Προσωπικό Hotspot στο iPhone: Τι πρέπει να ξέρετε

Απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις σας σχετικά με τη σύνδεση του iPhone σας

Η δυνατότητα να μοιράζεστε την κυψελοειδή σύνδεση δεδομένων του iPhone με άλλες συσκευές, επίσης γνωστή ως Personal Hotspot ή tethering, είναι μία από τις καλύτερες δυνατότητες του iPhone. Είναι εύκολο στη χρήση, αλλά υπάρχουν πολλά για να το ξέρετε. Λάβετε απαντήσεις σε συνήθεις ερωτήσεις εδώ.

Τι είναι το Tethering;

Το Tethering είναι ένας τρόπος για να μοιράζεστε μια σύνδεση δεδομένων 3G ή 4G του iPhone με άλλους κοντινούς υπολογιστές και κινητές συσκευές (iPad με 3G ή 4G μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως προσωπικά Hotspots). Όταν το tethering είναι ενεργοποιημένο, το iPhone λειτουργεί ως κινητό μόντεμ ή Wi-Fi hotspot και μεταδίδει τη σύνδεσή του στο Διαδίκτυο με τις συνδεδεμένες συσκευές. Όλα τα δεδομένα που αποστέλλονται προς και από αυτές τις συσκευές δρομολογούνται μέσω του iPhone στο Διαδίκτυο. Με το tethering , ο υπολογιστής σας ή άλλες συσκευές μπορούν να συνδεθούν οπουδήποτε μπορείτε να έχετε πρόσβαση στον ιστό στο τηλέφωνό σας.

Πώς συνδέεται διαφορετικά από το Personal Hotspot;

Είναι το ίδιο πράγμα. Το Personal Hotspot είναι απλά το όνομα που χρησιμοποιεί η Apple για πρόσδεση στο iPhone. Όταν χρησιμοποιείτε tethering στο iPhone σας, αναζητήστε τις επιλογές και τα μενού Personal Hotspot .

Τι είδους συσκευές μπορούν να συνδεθούν μέσω του iPhone Tethering;

Σχεδόν κάθε είδος υπολογιστικής συσκευής που μπορεί να χρησιμοποιήσει το Διαδίκτυο μπορεί επίσης να συνδεθεί σε ένα iPhone χρησιμοποιώντας tethering. Οι επιτραπέζιοι υπολογιστές, οι φορητοί υπολογιστές, οι επαφές του iPod , τα iPads και άλλα tablet είναι όλα συμβατά.

Πώς συνδέονται οι Συσκευές με το Προσωπικό Hotspot;

Οι συσκευές μπορούν να συνδεθούν στο iPhone μέσω του Personal Hotspot με έναν από τους τρεις τρόπους:

Οι συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο iPhone συνδέονται χρησιμοποιώντας μόνο μία από αυτές τις επιλογές τη φορά. Η σύνδεση μέσω Wi-Fi λειτουργεί ακριβώς όπως η σύνδεση με οποιοδήποτε άλλο δίκτυο Wi-Fi. Η χρήση Bluetooth είναι παρόμοια με την αντιστοίχιση με ένα εξάρτημα Bluetooth . Η απλή σύνδεση του iPhone με μια συσκευή με ένα συνηθισμένο καλώδιο αρκεί για να συνδεθεί μέσω USB.

Ποια μοντέλα υποστήριξης iPhone υποστηρίζουν;

Κάθε μοντέλο του iPhone που ξεκινάει με το iPhone 3GS υποστηρίζει τη σύνδεση.

Ποια έκδοση του iOS απαιτείται;

Το Tethering απαιτεί iOS 4 ή νεότερη έκδοση.

Τι είναι το εύρος προσωπικών Hotspot;

Η απόσταση που οι συνδεδεμένες συσκευές μπορούν να ξεχωρίζουν το ένα από το άλλο, ενώ εξακολουθούν να λειτουργούν, εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο είναι συνδεδεμένοι. Μια συσκευή που συνδέεται μέσω USB έχει μόνο ένα εύρος, όσο το καλώδιο USB. Το tethering over Bluetooth δίνει μια σειρά από ζευγάρια δώδεκα πόδια, ενώ οι συνδέσεις Wi-Fi απλώνουν λίγο μακρύτερα.

Πώς μπορώ να αποκτήσω προσκόλληση;

Αυτές τις μέρες, η πρόσδεση συμπεριλαμβάνεται ως προεπιλεγμένη επιλογή στα περισσότερα μηνιαία σχέδια από τις περισσότερες μεγάλες εταιρείες τηλεφωνίας. Σε μερικές περιπτώσεις, όπως με το Sprint, η πρόσδεση απαιτεί επιπλέον μηνιαία χρέωση. Συνδεθείτε στο λογαριασμό τηλεφωνικής εταιρείας σας για να δείτε εάν έχετε το Personal Hotspot ή πρέπει να το προσθέσετε.

Πώς μπορώ να ξέρω εάν ενεργοποιείται η Δέσμευση στο λογαριασμό μου;

Ο ευκολότερος τρόπος είναι να ελέγξετε το iPhone σας. Πατήστε το εικονίδιο Ρυθμίσεις . Πραγματοποιήστε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Personal Hotspot (και χτυπήστε το, αν χρειαστεί). Αν διαβάσει ή ενεργοποιηθεί, το Personal Hotspot είναι διαθέσιμο σε εσάς.

Τι σημαίνει το κόστος προσωπικών Hotspot;

Εκτός από την περίπτωση της Sprint, το Personal Hotspot δεν κοστίζει τίποτα. Απλώς πληρώνετε για τα δεδομένα που χρησιμοποιεί και μαζί με όλες τις άλλες σας δεδομένα. Η Sprint χρεώνει πρόσθετα τέλη για τα δεδομένα που χρησιμοποιούνται κατά τη σύνδεση. Ελέγξτε τις επιλογές από τους μεγάλους μεταφορείς για να μάθετε περισσότερα .

Μπορώ να διατηρήσω απεριόριστα δεδομένα με ένα Σχέδιο Tethering;

Δυστυχώς, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα απεριόριστο σχέδιο δεδομένων με tethering (αν και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν απεριόριστα σχέδια δεδομένων πια).

Χρησιμοποιούνται τα δεδομένα που χρησιμοποιούνται από τα Συγκριτικά Συσκευάσματα ενάντια στο όριο δεδομένων μου;

Ναί. Όλα τα δεδομένα που χρησιμοποιούνται από τις συσκευές που είναι προσδεδεμένα στο iPhone σας μέσω του Personal Hotspot υπολογίζονται σε σχέση με το μηνιαίο όριο δεδομένων σας. Αυτό σημαίνει ότι θα θελήσετε να παρακολουθείτε προσεκτικά τη χρήση των δεδομένων σας και να ζητήσετε από τους χρήστες να σας προσδέσουν να μην κάνετε πράγματα που απαιτούν ένταση δεδομένων, όπως ροή ταινιών.

Δημιουργία και χρήση προσωπικών Hotspot

Για να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το Personal Hotspot στο iPhone σας, ελέγξτε τα παρακάτω άρθρα:

Πώς γνωρίζετε πότε οι συσκευές έχουν προσκολληθεί στο iPhone σας;

Όταν μια συσκευή είναι συνδεδεμένη στον ιστό μέσω tethering, το iPhone σας εμφανίζει μια μπλε μπάρα στο επάνω μέρος της οθόνης που διαβάζει το Personal Hotspot και δείχνει πόσες συσκευές είναι συνδεδεμένες με αυτό.

Μπορείς να συγχρονίσεις το iPhone ενώ έχει τρυπηθεί;

Ναί. Μπορείτε να συγχρονίσετε μέσω συγχρονισμού μέσω Wi-Fi ή USB χωρίς να ενοχλεί ο συγχρονισμός με τη σύνδεση στο Internet.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Personal Hotspot αν το iPhone μου έχει αποβληθεί;

Ναί. Αφού συνδέσετε το iPhone σας στον υπολογιστή σας μέσω USB, θα συγχρονιστεί (εκτός αν έχετε απενεργοποιήσει τον αυτόματο συγχρονισμό ). Εάν προτιμάτε, μπορείτε να αφαιρέσετε το iPhone κάνοντας κλικ στα κουμπιά βέλους δίπλα του στο iTunes χωρίς να χάσετε τη σύνδεσή σας στο Internet.

Μπορώ να αλλάξω τον προσωπικό μου κωδικό πρόσβασης Hotspot;

Σε κάθε Ιδιωτικό Hotspot του iPhone δίνεται ένας τυχαίος, προεπιλεγμένος κωδικός πρόσβασης που πρέπει να έχουν άλλες συσκευές για σύνδεση. Μπορείτε να αλλάξετε αυτόν τον προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης εάν προτιμάτε. Για να μάθετε πώς διαβάζετε τον τρόπο αλλαγής του προσωπικού κωδικού πρόσβασης Hotspot του iPhone σας .