Η καθολική αναζήτηση της Google

Βλέπετε καθολική αναζήτηση σε λειτουργία με κάθε ερώτημα αναζήτησης

Η καθολική αναζήτηση της Google είναι η μορφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης που βλέπετε κάθε φορά που εισάγετε έναν όρο αναζήτησης στο Google. Στις πρώτες μέρες, οι λίστες αποτελεσμάτων αναζήτησης της Google αποτελούνταν από 10 οργανικές επισκέψεις που ήταν οι 10 ιστότοποι που ταιριάζουν καλύτερα στο ερώτημα αναζήτησης. Ξεκινώντας το 2007, η Google άρχισε να χρησιμοποιεί τη Universal Search και την τροποποίησε αρκετές φορές τα χρόνια από τότε. Στην Universal Search, οι αρχικές οργανικές επισκέψεις εξακολουθούν να εμφανίζονται, αλλά συνοδεύονται από πολλά άλλα στοιχεία που είναι ορατά στη σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Η Παγκόσμια αναζήτηση αντλεί από πολλαπλές εξειδικευμένες αναζητήσεις, τα αποτελέσματα των οποίων εμφανίζονται στα κύρια αποτελέσματα αναζήτησης στο Google. Ο δηλωμένος στόχος της Google για την καθολική αναζήτηση είναι να παραδώσει στον ερευνητή τις πιο σχετικές πληροφορίες το συντομότερο δυνατόν και προσφέρει αποτελέσματα αναζήτησης που προσπαθούν να κάνουν ακριβώς αυτό.

Στοιχεία της καθολικής αναζήτησης

Η καθολική αναζήτηση άρχισε με την προσθήκη εικόνων και βίντεο στα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης και με την πάροδο των ετών τροποποιήθηκε για να εμφανίσει επίσης χάρτες, ειδήσεις, γραφήματα γνώσεων, άμεσες απαντήσεις, αγορές και συστατικά στοιχεία εφαρμογών, τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν άλλο σχετικό οργανικό περιεχόμενο. Συνήθως, αυτές οι λειτουργίες εμφανίζονται ομαδοποιημένες σε ενότητες που αναμειγνύονται με τα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης. Ένα τμήμα μπορεί να είναι γεμάτο με σχετικές εικόνες, ένα άλλο τμήμα με ερωτήσεις που έχουν ζητήσει άλλοι ερευνητές για το θέμα αναζήτησης και ούτω καθεξής.

Αυτά τα στοιχεία μπορούν να φιλτραριστούν χρησιμοποιώντας τους συνδέσμους στο πάνω μέρος της οθόνης αποτελεσμάτων. Οι σύνδεσμοι περιλαμβάνουν το προεπιλεγμένο "Όλα" μαζί με μεμονωμένες καρτέλες για "Εικόνες", "Αγορές", "Βίντεο", "Ειδήσεις", "Χάρτες", "Βιβλία" και "Πτήσεις".

Ένα παράδειγμα των αλλαγών που πραγματοποιήθηκαν με την καθολική αναζήτηση είναι η συνήθης προσθήκη χαρτών στα αποτελέσματα αναζήτησης. Τώρα, τα αποτελέσματα αναζήτησης για σχεδόν οποιαδήποτε φυσική τοποθεσία συνοδεύονται από διαδραστικούς χάρτες που δίνουν στον ερευνητή πρόσθετες πληροφορίες.

Μικρογραφίες εικόνων, χαρτών, βίντεο και ειδήσεων προσελκύουν την προσοχή των χρηστών. Ως αποτέλεσμα, τα αρχικά 10 οργανικά αποτελέσματα έχουν μειωθεί σε περίπου επτά ιστότοπους στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων για να κάνουν τον δρόμο για τους άλλους αθλητές προσοχής.

Η καθολική αναζήτηση ποικίλει ανά συσκευή

Η Universal Search προσαρμόζει τα αποτελέσματα αναζήτησης στη συσκευή του ερευνητή. Υπάρχουν εμφανείς διαφορές στα αποτελέσματα αναζήτησης, όπως εμφανίζονται σε smartphones και υπολογιστές λόγω μορφής, αλλά αυτό ξεπερνά αυτό. Για παράδειγμα, μια αναζήτηση σε ένα τηλέφωνο Android μπορεί να περιλαμβάνει έναν σύνδεσμο σε μια εφαρμογή Android στο Google Play , ενώ σε έναν υπολογιστή ή iOS τηλέφωνο, ο σύνδεσμος δεν θα συμπεριληφθεί.