Πώς να βρείτε Online νεκροψίες

Μπορείτε να βρείτε σχεδόν οτιδήποτε στον Ιστό. Ωστόσο, νεκρολογίες, που δημοσιεύονται καθημερινά σχεδόν σε όλες τις εφημερίδες σε όλο τον κόσμο, δεν είναι τόσο εύκολο να βρεθούν στο διαδίκτυο.

Στην πραγματικότητα, δεδομένου ότι οι περισσότερες εφημερίδες δεν δημοσιεύουν ηλεκτρονικά αρχεία των εγγράφων τους σε απευθείας σύνδεση, η εύρεση νεκρολόγιων συνήθως καταλήγει να είναι ένα (gasp!) Offline ερευνητικό έργο. Σε αυτό το πώς-να, θα σας δώσω μερικούς δείκτες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ξεκινήσετε την αναζήτηση της νεκρολογίας σας στο Web και εκτός του.

Σημείωση : οι ακόλουθοι πόροι είναι όλοι δωρεάν κατά τη στιγμή της γραφής. Θα πρέπει να πληρώσετε για πληροφορίες; Πολλά δημόσια αρχεία απαιτούν μια ονομαστική αμοιβή κατά τη στιγμή της πρόσβασης, συνήθως αυτοπροσώπως σε ένα νομαρχιακό γραφείο αρχείων. Ανάλογα με το πού βρίσκεστε γεωγραφικά, θα μπορούσε να ισχύσει ένα τέλος. Διαβάστε Θα έπρεπε να πληρώσω για να βρω άτομα online; για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα και όταν δεν έχει νόημα να πληρώσετε για τις πληροφορίες που ψάχνετε στον Ιστό.

