Τι είναι η κοινωνική δικτύωση;

Η κοινωνική δικτύωση εξηγείται με απλούς όρους

Η κοινωνική δικτύωση έχει εξελιχθεί σε μια από τις μεγαλύτερες και πιο σημαντικές συνιστώσες του ιστού, αλλά παρά το πόσο διαδεδομένη είναι στον δυτικό κόσμο (ειδικά μεταξύ των νεότερων κόσμων), δεν το χρησιμοποιούν ή το καταλαβαίνουν όλοι.

Η ανοικτή φύση των κοινωνικών δικτύων μπορεί μόνο να προσθέσει τη σύγχυση. Μόλις συνδεθείτε σε ένα κοινωνικό δίκτυο, έχοντας απαντήσει σε μερικές βασικές ερωτήσεις προφίλ, είναι εύκολο να καθίσετε και να αναρωτηθείτε τι πρέπει να κάνετε στη συνέχεια.

Κοινωνικά δίκτυα: μια απλή κατανόηση

Ίσως ο ευκολότερος τρόπος να κατανοήσετε την κοινωνική δικτύωση είναι να το σκεφτείτε σαν το γυμνάσιο. Είχατε φίλους στο σχολείο και γνωρίζατε αρκετούς ανθρώπους, ακόμα κι αν δεν τους είχες φίλους, αλλά είναι πιθανό ότι δεν γνωρίζεις όλους.

Εάν έχετε μετακομίσει ποτέ σε ένα νέο σχολείο ή αν μπορείτε να φανταστείτε να μετακομίσετε σε ένα νέο σχολείο, ξεκινάτε χωρίς φίλους. Αφού παρακολουθήσετε μαθήματα, ξεκινάτε να συναντάτε ανθρώπους και, καθώς τους συναντάτε, αρχίζετε να συνδέεστε με εκείνους που έχουν παρόμοια ενδιαφέροντα.

Ξεκινώντας με την κοινωνική δικτύωση είναι πολύ η ίδια με την έναρξη ενός νέου σχολείου. Στην αρχή, δεν έχετε φίλους, αλλά καθώς συναντάτε ομάδες και αρχίζετε να συναντάτε νέους ανθρώπους, δημιουργείτε μια λίστα φίλων με όμοια συμφέροντα.

Παρακολουθείτε μια δίκαιη δουλειά για να μάθετε περισσότερα για τις επιχειρήσεις στην περιοχή σας, είναι επίσης μια μορφή κοινωνικής δικτύωσης. Μπορεί να έχετε ακούσει ότι η κοινωνική δικτύωση είναι σημαντική για την εύρεση εργασίας. Αυτό συμβαίνει επειδή γνωρίζοντας τους ανθρώπους (κοινωνικά) και επικοινωνώντας μαζί τους (δικτύωση) μπορεί να σας βοηθήσει να προσπεράσετε μια δουλειά ίσως ευκολότερη από κάποιον που δεν πηγαίνει κάτω από αυτή τη διαδρομή.

Στο πλαίσιο του Διαδικτύου, αυτό είναι που είναι η κοινωνική δικτύωση, εκτός από online.

Η κοινωνική δικτύωση βασίζεται σε μια συγκεκριμένη δομή που επιτρέπει στους ανθρώπους τόσο να εκφράζουν την ατομικότητά τους όσο και να συναντούν ανθρώπους με παρόμοια ενδιαφέροντα. Παρακάτω είναι μερικά κοινά συστατικά που βρίσκονται στους περισσότερους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Δημόσιο προφίλ

Αυτό είναι το μικρό σας κομμάτι της ψηφιακής ακίνητης περιουσίας, όπου λέτε στον κόσμο για τον εαυτό σας. Τα προφίλ περιέχουν βασικές πληροφορίες όπως μια φωτογραφία (συνήθως του εαυτού σου), σύντομη βιογραφική αναφορά, τοποθεσία, ιστοσελίδα και μερικές φορές ερωτήσεις που μπορούν να περιγράψουν την προσωπικότητά σου (π.χ. τον αγαπημένο ηθοποιό ή το βιβλίο σου).

Τα κοινωνικά δίκτυα που είναι αφιερωμένα σε ένα ειδικό θέμα, όπως η μουσική ή οι ταινίες, ενδέχεται να θέτουν ερωτήσεις σχετικά με αυτό το θέμα. Με αυτόν τον τρόπο, οι χρονολογώντας ιστοσελίδες μπορούν να θεωρηθούν ως ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, επειδή σας συνδέουν με άλλους ανθρώπους που αναζητούν τα ίδια πράγματα που είστε.

Φίλοι και οπαδοί

Οι φίλοι και οι οπαδοί είναι η καρδιά και η ψυχή της κοινωνικής δικτύωσης - τελικά, αυτό είναι ακριβώς το "κοινωνικό" στοιχείο.

Είναι τα μέλη της ιστοσελίδας που εμπιστεύεστε στο σημείο να τα αφήνετε να δημοσιεύουν σχόλια στο προφίλ σας, να δουν τι έχετε δημοσιεύσει στο διαδίκτυο και να σας στέλνουμε μηνύματα.

Συμβουλή: Δείτε αυτά τα δημοφιλή κοινωνικά μέσα δημοσίευσης τάσεων για μια διασκεδαστική ματιά σε ό, τι θέλουν οι χρήστες να δημοσιεύσουν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης .

