Πώς να ξεκινήσετε με την κοινωνική δικτύωση

Επιλέγοντας το κατάλληλο κοινωνικό δίκτυο για εσάς

Σχετικά με την κοινωνική δικτύωση

Όπως η μετάβαση σε ένα πάρτι ή η συμμετοχή σε ένα κλαμπ, η κοινωνική δικτύωση μπορεί να εμπλουτίσει και να διασκεδάσει. Και, όπως να συμμετέχετε σε μια ομάδα συγγραφέων ή να πηγαίνετε σε μια επιχειρηματική διάσκεψη, μπορεί επίσης να είναι πολύ παραγωγική για την καριέρα σας. Η κοινωνική δικτύωση μπορεί να είναι πολλά πράγματα σε πολλούς ανθρώπους, αλλά ποτέ δεν θα ξέρετε τι θα μπορούσε να σημαίνει για εσάς μέχρι να το δοκιμάσετε μόνοι σας.

Πώς να ξεκινήσετε με την κοινωνική δικτύωση

Το ερώτημα που πρέπει να αναρωτηθείτε είναι τι θέλετε από ένα κοινωνικό δίκτυο - γιατί θα θέλατε να συμμετάσχετε.

Ο πιο δημοφιλής γενικός χώρος

Αν ψάχνετε να μείνετε σε επαφή με την οικογένεια και τους φίλους σας, σκεφτείτε το Facebook.

Το Facebook , που ιδρύθηκε το 2004, με περισσότερους από 1,65 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες (από τις 3/31/16) είναι ο πιο δημοφιλής ιστότοπος κοινωνικού δικτύου στον κόσμο. Η αποστολή του Facebook, σύμφωνα με το Facebook, είναι να δώσει στους ανθρώπους την εξουσία να μοιράζονται και να κάνουν τον κόσμο πιο ανοικτό και συνδεδεμένο. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το Facebook για να παραμείνουν συνδεδεμένοι με φίλους και οικογένεια, να ανακαλύψουν τι συμβαίνει στον κόσμο και να μοιραστούν και να εκφράσουν για αυτούς. "

Η πιο δημοφιλής επιχειρηματική περιοχή

Αν σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε την κοινωνική δικτύωση για τις επιχειρήσεις, σκεφτείτε Linkedin.

Ξεκίνησε το 2003, το LinkedIn είναι το μεγαλύτερο επαγγελματικό δίκτυο παγκοσμίως με περισσότερα από 433 εκατομμύρια μέλη σε 200 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο.

Η αποστολή του LinkedIn, σύμφωνα με το LinkedIn, είναι: "να συνδέσετε τους επαγγελματίες του κόσμου ώστε να γίνουν πιο παραγωγικοί και επιτυχημένοι. Όταν συνδέεστε στο LinkedIn, έχετε πρόσβαση σε ανθρώπους, θέσεις εργασίας, ειδήσεις, ενημερώσεις και πληροφορίες που σας βοηθούν να είστε εξαιρετικοί σε αυτό που κάνω."

Εικονική δικτύωση

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά κοινωνικά δίκτυα που κυμαίνονται από εκείνους που ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένα ενδιαφέροντα, όπως το Myspace , όταν είναι το κορυφαίο γενικό κοινωνικό δίκτυο, το οποίο τώρα επικεντρώνεται στη σύνδεση καλλιτεχνών, όπως μουσικοί και συγγραφείς, με το σημερινό και το δυναμικό fanbase τους και το Flixter , που είναι ένα κοινωνικό δίκτυο για τους λάτρεις των ταινιών.

Ίσως είστε παθιασμένοι με τη μουσική. Το Last.fm συνδυάζει την ιδέα ενός εξατομικευμένου ραδιοφωνικού σταθμού με την κοινωνική δικτύωση που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε τη δική σας λίστα αναπαραγωγής, προτείνει μουσική με βάση τις προτιμήσεις σας και σας επιτρέπει να ακούτε τους ραδιοφωνικούς σταθμούς των φίλων σας επίσης.

