Πώς να ρυθμίσετε και να χρησιμοποιήσετε το Personal Hotspot στο iPhone

Πάντα έχετε κολλήσει σε μια κατάσταση όπου πρέπει να πάρετε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή ή tablet online χωρίς Wi-Fi κοντά; Εάν έχετε ένα iPhone με σύνδεση δεδομένων 3G ή 4G , αυτό το πρόβλημα μπορεί εύκολα να λυθεί χάρη στο Personal Hotspot.

Προσωπικό Hotspot Επεξήχθη

Το Personal Hotspot είναι ένα χαρακτηριστικό του iOS που επιτρέπει στα iPhones που εκτελούνται iOS 4.3 και νεότερη έκδοση να μοιράζονται τη σύνδεση κυψελοειδών δεδομένων τους με άλλες κοντινές συσκευές μέσω Wi-Fi, Bluetooth ή USB. Αυτή η λειτουργία είναι γενικά γνωστή ως πρόσδεση. Όταν χρησιμοποιείτε το Personal Hotspot, το iPhone λειτουργεί σαν ασύρματο δρομολογητή για τις άλλες συσκευές, μεταδίδοντας και λαμβάνοντας δεδομένα γι 'αυτά.

Προσωπικές απαιτήσεις Hotspot

Για να χρησιμοποιήσετε το Personal Hotspot σε iPhone, χρειάζεστε:

01 από 03

Προσθήκη προσωπικών Hotspot στο σχέδιο δεδομένων σας

heshphoto / Getty Images

Αυτές τις μέρες, οι περισσότερες μεγάλες τηλεφωνικές εταιρείες περιλαμβάνουν το Personal Hotspot από προεπιλογή ως μέρος των σχεδίων δεδομένων τους για το iPhone . Η AT & T και η Verizon την συμπεριλαμβάνουν σε όλα τα σχέδιά τους, ενώ η T-Mobile την προσφέρει ως μέρος του απεριόριστου σχεδίου δεδομένων. Το Sprint χρεώνει για αυτό, με τιμές ανάλογα με το ποσό των δεδομένων που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Και όλα αυτά μπορούν να αλλάξουν σε δεκάρα.

Οι περισσότεροι περιφερειακοί αερομεταφορείς και προπληρωμένοι μεταφορείς την υποστηρίζουν ως μέρος των σχεδίων δεδομένων τους. Εάν δεν είστε σίγουροι αν έχετε στο διακομιστή σας δεδομένα το Personal Hotspot, επικοινωνήστε με την εταιρεία τηλεφωνίας σας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τη χρήση προσωπικών δεδομένων Hotspot, ανατρέξτε στο βήμα 3 αυτού του άρθρου.

Ένας άλλος τρόπος να γνωρίζετε αν το έχετε είναι να ελέγξετε το iPhone σας. Αγγίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και αναζητήστε το μενού Personal Hotspot κάτω από το Cellular . Αν υπάρχει, πιθανόν να έχετε το χαρακτηριστικό.

02 του 03

Πώς να ενεργοποιήσετε το Personal Hotspot

Αφού ενεργοποιηθεί το Personal Hotspot στο σχέδιο δεδομένων σας, η ενεργοποίησή του είναι πολύ απλή. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  1. Πατήστε Ρυθμίσεις .
  2. Πατήστε Προσωπικό Hotspot.
  3. Μετακινήστε το ρυθμιστικό Personal Hotspot στο πράσινο / πράσινο.

Στο iOS 6 και νωρίτερα, τα βήματα είναι Ρυθμίσεις -> Δίκτυο -> Προσωπικά Hotspot -> μετακινήστε το ρυθμιστικό στο Ενεργοποιημένο.

Αν δεν έχετε Wi-Fi, Bluetooth ή και τα δύο ενεργοποιημένα όταν ενεργοποιείτε το Personal Hotspot, ένα αναδυόμενο παράθυρο σας ρωτά εάν θέλετε να τα ενεργοποιήσετε ή να χρησιμοποιήσετε μόνο USB.

Ενεργοποίηση του Προσωπικού Hotspot με τη χρήση της Συνέχειας

Υπάρχει ένας άλλος τρόπος για να ενεργοποιήσετε τη σύνδεση στο iPhone σας: Συνέχεια. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό των συσκευών της Apple που εισήγαγε η εταιρεία στα iOS 8 και Mac OS X 10.10 (γνωστός και ως Yosemite) . Επιτρέπει στις συσκευές της Apple να γνωρίζουν ο ένας τον άλλο όταν βρίσκονται κοντά και να μοιράζονται λειτουργίες και να ελέγχουν ο ένας τον άλλον.

Το Personal Hotspot είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που μπορεί να ελέγξει η συνέχεια. Ετσι δουλευει:

  1. Εάν το iPhone και το Mac σας είναι κοντά και θέλετε να ενεργοποιήσετε το Personal Hotspot, κάντε κλικ στο μενού Wi-Fi στο Mac
  2. Σε αυτό το μενού, στην ενότητα Personal Hotspot θα δείτε το όνομα του iPhone (αυτό προϋποθέτει ότι το Wi-Fi και το Bluetooth είναι ενεργοποιημένα στο iPhone)
  3. Κάντε κλικ στο όνομα του iPhone και το Personal Hotspot θα είναι ενεργοποιημένο και ο υπολογιστής Mac θα είναι συνδεδεμένος χωρίς να αγγίζει ποτέ το iPhone.

03 του 03

Η σύνδεση προσωπικών Hotspot δημιουργήθηκε

Πώς οι συσκευές συνδέονται με το προσωπικό Hotspot

Η σύνδεση άλλων συσκευών στο προσωπικό σας Hotspot μέσω Wi-Fi είναι εύκολη. Πείτε στους ανθρώπους που θέλουν να συνδεθούν για να ενεργοποιήσουν το Wi-Fi στις συσκευές τους και αναζητήστε το όνομα του τηλεφώνου σας (όπως φαίνεται στην οθόνη Personal Hotspot). Θα πρέπει να επιλέξουν αυτό το δίκτυο και να εισάγουν τον κωδικό πρόσβασης που εμφανίζεται στην οθόνη Personal Hotspot στο iPhone.

ΣΧΕΤΙΚΟΙ: Πώς να αλλάξετε τον προσωπικό σας κωδικό πρόσβασης Hotspot στο iPhone

Πώς να ξέρετε πότε συνδέονται οι συσκευές με το προσωπικό σας Hotspot

Όταν συνδέονται άλλες συσκευές με το hotspot του iPhone σας, θα δείτε μια μπλε μπάρα στην κορυφή της οθόνης σας και στην οθόνη κλειδώματος σας. Στο iOS 7 και επάνω, η μπλε γραμμή εμφανίζει έναν αριθμό δίπλα σε ένα εικονίδιο κλειδώματος ή σύμπλεξης βρόχων που σας ενημερώνει πόσες συσκευές είναι συνδεδεμένες στο τηλέφωνό σας.

Χρήση δεδομένων με προσωπικά Hotspot

Ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε: σε αντίθεση με το παραδοσιακό Wi-Fi, το Personal Hotspot σας χρησιμοποιεί δεδομένα από το σχέδιο δεδομένων iPhone σας, το οποίο προσφέρει ένα περιορισμένο ποσό δεδομένων. Το μηνιαίο σας επίδομα δεδομένων μπορεί να εξαντληθεί γρήγορα εάν κάνετε streaming video ή κάνετε άλλες εργασίες που απαιτούν μεγάλο εύρος ζώνης.

Όλα τα δεδομένα που χρησιμοποιούνται από τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο iPhone σας καταλογίζονται σε σχέση με το σχέδιο δεδομένων σας, οπότε προσέξτε εάν το σχέδιο δεδομένων σας είναι μικρό. Μπορεί επίσης να είναι καλή ιδέα να μάθετε πώς να ελέγχετε τη χρήση των δεδομένων σας, ώστε να μην υπερβείτε τυχαία το όριο σας και πρέπει να πληρώσετε επιπλέον.

ΣΧΕΤΙΚΟΙ: Μπορώ να διατηρήσω απεριόριστα δεδομένα με το iPhone Personal Hotspot;