Δεν είναι δυνατή η σύνδεση στο Mac σας; Δημιουργήστε έναν νέο λογαριασμό διαχειριστή

Δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε οποιονδήποτε από τους λογαριασμούς χρηστών σας; Μπορείτε ακόμα να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό διαχειριστή

Μια συμβουλή αντιμετώπισης προβλημάτων που συνιστώ πάντα είναι να δημιουργήσετε έναν ελεύθερο λογαριασμό χρήστη admin στο Mac σας. Ο σκοπός του είναι να σας παρέχει ένα λογαριασμό διαχειριστή χρήστη που είναι παρθένο. Αυτός ο λογαριασμός δεν είχε αλλαγές στα αρχεία προτίμησής του και δεν περιέχει δεδομένα πέρα ​​από τα όσα προσθέτει το OS X κατά τη δημιουργία του λογαριασμού.

Ένας ελεύθερος λογαριασμός admin μπορεί να είναι πολύ χρήσιμος όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το Mac σας. Για παράδειγμα, όταν προσπαθείτε να συνδεθείτε στο Mac και επανειλημμένα παγώνει και έχετε δοκιμάσει ήδη την επαναφορά του PRAM ή του SMC . Ή, ακόμα χειρότερα, δεν μπορείτε να συνδεθείτε καθόλου. Αντίθετα, βλέπετε ένα μήνυμα που λέει ότι "δεν είναι δυνατή η σύνδεση στο λογαριασμό χρήστη αυτήν τη στιγμή".

Δυστυχώς, παρόλο που η δημιουργία ενός εφεδρικού λογαριασμού διαχειριστή είναι εύκολη, πολλοί από εμάς χρονοτριβούν μέχρι να είναι πολύ αργά.

Στην πραγματικότητα, ποτέ δεν είναι αργά. Αν για κάποιο λόγο βρεθείτε κλειδωμένοι από το Mac σας, είτε επειδή έχετε ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού χρήστη ή ο υπολογιστής σας Mac λειτουργεί σε εσάς, εξακολουθεί να είναι δυνατό να αναγκάσετε το Mac σας να δημιουργήσει ένα ολοκαίνουργιο λογαριασμό διαχειριστή με νέο χρήστη ID και κωδικό πρόσβασης που σας επιτρέπουν να ανακτήσετε την πρόσβαση στο Mac σας.

Αφού έχετε διαχειριστική πρόσβαση στο Mac, μπορείτε να επαναφέρετε τον παλιό σας ξεχασμένο κωδικό πρόσβασης και, στη συνέχεια, να αποσυνδεθείτε και να συνδεθείτε ξανά με τον κανονικό λογαριασμό σας.

Αυτή η μέθοδος απόκτησης πρόσβασης στο Mac σας έχει μερικά μειονεκτήματα. Δεν θα λειτουργήσει εάν έχετε κρυπτογραφήσει τη μονάδα δίσκου του Mac χρησιμοποιώντας το FileVault ή έχετε ρυθμίσει κωδικούς πρόσβασης υλικολογισμικού στους οποίους έχετε ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασης.

Εάν είστε έτοιμοι, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν άλλο λογαριασμό διαχειριστή, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

Δημιουργία λογαριασμού διαχειριστή στη λειτουργία ενός χρήστη

Ξεκινήστε απενεργοποιώντας το Mac. Αν δεν μπορείτε να τερματίσετε κανονικά, πατήστε και κρατήστε πατημένο το διακόπτη λειτουργίας.

Μόλις τερματιστεί ο υπολογιστής σας Mac, πρόκειται να τον ξεκινήσετε ξανά σε ένα ειδικό περιβάλλον εκκίνησης που ονομάζεται Ενιαία λειτουργία χρήστη, το οποίο εκκινεί το Mac σας σε μια διασύνδεση τύπου Terminal, όπου μπορείτε να εκτελέσετε εντολές απευθείας από μια προτροπή.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Ενιαίου Χρήστη για πολλές διαφορετικές διαδικασίες αντιμετώπισης προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένης της επισκευής μιας μονάδας εκκίνησης που δεν θα ξεκινήσει .