Εάν είστε παθιασμένοι με ένα συγκεκριμένο θέμα, ένα εξειδικευμένο κοινωνικό δίκτυο με ένα συγκεκριμένο θέμα μπορεί να είναι ένα καταπληκτικό μέρος για να ξεκινήσετε. Επειδή ταιριάζει με το ενδιαφέρον σας, θα είναι πιο πιθανό να συμμετάσχετε στην κοινότητα και να ασχοληθείτε με το τι είναι πραγματικά η κοινωνική δικτύωση.

Δυστυχώς, ενώ υπάρχουν πολλά κοινωνικά δίκτυα που εξυπηρετούν διαφορετικό ενδιαφέρον, δεν υπάρχει κοινωνικό δίκτυο για κάθε συμφέρον. Αλλά, μην ανησυχείς. Τα περισσότερα κοινωνικά δίκτυα περιέχουν ομάδες που έχουν δημιουργηθεί από χρήστες που βοηθούν τα άτομα με παρόμοιο ενδιαφέρον να βρίσκουν το ένα το άλλο.

Συνδεθείτε για πρώτη φορά

Αφού συνδεθείτε για πρώτη φορά σε ένα κοινωνικό δίκτυο, θα βρεθείτε στο παπούτσι του νέου παιδιού στο σχολείο. Δεν έχετε φίλους, ανήκετε σε καμία ομάδα, τα σχόλια στο blog σας είναι γυμνά και η σελίδα σας φαίνεται μάλλον άγονη.

Τώρα, τι μπορείτε να κάνετε την πρώτη μέρα του σχολείου για να προετοιμαστείτε για αυτό είναι να φορέσετε το αγαπημένο σας μπλουζάκι, ώστε να μπορείτε να κάνετε μια καλή εντύπωση. Σε ένα κοινωνικό δίκτυο, θέλετε να κάνετε το ίδιο, προσαρμόζοντας τη σελίδα του προφίλ σας. Μην ξοδεύετε πολύ χρόνο στην αρχή, γιατί συχνά υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε για να το προσαρμόσετε, αλλά περάστε μερικά λεπτά επιλέγοντας ένα βασικό πρότυπο και ίσως να προσαρμόσετε μερικά από τα χρώματα.

Και μην ανησυχείτε αν βρείτε τη διαδικασία λίγο συγκεχυμένη! Η πρώτη σας επίσκεψη θα πρέπει να αφορά την εξερεύνηση όσο και τη συνάντηση με τους ανθρώπους. Θέλετε να δείτε τι μπορεί να προσφέρει το κοινωνικό δίκτυο, πόσο εύκολο είναι να προσαρμόσετε το προφίλ σας, ποιες επιλογές έχετε διαθέσιμες κατά την προσαρμογή του, ποιες ομάδες είναι ενεργές στο δίκτυο κ.λπ.

Μόλις έχετε το προφίλ σας όπως εσείς θέλετε ή, τουλάχιστον, λίγο καλύτερα από το αρκετά απλό προφίλ που ξεκινήσατε με, ήρθε η ώρα να βγείτε και να συναντήσετε μερικούς ανθρώπους. Εάν έχετε φίλους ή οικογένειες που ασχολούνται με την κοινωνική δικτύωση, δοκιμάστε να τις αναζητήσετε στις λειτουργίες αναζήτησης. Ή, μπορείτε απλά να περιηγηθείτε στα προφίλ αυτών των ανθρώπων στην πόλη σας.

Πολλά κοινωνικά δίκτυα θα σας επιτρέψουν να αναζητήσετε άτομα με βάση το γυμνάσιο ή το κολέγιο που παρακολούθησαν και όταν αποφοίτησαν. Εάν έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι συνέβη σε κάποιον από το σχολείο σας, τώρα είναι η ευκαιρία σας να δράσετε επ 'αυτού.

Ίσως ο καλύτερος τρόπος να βρεθούν φίλοι είναι να περιηγηθείτε στις ομάδες και να ενώσετε ομάδες που ταιριάζουν με τα ενδιαφέροντά σας. Αν σας αρέσουν τα βιβλία φαντασίας, ενταχθούν σε μια ομάδα που είναι αφιερωμένη στη φαντασία. Αν σας αρέσει να παίζετε Zelda, βρείτε μια ομάδα για τους οπαδούς του Zelda. Αν αγαπάτε να ακούτε τους The Beatles, αναζητήστε μια ομάδα για την τετράδα.

Και εδώ είναι το κλειδί για τη δημιουργία φίλων σε ένα κοινωνικό δίκτυο: Προσκαλέστε τους ανθρώπους να είναι φίλοι σας. Η προσαρμογή του προφίλ σας και η συμμετοχή σε μερικές ομάδες δεν αρκεί. Και δεν υπάρχει κανένας λόγος να νιώθετε ντροπαλός. Αναζητήστε σε μερικές ομάδες, διαβάστε μερικές συζητήσεις, δείτε μερικά προφίλ και, στη συνέχεια, καλέστε ενδιαφέροντα άτομα να είναι φίλοι σας.

Αποκτήστε το μέγιστο από ένα κοινωνικό δίκτυο

Ενώ κάνετε συνδέσεις με άλλους ανθρώπους είναι η κεντρική έννοια που εμπλέκεται στην κοινωνική δικτύωση, υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα που μπορείτε να κάνετε επίσης. Και, ως επί το πλείστον, οι πτυχές αυτές διαδραματίζουν το ένα στο άλλο. Όσο περισσότερο εμπλέκεστε σε άλλους τομείς του κοινωνικού δικτύου, τόσο πιο νέοι άνθρωποι θα συναντήσετε σε όσους ενδιαφέρονται για τα ίδια πράγματα που σας ενδιαφέρουν και οι περισσότερες συνδέσεις που θα καταλήξετε.

Πολλά κοινωνικά δίκτυα έχουν ένα blog. Εάν δεν έχετε ξεκινήσει ακόμα το blogging, αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε. Σκεφτείτε το ως ηλεκτρονικό περιοδικό. Τώρα, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν είναι ένα ημερολόγιο, οπότε μην ξεχνάτε όλα τα μυστικά σας. Γράψτε ό, τι θέλετε, τι έρχεται στο μυαλό σας, τι κάνατε εκείνη την ημέρα, τι θέλετε να κάνετε αύριο. Heck, μερικές φορές ανοίγω μόλις το blog για να γράψω για το πώς μου αρέσει να πίνω μπύρα ρίζας.

Άλλα χαρακτηριστικά που βρίσκονται στα κοινωνικά δίκτυα περιλαμβάνουν βίντεο, μουσική και κριτικές. Μερικοί επιτρέπουν στα μέλη να δημιουργήσουν τη δική τους λίστα αναπαραγωγής αγαπημένων τραγουδιών. Αυτό μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανακαλύψετε νέα μουσική, πηγαίνοντας σε διαφορετικά προφίλ και να ακούτε αυτό που παίζουν.

Το κλειδί εδώ είναι να εμπλακεί σε αυτό που το κοινωνικό δίκτυο έχει να προσφέρει. Αν έχετε ενταχθεί σε ένα κοινωνικό δίκτυο που εξυπηρετεί ένα συγκεκριμένο ενδιαφέρον, όπως ταινίες ή μουσική, αυτό πρέπει να είναι εύκολο να το κάνετε. Αν έχετε ενταχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά δίκτυα γενικού ενδιαφέροντος, μπορείτε να ανακαλύψετε τι πρέπει να προσφέρει, αναζητώντας τις ομάδες.

Μόλις εμπλακείτε στο κοινωνικό δίκτυο, θα αρχίσετε να κάνετε συνδέσεις και στη συνέχεια θα δείτε την πραγματική αξία που θα περάσετε.