Δωρεάν πρόγραμμα Hotspot για φορητούς υπολογιστές

Μοιραστείτε τη σύνδεση Internet του φορητού σας υπολογιστή με τις άλλες συσκευές σας

Πολλοί από εμάς έχουμε περισσότερες από μία συσκευές που θα θέλαμε να συνδεθούμε στο διαδίκτυο. Μπορεί να είναι ένα smartphone, tablet, laptop ή κάποια άλλη ασύρματη συσκευή.

Ωστόσο, τα υψηλά τέλη πρόσδεσης και οι χρεώσεις για πρόσβαση στο hotspot Wi-Fi, όταν βρίσκεστε μακριά από το σπίτι ή το ταξίδι σας, μπορούν να προστεθούν, οπότε δεν είναι πάντα οικονομικό να πληρώσετε για να έχετε όλα αυτά συνδεδεμένα.

Ευτυχώς, υπάρχει δωρεάν λογισμικό που ονομάζεται Connectify και μπορεί να μοιράζεται τη σύνδεση στο διαδίκτυο του φορητού σας υπολογιστή μέσω Wi-Fi με ασύρματες συσκευές που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Σημείωση: Υπάρχουν και άλλοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να μοιράζεστε τη σύνδεσή σας στο Internet χρησιμοποιώντας τις ενσωματωμένες λειτουργίες του λειτουργικού συστήματος, Αυτό είναι δυνατό μέσω των Windows καθώς και των MacOS .

Πώς να κάνω ένα hotspot με Connectify

  1. Κάντε λήψη του Connectify και εγκαταστήστε τον στον υπολογιστή σας.
  2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γκρίζο ραδιόφωνο Connectify στο κέντρο ειδοποιήσεων κοντά στο ρολόι, στην κάτω δεξιά πλευρά της οθόνης.
  3. Βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε στην καρτέλα Hotspot Wi-Fi .
  4. Από το αναπτυσσόμενο μενού Internet to Share , επιλέξτε τη σύνδεση στο Internet που πρέπει να μοιραστείτε για να δημιουργήσετε το hotspot.
  5. Επιλέξτε Διαδρομή από την ενότητα Πρόσβαση δικτύου .
  6. Ονομάστε το hotspot στην περιοχή Όνομα Hotspot . Δεδομένου ότι αυτή είναι η δωρεάν έκδοση του Connectify, μπορείτε να επεξεργαστείτε το κείμενο μόνο μετά από το "Connectify-my".
  7. Επιλέξτε έναν ασφαλή κωδικό πρόσβασης για το hotspot. Μπορεί να είναι οτιδήποτε θέλετε. Το δίκτυο είναι κρυπτογραφημένο με κρυπτογράφηση WPA2-AES.
  8. Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε την επιλογή Αποκλεισμός διαφημίσεων βάσει της προσωπικής σας προτίμησης.
  9. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη Hotspot για να ξεκινήσετε να μοιράζεστε τη σύνδεση στο Internet μέσω Wi-Fi. Το εικονίδιο στη γραμμή εργασιών θα αλλάξει από γκρι σε μπλε.

Οι πελάτες ασύρματου δικτύου μπορούν τώρα να έχουν πρόσβαση στο προσωπικό σας σημείο πρόσβασης χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες που έχετε προσαρμόσει στα παραπάνω βήματα. Όποιος συνδεθεί με το hotspot σας εμφανίζεται στην ενότητα Πελάτες> Συνδεδεμένο με το Hotspot του Connectify.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την αποστολή και λήψη της κίνησης των συσκευών που είναι συνδεδεμένες στο hotspot καθώς και να κάνετε δεξί κλικ σε οποιαδήποτε συσκευή για να μετονομάσετε τον τρόπο που εμφανίζεται, να απενεργοποιήσετε την πρόσβαση στο διαδίκτυο, να απενεργοποιήσετε την πρόσβαση στον υπολογιστή που φιλοξενεί το hotspot, και να αλλάξετε τη λειτουργία παιχνιδιού (όπως στο Xbox Live ή το Nintendo Network ).

Συμβουλές