Ρυθμίστε την ένταση του ήχου εκκίνησης του Mac σας

Το κόλπο για να μειώσετε την ένταση του κουδουνίσματος εκκίνησης

Έχει συμβεί ποτέ αυτό σε σας; Είναι αργά τη νύχτα και όλοι στο σπίτι σας κοιμούνται γρήγορα, εκτός από εσάς. Χωρίς προοπτική ύπνου, αποφασίζετε να ενεργοποιήσετε το Mac σας, να παίξετε ένα παιχνίδι ή να ελέγξετε τα νέα. Μόλις όμως ξεκινήσει ο υπολογιστής Mac, ο βροντερός ήχος του κουδουνιού εκκίνησης αναβοσβήνει μέσα από το σπίτι, ξυπνάς όλους, συμπεριλαμβανομένης της γάτας και του σκύλου.

Ο ήχος εκκίνησης του Mac μπορεί να είναι πολύ θορυβώδης, ειδικά σε ένα άλλο ήσυχο περιβάλλον. Η Apple δεν σήμανε να ξυπνά ολόκληρο το σπίτι. απλά ήθελε να είναι σίγουρος ότι θα μπορούσατε να ακούσετε τον ήχο εκκίνησης και με καλό λόγο. Το χτύπημα, το οποίο συνήθως σημαίνει ότι ο υπολογιστής Mac σας έχει περάσει τη δοκιμή διάγνωσης εκκίνησης, μπορεί να αντικατασταθεί από μια ακολουθία ακουστικών τόνων που σηματοδοτούν διάφορες αποτυχίες υλικού, συμπεριλαμβανομένης της κακής μνήμης RAM ή της μνήμης ERI ROM ( Extensible Firmware Interface Read Only Memory).

Οι φλυαρία του θανάτου

Με τα χρόνια, οι ήχοι του Mac που παράγονται όταν αποτυγχάνει η δοκιμή εκκίνησης έγιναν συλλογικά γνωστοί ως οι χτύποι του θανάτου. Όσο τρομακτικό αυτό ακούγεται, η Apple μερικές φορές πρόσθεσε λίγο χιούμορ στα χτυπήματα του θανάτου, όπως συνέβη με την παλιά σειρά Performa Mac, η οποία χρησιμοποίησε έναν ήχο σύγκρουσης αυτοκινήτων. Υπήρχαν επίσης ένα ή δύο μοντέλα PowerBook που χρησιμοποίησαν μια απόδοση του θέματος της Ζώνης Twilight.

Ρύθμιση της έντασης κουδουνίσματος εκκίνησης

Επειδή η κουδούνι εκκίνησης μπορεί να παρέχει ενδείξεις αντιμετώπισης προβλημάτων , δεν είναι καλή ιδέα να την απενεργοποιήσετε με πλήρη σίγαση της έντασης του κουδουνίσματος. Ωστόσο, δεν υπάρχει κανένας λόγος για να ρυθμιστούν τα χτυπήματα τόσο δυνατά.

Ο τρόπος απενεργοποίησης της έντασης του κουδουνίσματος εκκίνησης δεν είναι άμεσα εμφανής, ειδικά εάν έχετε εξωτερικά ηχεία, ακουστικά ή άλλες συσκευές ήχου συνδεδεμένες στο Mac σας. Παρ 'όλα αυτά, η διαδικασία είναι εύκολη, αν κάπως περίπλοκη.