Δυσκολία: Μέσος όρος

Απαιτείται χρόνος: Εξαρτάται από αυτό που ψάχνετε

Εδώ είναι πώς

  1. Για να κάνετε τις αναζητήσεις νεκρολογίας σας όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικές, θα πρέπει να έχετε διαθέσιμες αυτές τις πληροφορίες προτού ξεκινήσετε:
    • επίθετο
    • όνομα
    • τόπος κατοικίας
    • τόπος θανάτου
    • ημερομηνία θανάτου
    Επίσης, επειδή οι περισσότεροι νεκρολόγοι τυπώνονται αρχικά σε εφημερίδες, θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο αν γνωρίζατε το όνομα και τη θέση της εφημερίδας στην οποία εκτυπώθηκε ο νεκρολογικός, καθώς και την ημερομηνία (η ημερομηνία δεν θα είναι απαραιτήτως η ημερομηνία του του θανάτου του ατόμου).
  2. Εάν δεν γνωρίζετε την ακριβή ημερομηνία θανάτου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δείκτη θανάτου της κοινωνικής ασφάλισης για να μάθετε αυτές τις πληροφορίες. Θα χρειαστείτε ακόμα το όνομα και το επώνυμο για να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον πόρο, ο οποίος είναι εντελώς δωρεάν. Εδώ θα βρείτε το SSDI:
    • Ονομα
    • Γέννηση και θάνατος
    • Τελευταία γνωστή κατοικία
    • Τελευταίο όφελος
    • Αριθμός κοινωνικής ασφάλισης
    • στην οποία εκδόθηκε η κάρτα κοινωνικής ασφάλισης
    Ενώ η κατάσταση στην οποία εκδόθηκε η κάρτα SS και η τελευταία γνωστή κατοικία μπορεί να μην είναι πάντοτε εντελώς σωστή, είναι μια καλή πληροφορία για να προσθέσετε την αναζήτηση στο νεκροταφείο σας. Λάβετε υπόψη ότι κάθε μικρό κομμάτι μετρά!
  1. Μόλις έχετε τις περισσότερες πληροφορίες που μπορείτε να βρείτε σχετικά με το άτομό σας, ήρθε η ώρα να αρχίσετε να σκέφτεστε ποια εφημερίδα θα μπορούσε να εμφανιστεί ο νεκρολογικός. Αν δεν γνωρίζετε την συγκεκριμένη πόλη και δηλώνετε ότι αυτές οι πληροφορίες θα μπορούσαν να βρεθούν, οι πιθανότητές σας να βρείτε το νεκρολογία σας πολύ λεπτό, έτσι ώστε αυτές οι πληροφορίες είναι ζωτικής σημασίας.Αν έχετε την πόλη και την κατάσταση του προσώπου σας, μπορείτε να αρχίσετε την αναζήτηση ηλεκτρονικών αρχείων εφημερίδων. Εδώ είναι μερικοί για να ξεκινήσετε:
      • Αρχεία εφημερίδων της Google: Πάνω από 200 χρόνια αρχείων για να δείτε εδώ.
  2. Αρχεία Ειδήσεων των ΗΠΑ: Ειδικά αρχεία χαρτιού.
  3. Διεθνή Αρχεία Ειδήσεων: Σύνδεσμοι σε παγκόσμια αρχεία.
  4. Εάν ο νεκρολογία που αναζητάτε είναι αρκετά πρόσφατος (μέσα στις τελευταίες τριάντα ημέρες), υπάρχει μια καλή πιθανότητα να μπορέσετε να το βρείτε ηλεκτρονικά στο site της εφημερίδας που δημοσιεύθηκε (για περισσότερα σχετικά με την εύρεση εφημερίδων σε όλο τον κόσμο, διαβάστε τις σε απευθείας σύνδεση εφημερίδες ). Εάν ο νεκρολογικός είναι παλαιότερος, μπορείτε να ελέγξετε τους προαναφερθέντες αρχειακούς ιστότοπους ή, εάν δεν έχετε τύχη εκεί, υπάρχουν μερικές άλλες μέθοδοι που μπορείτε να δοκιμάσετε.
    1. Κατ 'αρχάς, επικοινωνήστε με την εφημερίδα που έφερε τον νεκροψία μέσω τηλεφώνου ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (όλες οι εφημερίδες θα έχουν αυτές τις πληροφορίες αναγραφόμενες στις ιστοσελίδες τους). Βεβαιωθείτε ότι έχετε όλες τις πληροφορίες που θα χρειαστούν.
  1. Δεύτερον, μάθετε ποιες βιβλιοθήκες στην περιοχή σας προσφέρουν πρόσβαση σε ψηφιοποιημένα αρχεία εφημερίδων. Μπορείτε να βρείτε μια λίστα βιβλιοθηκών στη Βιβλιοθήκη ή στο Βιβλιοπωλείο.
  2. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε τον φανταστικό πόρο που είναι το WorldCat, ένας ιστότοπος που "σας επιτρέπει να κάνετε αναζήτηση στις συλλογές βιβλιοθηκών στην κοινότητά σας και σε χιλιάδες άλλους σε όλο τον κόσμο". Το περιεχόμενο των αρχείων είναι ελεύθερα προσβάσιμο εδώ, και αν πάρετε stumped, μπορείτε ακόμη και να ζητήσετε βοήθεια από έναν πραγματικό βιβλιοθηκάριο.

Συμβουλές

  1. Συγκεντρώστε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείτε, προτού ξεκινήσετε τις αναζητήσεις του νεκρολογία.
  2. Συνειδητοποιήστε ότι οι αναζητήσεις του νεκρολογία σας θα απαιτήσουν χρόνο και προσπάθεια.
  3. Αν το άτομο που ψάχνετε είναι ένα είδος διασημότητας, ο νεκρολογικός του θα μπορούσε να είναι κάπως δύσκολο να εντοπιστεί.
  4. Χρησιμοποιήστε όλους τους πόρους σε αυτό το άρθρο για να συγκεντρώσετε τα κομμάτια των πληροφοριών. Είναι απίθανο ότι θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε ταυτόχρονα, αλλά προσθέστε όλα αυτά τα μικρά κομμάτια και θα έχετε κάτι ουσιαστικό.

Ο, τι χρειάζεσαι