  1. Για εκκίνηση σε λειτουργία Ενιαίου Χρήστη, ξεκινήστε το Mac ενώ κρατάτε πατημένα τα πλήκτρα + S.
  2. Το Mac σας θα εμφανίσει γραμμές κύλισης κειμένου καθώς εκκινεί. Μόλις σταματήσει η κύλιση, θα δείτε μια γραμμή εντολών με τη μορφή ": / root #" (χωρίς τα εισαγωγικά). Το ": / root #" είναι η γραμμή εντολών.
  3. Σε αυτό το σημείο, το Mac σας εκτελείται, αλλά η μονάδα εκκίνησης δεν έχει τοποθετηθεί. Πρέπει να προσαρτήσετε τη μονάδα εκκίνησης, ώστε να έχετε πρόσβαση στα αρχεία που βρίσκονται σε αυτήν. Για να το κάνετε αυτό, στη γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε ή αντιγράψτε / επικολλήστε το ακόλουθο κείμενο:
  4. / sbin / mount -uw /
  5. Πατήστε enter ή επιστρέψτε στο πληκτρολόγιό σας.
  6. Η μονάδα εκκίνησης είναι τώρα τοποθετημένη. μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα αρχεία και στους φακέλους της από τη γραμμή εντολών.
  7. Θα αναγκάσουμε το OS X να σκεφτεί ότι όταν κάνετε επανεκκίνηση του Mac σας είναι η πρώτη φορά που εκκινήσατε την τρέχουσα έκδοση του OS X. Αυτό θα κάνει το Mac να συμπεριφέρεται όπως έκανε την πρώτη φορά που γυρίσατε αυτό, όταν σας καθοδήγησε μέσω της διαδικασίας δημιουργίας λογαριασμού διαχειριστή.
    1. Αυτή η διαδικασία δεν θα καταργήσει ή θα μεταβάλει κανένα από τα υπάρχοντα δεδομένα του συστήματός σας ή των χρηστών σας. θα σας επιτρέψει απλώς να δημιουργήσετε ένα νέο λογαριασμό διαχειριστή χρήστη.
  1. Για να κάνετε επανεκκίνηση του Mac σε αυτήν την ειδική λειτουργία, πρέπει να καταργήσουμε ένα αρχείο που ενημερώνει το λειτουργικό σύστημα εάν έχει ήδη πραγματοποιηθεί η διαδικασία μιας ρύθμισης. Πληκτρολογήστε ή αντιγράψτε / επικολλήστε το ακόλουθο κείμενο στη γραμμή εντολών:
  2. rm /var/db/.applesetupdone
  3. Πατήστε enter ή επιστροφή.
  4. Με την κατάργηση του αρχείου applesetupdone, την επόμενη φορά που θα κάνετε επανεκκίνηση του Mac, θα καθοδηγηθείτε στη διαδικασία δημιουργίας του απαραίτητου λογαριασμού διαχειριστή. Εισάγετε τα ακόλουθα στη γραμμή εντολών:
  5. Επανεκκινήστε
  6. Πατήστε enter ή επιστροφή.
  7. Το Mac θα επανεκκινήσει και θα εμφανίσει την οθόνη Welcome to Mac. Ακολουθήστε τον οδηγό βήμα προς βήμα για να δημιουργήσετε το νέο λογαριασμό χρήστη διαχειριστή. Μόλις τελειώσετε τη δημιουργία του λογαριασμού , ο Mac σας θα συνδεθεί με το νέο λογαριασμό . Στη συνέχεια, μπορείτε να συνεχίσετε με τα βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων που πρέπει να εκτελέσετε.

Μπορείτε να βρείτε επιπλέον συμβουλές που μπορεί να σας βοηθήσουν με τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε στην κατηγορία Συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων Mac.

Δημοσιεύθηκε: 4/9/2013

Ενημερώθηκε: 2/3/2015