Πώς το iPad θα διαμορφώσει τον ήχο κιθάρας σας

Αποκτήστε τον τέλειο τόνο κιθάρας με το iPad και το AmpliFi FX

Το iPad έχει υιοθετηθεί γρήγορα από τους μουσικούς για την ικανότητά του να προσθέτει υπολογιστική ισχύ σε μια εγκατάσταση χωρίς όλες τις επιπλοκές ενός πραγματικού υπολογιστή. Αλλά ενώ το iPad έχει κάνει θαύματα για τα μουσικά πληκτρολόγια και τα όργανα MIDI , είναι περισσότερο ένα πρακτικό εργαλείο για τους κιθαρίστες. Ενώ το iRig και το Amplitude μπορεί να παράγει ένα αξιοπρεπή τόνο, δεν θα το φέρετε στη σκηνή. Αλλά με το AmpliFi FX100 της γραμμής 6, οι κιθαρίστες έχουν τελικά ένα εξάρτημα που καθιστά το iPad λάμπει σε κάθε περίπτωση.

Η ιδέα είναι πολύ απλή: αφήστε τη βαριά ανύψωση στον επεξεργαστή πολλαπλών εφέ και αφήστε το iPad να κάνει ό, τι κάνει καλύτερα: προσφέρει μεγάλη χρηστικότητα. Ο συνδυασμός σάς προσφέρει τον εξαιρετικό ήχο της Line 6 μαζί με μια μεγάλη διασύνδεση οθόνης αφής για να διαμορφώσετε τον τόνο.

Το ίδιο το διοικητικό συμβούλιο είναι ελάχιστο, αλλά αρκεί για να εξασφαλίσει ότι είναι άξιος. Υπάρχουν τέσσερις διακόπτες ποδιών για να αλλάζουν ήχους ή να αλλάζουν τράπεζες, δίνοντας στον κιθαρίστα την ευκολία χρήσης που συνηθίζουν στη σκηνή. Υπάρχει επίσης ένα πλήκτρο βρύσης για το μετρονόμο, ένας δέκτης, ένα πεντάλ έκφρασης και η δυνατότητα αλλαγής του ήχου μέσω κουμπιών στη συσκευή.

Αλλά το AmpliFi FX100 δεν έχει σχεδιαστεί για να ταιριάζει με λίγα κουμπιά και μια αρχαϊκή οθόνη στην ίδια τη συσκευή. Όταν χρειάζεται να τροποποιήσετε τον τόνο σας, εκκινήστε την εφαρμογή AmpliFi στο iPad σας. Το FX100 έχει πάνω από 200 ενισχυτές, εφέ, και ντουλάπια ηχείων, βασικά τα ίδια με τα mid-range επεξεργαστές πολλαπλών εφέ 6ης σειράς. Η εύκολη διασύνδεση οθόνης αφής κάνει το τέλειο τόνο τόσο εύκολο όσο και η χρήση πραγματικών κουτιών stomp.

Αναθεώρηση: Griffin Stompbox για iShred

Το καλύτερο τέχνασμα του AmpliFi FX100 είναι να το αφήνει να κάνει όλη τη δουλειά ...

Δεν είστε σίγουροι από πού να αρχίσετε; Το ενισχυμένο με σύννεφο AmpliFi FX100 μπορεί να πάρει ένα τραγούδι στο iPad σας και να βρει τον κατάλληλο τόνο κιθάρας. Η διαδικασία είναι στην πραγματικότητα πολύ απλή: παίξτε ένα τραγούδι στην ενότητα της μουσικής βιβλιοθήκης της εφαρμογής AmpliFi και εμφανίζονται οι κοντινότεροι τόνοι μαζί με το τραγούδι. Και επειδή οι ήχοι αυτοί δημιουργούνται από χρήστες και μεταφορτώνονται στο σύννεφο, η βάση δεδομένων του τόμου του AmpliFi θα αυξηθεί στην πραγματικότητα όσο περνάει ο καιρός.

Μια ωραία παρενέργεια αυτής της διαδικασίας είναι η δυνατότητα χρήσης της σύνδεσης Bluetooth του AmpliFi στο iPad για την αναπαραγωγή μουσικής μέσω του AmpliFi FX100. Έτσι, αν το έχετε συνδέσει σε ένα ωραίο σύνολο οθονών στούντιο, μπορείτε ουσιαστικά να τα μετατρέψετε σε ηχεία συμβατά με Bluetooth.

Και, φυσικά, το AmpliFi FX100 έρχεται με έναν δέκτη κιθάρας ενσωματωμένο στο board. Αυτό είναι παρόμοιο με τους περισσότερους επεξεργαστές πολλαπλών εφέ, αλλά το ωραίο μέρος για τη λύση της AmpliFi είναι η δυνατότητα χρήσης της οθόνης του iPad για να σας βοηθήσει να συντονίσετε την κιθάρα σας. Αυτό είναι πολύ προτιμότερο από το να πάρετε έναν πόνο στο λαιμό σας κοιτάζοντας προς τα κάτω στο σκάκι σας.

Υπάρχουν δύο πράγματα που λειτουργούν εναντίον του AmpliFi FX100. Πρώτον, δεν διαθέτει τη βιβλιοθήκη τόνων των επεξεργαστών πολλαπλών εφέ σειράς Line 6, οπότε δεν θα έχετε τον ίδιο καλό ήχο με τον POD HD500X ή τον Pro X. Ο ήχος του FX100 δεν είναι κακός, αλλά που προαναφέρθηκε, είναι σίγουρα μεσαία. Δεύτερον, το FX100 δεν έρχεται με έναν βρόχο. Για μερικούς, αυτό δεν θα είναι μια μεγάλη υπόθεση, αλλά για άλλους, μπορεί να είναι μια διακοπή της συμφωνίας.

Αλλά αν ψάχνετε για ένα μεγάλο επεξεργαστή εφέ με μια τιμή entry-level, είναι δύσκολο να νικήσετε το FX100.

Συμβουλές για να αποθηκεύσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας iPad