  1. Ξεκινήστε αφαιρώντας οποιεσδήποτε ηχεία ή ακουστικά που είναι συνδεδεμένα στην υποδοχή ακουστικών / γραμμών Mac του υπολογιστή σας.
  2. Αποσυνδέστε οποιαδήποτε συσκευή ήχου USB, FireWire ή Thunderbolt που είναι συνδεδεμένη στο Mac σας.
  3. Αποσυνδέστε οποιαδήποτε συσκευή ήχου Bluetooth που χρησιμοποιείτε.
  4. Με όλες τις εξωτερικές συσκευές ήχου αποσυνδεδεμένες από το Mac σας, είστε έτοιμοι να ρυθμίσετε το επίπεδο έντασης του κουδουνιού εκκίνησης.
  5. Εκκινήστε τις Προτιμήσεις συστήματος κάνοντας κλικ στο εικονίδιο Dock του ή επιλέγοντας το στοιχείο System Preferences (Προτιμήσεις συστήματος) από το μενού της Apple.
  6. Επιλέξτε το παράθυρο Προτιμήσεις ήχου.
  7. Στο παράθυρο Προτιμήσεις ήχου που ανοίγει, κάντε κλικ στην καρτέλα Έξοδος.
  8. Επειδή έχετε αφαιρέσει όλες τις εξωτερικά συνδεδεμένες συσκευές ήχου, θα πρέπει να δείτε μόνο μερικές επιλογές εξόδου, συμπεριλαμβανομένων των εσωτερικών ηχείων.
  9. Επιλέξτε Εσωτερικά ηχεία από τη λίστα συσκευών εξόδου.
  10. Χρησιμοποιήστε το ρυθμιστικό έντασης ήχου στο κάτω μέρος του παραθύρου Ήχος για να ρυθμίσετε το επίπεδο έντασης των εσωτερικών ηχείων.

Αυτό είναι; μόλις έχετε ρυθμίσει την ένταση του κουδουνιού εκκίνησης, καθώς και οποιαδήποτε χτυπήματα που χρησιμοποιούν τα εσωτερικά ηχεία.

Τώρα μπορείτε να επανασυνδέσετε οποιεσδήποτε εξωτερικές συσκευές ήχου που είχαν συνδεθεί προηγουμένως στο Mac σας.

Χρησιμοποιήστε το τερματικό για να απενεργοποιήσετε την κουδούνι εκκίνησης

Υπάρχει άλλη μέθοδος για τον έλεγχο της έντασης του κουδουνιού εκκίνησης. Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Terminal, μπορείτε να απενεργοποιήσετε εντελώς τον ήχο που παίζεται μέσω των εσωτερικών ηχείων.

Δεν συνιστώ τη σίγαση του ήχου. μειώνοντας την ένταση, χρησιμοποιώντας την παραπάνω μέθοδο, είναι μια καλύτερη πορεία δράσης. Ωστόσο, για να καλύψω εντελώς το θέμα, συμπεριλαμβάνω τη μέθοδο Terminal. Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι θα λειτουργήσει με οποιαδήποτε έκδοση του OS X, ενώ το απλούστερο τέχνασμα του παραθύρου προτιμήσεων ήχου είναι ένα bit iffy σε προηγούμενες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος.

  1. Terminal Launch, που βρίσκεται στο / Applications / Utilities.
  2. Πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή: (Συμβουλή: Τρίκλινο κλικ σε μια λέξη στην παρακάτω εντολή για να επιλέξετε ολόκληρη τη γραμμή και στη συνέχεια απλά αντιγράψτε / επικολλήστε την εντολή στο τερματικό.)
    1. sudo nvram SystemAudioVolume =% 80
  3. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή όταν σας ζητηθεί
  4. Η κουδούνι εκκίνησης θα σβήσει τώρα.

Σε περίπτωση που θέλετε να θέσετε σε λειτουργία τον ήχο εκκίνησης και να τον επαναφέρετε στον προεπιλεγμένο τόμο του, μπορείτε να το κάνετε στο Terminal χρησιμοποιώντας την ακόλουθη εντολή:

  1. sudo nvram -d SystemAudioVolume
  2. Για άλλη μια φορά, θα πρέπει να δώσετε τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή σας για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

Εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον ήχο εκκίνησης; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον οδηγό PRAM του Reset Your Mac για να επιστρέψετε στο προεπιλεγμένο σύστημα για να ξυπνήσετε όλους στο σπίτι.

Δημοσίευση: 8/22/2015