Κατανόηση των επιλογών τερματισμού στα Windows 7

Η απενεργοποίηση του υπολογιστή σας δεν είναι πλέον τόσο απλή όσο φαίνεται.

Φαίνεται σαν το πιο απλό πράγμα στον κόσμο: κλείνοντας τον υπολογιστή σας. Αλλά τα Windows 7 σας δίνουν έναν αριθμό διαφορετικών τρόπων για να το κάνετε αυτό και δεν είναι όλοι ίδιοι. Ορισμένες μέθοδοι σας βοηθούν να τερματίσετε τον υπολογιστή σας εντελώς, ενώ άλλος σας κάνει να φαίνεται ότι ο υπολογιστής σας είναι απενεργοποιημένος, αλλά είναι στην πραγματικότητα έτοιμος να μεταβεί σε δράση τη στιγμή της προειδοποίησης. Εδώ είναι ένας οδηγός για την επιλογή της καλύτερης δυνατότητας τερματισμού, βασισμένης σε αυτό που χρειάζεστε ο υπολογιστής σας να κάνει ανά πάσα στιγμή.

Το κλειδί για το κλείσιμο του υπολογιστή σας των Windows 7 βρίσκεται στο μενού "Έναρξη". Κάντε κλικ στο κουμπί "Έναρξη" στα Windows 7 και θα δείτε, μεταξύ άλλων στοιχείων, το πλήκτρο τερματισμού στην κάτω δεξιά πλευρά. Δίπλα σε αυτό το κουμπί υπάρχει ένα τρίγωνο. κάντε κλικ στο τρίγωνο για να εμφανίσετε τις άλλες επιλογές τερματισμού.

Επιλογή Νο. 1: Τερματίστε

Εάν κάνετε κλικ στο κουμπί Τερματισμός λειτουργίας χωρίς να κάνετε κλικ στο τρίγωνο και ανοίγοντας τις άλλες επιλογές, τα Windows 7 τερματίζουν όλες τις τρέχουσες διαδικασίες και κλείνουν πλήρως τον υπολογιστή. Συνήθως, κάνετε αυτό για να απενεργοποιήσετε τον υπολογιστή εργασίας σας στο τέλος της ημέρας ή τον οικιακό σας υπολογιστή πριν πάτε για ύπνο.

Επιλογή 2: Επανεκκίνηση

Η επανεκκίνηση το κουμπί "επανεκκινεί" τον υπολογιστή σας (μερικές φορές ονομάζεται "ζεστή εκκίνηση" ή "soft boot"). Αυτό σημαίνει ότι αποθηκεύει τις πληροφορίες σας στον σκληρό δίσκο, απενεργοποιεί τον υπολογιστή για λίγο και στη συνέχεια ανάβει ξανά. Αυτό γίνεται συνήθως μετά την επίλυση ενός προβλήματος, την προσθήκη νέου προγράμματος ή την αλλαγή διαμόρφωσης στα Windows που απαιτεί επανεκκίνηση. Οι επανεκκινήσεις απαιτούνται συχνά σε σενάρια αντιμετώπισης προβλημάτων. Στην πραγματικότητα, όταν ο υπολογιστής σας κάνει κάτι απροσδόκητο, αυτό πρέπει πάντα να είναι η πρώτη σας προσφυγή για να προσπαθήσετε και να λύσετε το πρόβλημα.

Επιλογή Νο. 3: Αναστολή λειτουργίας

Κάνοντας κλικ στην κατάσταση αναστολής, ο υπολογιστής σας βρίσκεται σε κατάσταση χαμηλής κατανάλωσης, αλλά δεν τον απενεργοποιεί. Το κύριο πλεονέκτημα του Sleep είναι ότι σας επιτρέπει να επιστρέψετε στην εργασία γρήγορα, χωρίς να χρειάζεται να περιμένετε τον υπολογιστή να κάνει μια πλήρη εκκίνηση, η οποία μπορεί να διαρκέσει αρκετά λεπτά. Συνήθως, πατώντας το κουμπί λειτουργίας του υπολογιστή "ξυπνά" από την κατάσταση αναμονής και είναι έτοιμο να λειτουργήσει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Ο ύπνος είναι μια καλή επιλογή για εκείνους τους χρόνους, όταν θα είστε μακριά από τον υπολογιστή σας για μια σύντομη περίοδο. Εξοικονόμηση ενέργειας (που εξοικονομεί χρήματα), και σας επιτρέπει να επιστρέψετε στην εργασία γρήγορα. Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι απομακρύνεται αργά η μπαταρία. εάν χρησιμοποιείτε φορητό υπολογιστή και έχετε χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, αυτή η λειτουργία θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει στον απενεργοποίηση του υπολογιστή σας. Με άλλα λόγια, ελέγξτε πόση μπαταρία έχει απομείνει ο φορητός σας υπολογιστής πριν πάτε σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας.

Επιλογή αριθ. 4: Αδρανοποίηση

Η κατάσταση αδρανοποίησης είναι ένα είδος συμβιβασμού μεταξύ των λειτουργιών τερματισμού λειτουργίας και αναστολής λειτουργίας. Θυμάται την τρέχουσα κατάσταση της επιφάνειας εργασίας σας και κλείνει πλήρως τον υπολογιστή. Έτσι εάν, για παράδειγμα, έχετε ανοίξει ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού , ένα έγγραφο Microsoft Word, ένα υπολογιστικό φύλλο και ένα παράθυρο συνομιλίας, θα απενεργοποιήσει τον υπολογιστή, ενώ θυμάται τι εργάζεστε. Στη συνέχεια, όταν ξεκινήσετε πάλι, αυτές οι εφαρμογές θα σας περιμένουν, ακριβώς εκεί που έχετε σταματήσει. Βολικό, σωστά;

Η κατάσταση αδρανοποίησης προορίζεται κυρίως για χρήστες laptop και netbook . Εάν θα είστε μακριά από το φορητό σας υπολογιστή για μεγάλο χρονικό διάστημα και ανησυχείτε για τη ζωή της μπαταρίας, αυτή είναι η επιλογή επιλογής. Δεν χρησιμοποιεί καμία δύναμη, αλλά θυμάται ακόμα τι κάνατε. Το μειονέκτημα είναι ότι θα πρέπει να περιμένετε τον υπολογιστή σας να εκκινήσει ξανά όταν είναι καιρός να επιστρέψετε στην εργασία.

Εκεί το έχετε. Οι τέσσερις λειτουργίες τερματισμού λειτουργίας στα Windows 7. Είναι καλή ιδέα να πειραματιστείτε με τις διάφορες λειτουργίες τερματισμού λειτουργίας και να μάθετε τι λειτουργεί καλύτερα για εσάς σε μια συγκεκριμένη κατάσταση.

Ο γρήγορος οδηγός για την επιφάνεια εργασίας των Windows 7

Ενημερώθηκε από τον Ian Paul.