Πώς να χρησιμοποιήσετε τις Εργασίες Google για να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη

Οι Εργασίες Google μπορούν να πάρουν την αναβλητικότητα από την οργάνωση της λίστας υποχρεώσεων, επειδή είναι ενσωματωμένη στον λογαριασμό σας στο Gmail. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει λόγος να κατεβάσετε συγκεκριμένο λογισμικό εργασιών για να το χρησιμοποιήσετε (αν και υπάρχουν καλές εφαρμογές που υπάρχουν), ώστε να μπορείτε να μεταβείτε απευθείας στις λίστες και να ελέγξετε τα αντικείμενα. Και ενώ οι Εργασίες Google είναι μια απλοποιημένη έκδοση ενός διαχειριστή εργασιών, έχει όλες τις δυνατότητες που οι περισσότεροι από εμάς χρειάζεται για να ξεκινήσετε τη δημιουργία λιστών εργασίας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τις Εργασίες Google στο Gmail

Στιγμιότυπο οθόνης του προγράμματος περιήγησης Safari

Οι Εργασίες Google υπάρχουν παράλληλα με τα εισερχόμενα του Gmail, οπότε πριν να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε, θα πρέπει να ανοίξετε το Gmail στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού σας. Οι Εργασίες Google λειτουργούν σε όλα τα μεγάλα προγράμματα περιήγησης ιστού, όπως το Chrome, το Firefox, το Safari, ο Internet Explorer και το Microsoft Edge.

Προβολή της λίστας υποχρεώσεων στο Ημερολόγιο Google

Στιγμιότυπο οθόνης του προγράμματος περιήγησης ιστού Safari

Μια από τις λειτουργίες που καθιστά τις Εργασίες Google τόσο καλές είναι η ενσωμάτωση στο Ημερολόγιο Google καθώς και στο Gmail. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να προσθέσετε μια εργασία από τα εισερχόμενά σας, να την ορίσετε μια ημερομηνία και στη συνέχεια να την δείτε παράλληλα με τα άλλα συμβάντα, τις συναντήσεις και τις ειδοποιήσεις σας στην εφαρμογή Ημερολόγιο Google.

Από προεπιλογή, το Ημερολόγιο Google εμφανίζει τις Υπενθυμίσεις αντί για τις Εργασίες. Δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις Εργασίες στο Ημερολόγιο:

Θέλετε να προσθέσετε μια εργασία από το Ημερολόγιο Google; Κανένα πρόβλημα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τις Εργασίες Google ως Διαχειριστής εργασιών για εργασία

Στιγμιότυπο οθόνης του προγράμματος περιήγησης Safari

Εάν στέλνετε και λαμβάνετε κυρίως αλληλογραφία εργασίας μέσω του Gmail, οι Εργασίες Google μπορούν να κάνουν πολύ εύκολη την παραλαβή και τη διαμονή σας. Ένα από τα πιο ισχυρά χαρακτηριστικά των Εργασιών Google είναι η δυνατότητα να επισυνάψετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε μια συγκεκριμένη εργασία. Μπορείτε να το κάνετε αυτό κάθε φορά που έχετε ανοίξει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:

Όταν προσθέτετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ως εργασία, η Google θα χρησιμοποιήσει τη γραμμή θέματος του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ως τίτλο εργασίας. Θα παρέχει επίσης ένα σύνδεσμο "σχετικά ηλεκτρονικού ταχυδρομείου" που θα σας μεταφέρει αυτό το συγκεκριμένο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η δυνατότητα να περάσετε από τη λίστα εργασιών σας, να επισημάνετε τα ολοκληρωμένα στοιχεία και να τραβήξετε αμέσως ένα σχετικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι αυτό που καθιστά τις Εργασίες Google τόσο καλό διαχειριστή εργασίας για όσους χρησιμοποιούν το Gmail σε τακτική βάση.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις Εργασίες Google για να οργανώσετε τη λίστα αγορών σας

Οι εργασίες Google στο iPhone είναι αρκετά απλές στη χρήση. Στιγμιότυπο οθόνης του προγράμματος περιήγησης Safari

Ενώ μπορεί να έχουν καθήκοντα στο όνομα, το Google Tasks είναι επίσης ένας μεγάλος επεξεργαστής λιστών για πολλούς από τους ίδιους λόγους είναι ένας καλός διαχειριστής εργασιών: προσβασιμότητα και ενσωμάτωση τόσο στο Gmail όσο και στο Ημερολόγιο Google. Αυτό σημαίνει ότι ο / η σύζυγός σας μπορεί να σας στείλει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι το νοικοκυριό είναι εκτός αυγών και μπορείτε εύκολα να το προσθέσετε στον κατάλογο παντοπωλείων.

Για να είστε καλός διευθυντής λίστας αγορών , θα θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις Εργασίες Google στο smartphone σας. Είναι αρκετά εύκολο να μεταβείτε στις εργασίες Google στον υπολογιστή σας μέσω του προγράμματος περιήγησης και μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο iPhone σας με τον ίδιο τρόπο. Παραδόξως, δεν είναι τόσο εύκολο σε ένα Android smartphone ή tablet.

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια εφαρμογή από οποιαδήποτε ιστοσελίδα. Εάν διαπιστώσετε ότι χρησιμοποιείτε τις εργασίες Google σε τακτική βάση, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για γρήγορη πρόσβαση σε αυτήν.

Προσθέστε εργασίες στη λίστα σας από οποιονδήποτε ιστότοπο

Στιγμιότυπο οθόνης του προγράμματος περιήγησης Safari

Αν χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα περιήγησης Chrome, υπάρχει μια εύχρηστη επέκταση που θα προσθέσει ένα κουμπί εργασίας στην κορυφή του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης. Αυτή η επέκταση θα σας επιτρέψει να εμφανίσετε το παράθυρο εργασιών από οποιοδήποτε ιστότοπο.

Είστε έτοιμοι να κάνετε λήψη της επέκτασης; Μπορείτε να μεταβείτε απευθείας στα αποτελέσματα αναζήτησης για τις Εργασίες Google στο Chrome Store ή ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Για να χρησιμοποιήσετε την επέκταση μετά την εγκατάσταση, κάντε κλικ στο πράσινο σημάδι ελέγχου στην επάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης. Οι επεκτάσεις που θα εγκαταστήσετε θα περιληφθούν σε αυτήν την ενότητα του προγράμματος περιήγησης. Το κουμπί "Εργασίες Google" μοιάζει με λευκό πλαίσιο ελέγχου με πράσινο σημάδι επιλογής. Η επέκταση σάς επιτρέπει να ανοίξετε τις εργασίες Google ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε στο διαδίκτυο, το οποίο είναι αρκετά πρακτικό, αλλά το καλύτερο μέρος είναι ένα χαρακτηριστικό που οι περισσότεροι άνθρωποι παραβλέπουν: δημιουργώντας μια εργασία εκτός του κειμένου στον ιστό.

Αν χρησιμοποιείτε το ποντίκι για να επιλέξετε ένα κομμάτι κειμένου από μια ιστοσελίδα και στη συνέχεια κάντε δεξί κλικ πάνω του, θα δείτε την επιλογή Create Task for ... ως επιλογή. Κάνοντας κλικ σε αυτό το στοιχείο μενού θα δημιουργηθεί μια εργασία εκτός του κειμένου. Θα αποθηκεύσει επίσης τη διεύθυνση ιστού στο πεδίο σημειώσεων για να διευκολύνει την επιστροφή στην αρχική ιστοσελίδα.