer

Οι παίκτες είναι μια συγκεκριμένη φυλή για τον εαυτό τους, και τυπικά απαιτούν ή επιθυμούν χαρακτηριστικά πληκτρολογίου που χάνεται στους περισσότερους ανθρώπους. Πράγματα όπως οι ενσωματωμένες οθόνες LCD, τα προγραμματιζόμενα πλήκτρα, ο οπίσθιος φωτισμός και τα αντικαταστάσιμα αριθμητικά μαξιλάρια μπορούν να δώσουν στους gamers PC αυξημένα οφέλη και να βελτιώσουν τις εμπειρίες παιχνιδιών.

Εάν είστε gamer, κοιτάξτε να αγοράσετε πληκτρολόγια που είναι ειδικά επισημασμένα ως πληκτρολόγια τυχερών παιχνιδιών . Μπορείτε να περιμένετε να πληρώσετε υψηλότερη τιμή για αυτά τα χαρακτηριστικά, αλλά οι πιο σοβαροί παίκτες θα σας πουν ότι αξίζουν το κόστος.

Χρήστης πολυμέσων

Είστε ο τύπος του ατόμου που έχει αποθηκεύσει όλη τη μουσική και τις ταινίες στον υπολογιστή του. Όταν επιλέγετε έναν υπολογιστή, αναζητήστε τις λειτουργίες των πλήκτρων μέσων μαζικής ενημέρωσης, όπως ένα κουμπί ελέγχου έντασης ήχου, τα πλήκτρα παράκαμψης και αναπαραγωγής / παύσης.

Εάν χρησιμοποιείτε το φορητό σας υπολογιστή για την αποθήκευση ταινιών αλλά το έχετε συνδέσει με την τηλεόρασή σας, όταν τα βλέπετε πραγματικά, ένα ασύρματο πληκτρολόγιο θα είναι πιο άνετο. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να ανεβείτε γρήγορα και γρήγορα από την άνεση του καναπέ σας. Υπάρχουν ακόμη και μίνι πληκτρολόγια που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για χρήστες μέσων. μοιάζουν κάπως με μεγάλα τηλεχειριστήρια.

Υπάλληλος γραφείου

Είτε κάνετε καταχώρηση δεδομένων είτε εκδόσεις σε επιτραπέζιους υπολογιστές, περνάτε ώρες με ώρες που κρέμονται πάνω από το πληκτρολόγιό σας. Κάντε τον εαυτό σας - και τους καρπούς σας - μια χάρη και επενδύστε σε ένα εργονομικό πληκτρολόγιο.

Η εργονομία δεν είναι μια επιστήμη ενός μεγέθους, αλλά υπάρχουν και ορισμένα πληκτρολόγια που υποστηρίζουν ότι είναι εργονομικά, αλλά δεν είναι τέτοια. Εάν μπορείτε, δοκιμάστε το εργονομικό πληκτρολόγιο ενός φίλου πριν το αγοράσετε. Ενώ θα υπάρχει πιθανώς μια αρχική καμπύλη μάθησης, θα πρέπει να είστε σε θέση να πω αρκετά γρήγορα εάν κάτι που είναι άνετο για σας.

Αν αυτό δεν είναι επιλογή, αναζητήστε χαρακτηριστικά όπως καμπύλα κλειδιά και ανυψωμένα στηρίγματα καρπού. Ορισμένα πληκτρολόγια διαχωρίζονται ακόμη, ώστε να μπορείτε να προσαρμόσετε πόσο μακριά θέλετε τα αριστερά και δεξιά πλήκτρα.

Ταξιδιώτης

Για οποιοδήποτε λόγο έχετε, θέλετε να ρίξετε ένα πληκτρολόγιο στη μεταφορά σας όταν ταξιδεύετε. Μερικοί άνθρωποι εξοικειώνονται τόσο πολύ με τις μακροεντολές τους που δεν μπορούν να αντέξουν να εργάζονται σε ένα γραφείο χωρίς αυτούς. Μη χάσετε - κάνουν πληκτρολόγια με περικομμένα πλήκτρα κλειδιών μόνο για εσάς.

Χαρακτηριστικά χρεώνονται ως ελαφρύ - και μερικές φορές ακόμη και πτυσσόμενα - αυτά τα φορητά πληκτρολόγια συνήθως εγκαταλείπουν το δεξί αριθμητικό πληκτρολόγιο για να εξοικονομήσουν χώρο. Πιθανότατα δεν θα βρείτε πολλά κλειδιά πολυμέσων σε αυτά, αν και μερικά έρχονται με πλήκτρα F που μπορούν να προσαρμοστούν ή ενσωματωμένα touchpads. Ωστόσο, ακριβώς επειδή είναι μικρό, μην περιμένετε να είναι κατ 'ανάγκη φθηνότερο. Πολλοί από αυτούς τους φορητούς υπολογιστές θα σας κοστίζουν περισσότερο από τα τυποποιημένα πληκτρολόγια τύπου "run-of-the-mill".