Τρόπος χρήσης των λογικών λειτουργιών AND και OR σε φύλλα Google

Ελέγξτε πολλαπλές συνθήκες για να επιστρέψετε αποτελέσματα TRUE ή FALSE

Οι λειτουργίες AND και OR είναι δύο από τις πιο γνωστές λογικές λειτουργίες στο Google Sheets . Δοκιμάζουν να δουν αν η έξοδος από δύο ή περισσότερα κύτταρα-στόχους πληροί τις προϋποθέσεις που καθορίζετε.

Αυτές οι λογικές λειτουργίες επιστρέφουν μόνο ένα από τα δύο αποτελέσματα (ή τις τιμές Boolean ) στο κελί όπου χρησιμοποιούνται, είτε TRUE είτε FALSE:

Αυτές οι απαντήσεις TRUE ή FALSE για τις λειτουργίες AND και OR μπορούν να εμφανιστούν όπως και στα κελιά όπου βρίσκονται οι λειτουργίες ή οι λειτουργίες μπορούν να συνδυαστούν με άλλες λειτουργίες του Υπολογιστικού φύλλου Google, όπως η λειτουργία IF , για να εμφανιστούν διάφορα αποτελέσματα ή για να πραγματοποιήσει έναν αριθμό υπολογισμού.

Πώς λειτουργούν οι Λογικές Λειτουργίες στα Φύλλα Google

Η παραπάνω εικόνα, τα κελιά B2 και B3 περιέχουν μια λειτουργία AND και OR, αντίστοιχα. Και οι δύο χρησιμοποιούν έναν αριθμό χειριστών σύγκρισης για να ελέγξουν μια ποικιλία συνθηκών για τα δεδομένα στα κελιά A2, A3 και A4 του φύλλου εργασίας .

Οι δύο λειτουργίες είναι:

= ΚΑΙ (Α2 <50, Α3 <75, Α4> = 100)

= OR (Α2 <50, Α3 <> 75, Α4> = 100)

Οι συνθήκες που δοκιμάζουν είναι:

Για τη λειτουργία AND στο κελί B2, τα δεδομένα των κελιών A2 έως A4 πρέπει να ταιριάζουν με τις τρεις παραπάνω συνθήκες, ώστε η λειτουργία να επιστρέψει μια ΑΛΗΘΙΝΗ απόκριση. Όπως συμβαίνει, πληρούνται οι δύο πρώτες προϋποθέσεις, αλλά επειδή η τιμή στο κελί Α4 δεν είναι μεγαλύτερη ή ίση με 100, η ​​έξοδος για τη συνάρτηση AND είναι FALSE.

Στην περίπτωση της λειτουργίας OR στο κελί B3, μόνο μία από τις παραπάνω συνθήκες πρέπει να ικανοποιηθεί από τα δεδομένα στα κελιά A2, A3 ή A4 για να επιστρέψει μια συνάρτηση TRUE. Σε αυτό το παράδειγμα, τα δεδομένα στα κελιά A2 και A3 ικανοποιούν αμφότερες την απαιτούμενη συνθήκη, έτσι ώστε η έξοδος για τη συνάρτηση OR είναι TRUE.

Σύνταξη και επιχειρήματα για λειτουργίες AND / OR

Η σύνταξη μιας συνάρτησης αναφέρεται στη διάταξη της λειτουργίας και περιλαμβάνει το όνομα, τις αγκύλες και τα επιχειρήματα της συνάρτησης.

Η σύνταξη για τη λειτουργία AND είναι:

= ΚΑΙ ( logical_expression1, logical_expression2, ... )

Η σύνταξη για τη λειτουργία OR είναι:

= OR ( logical_expression1, logical_expression2, logical_expression3, ... )

Εισαγωγή της λειτουργίας AND

Τα παρακάτω βήματα καλύπτουν τον τρόπο εισαγωγής της λειτουργίας AND που βρίσκεται στο κελί B2 στην παραπάνω εικόνα. Τα ίδια βήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εισαγωγή της λειτουργίας OR που βρίσκεται στο κελί B3.

Τα Φύλλα Google δεν χρησιμοποιούν παράθυρα διαλόγου για να εισαγάγουν τα επιχειρήματα μιας λειτουργίας με τον τρόπο που κάνει το Excel. Αντίθετα, έχει ένα κιβώτιο αυτόματης αναζήτησης που εμφανίζεται καθώς το όνομα της συνάρτησης πληκτρολογείται σε ένα κελί.

  1. Κάντε κλικ στο κελί B2 για να γίνει το ενεργό κελί . εδώ εισάγεται η λειτουργία AND και εμφανίζεται το αποτέλεσμα της λειτουργίας.
  2. Πληκτρολογήστε το σύμβολο ισότητας ( = ) ακολουθούμενο από τη συνάρτηση AND .
  3. Καθώς πληκτρολογείτε, εμφανίζεται το πλαίσιο αυτόματης αναζήτησης με τα ονόματα των λειτουργιών που αρχίζουν με το γράμμα A.
  4. Όταν εμφανίζεται η λειτουργία AND, κάντε κλικ στο όνομα με το δείκτη του ποντικιού.

Εισαγωγή των επιχειρημάτων των λειτουργιών

Τα επιχειρήματα για τη λειτουργία AND εισάγονται μετά την ανοιχτή παρένθεση. Όπως και στο Excel, εισάγεται ένα κόμμα ανάμεσα στα επιχειρήματα της λειτουργίας για να λειτουργήσει ως διαχωριστικό.

  1. Κάντε κλικ στο κελί A2 στο φύλλο εργασίας για να εισαγάγετε αυτήν την αναφορά κυττάρου ως το λογικό_ορισμός_επιβολής1 .
  2. Πληκτρολογήστε <50 μετά την αναφορά κελί.
  3. Πληκτρολογήστε ένα κόμμα αφού η αναφορά κυψέλης λειτουργεί ως διαχωριστικό ανάμεσα στα επιχειρήματα της λειτουργίας.
  4. Κάντε κλικ στο κελί A3 στο φύλλο εργασίας για να εισαγάγετε αυτήν την αναφορά κελιού ως το λογικό_expression2 όρισμα.
  5. Πληκτρολογήστε <> 75 μετά την αναφορά κυψέλης.
  6. Πληκτρολογήστε ένα δεύτερο κόμμα για να λειτουργήσει ως ένας άλλος διαχωριστής.
  7. Κάντε κλικ στο κελί A4 στο φύλλο εργασίας για να εισαγάγετε την τρίτη αναφορά κελί.
  8. Τύπος > = 100 μετά την τρίτη αναφορά κελί.
  9. Πατήστε το πλήκτρο Enter στο πληκτρολόγιο για να εισαγάγετε την παρένθεση κλεισίματος μετά τα επιχειρήματα και για να ολοκληρώσετε τη λειτουργία.

Η τιμή FALSE πρέπει να εμφανίζεται στο κελί B2 επειδή τα δεδομένα στο κελί A4 δεν πληρούν την προϋπόθεση να είναι μεγαλύτερη ή ίση με 100.

Όταν κάνετε κλικ στο κελί B2, η πλήρης λειτουργία = ΚΑΙ (A2 <50, A3 <> 75, A4> = 100) εμφανίζεται στη γραμμή τύπων πάνω από το φύλλο εργασίας.

Ή αντί για AND

Τα παραπάνω βήματα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την εισαγωγή της λειτουργίας OR που βρίσκεται στο κελί B3 στην παραπάνω εικόνα φύλλου εργασίας.

Η ολοκληρωμένη λειτουργία OR θα είναι = OR (A2 <50, A3 <> 75, A4> = 100).

Μια τιμή TRUE θα πρέπει να υπάρχει στο κελί B3 αφού μόνο μία από τις συνθήκες που δοκιμάζονται πρέπει να είναι αληθής για την λειτουργία OR για να επιστρέψει μια τιμή TRUE και σε αυτό το παράδειγμα ισχύουν δύο από τις συνθήκες: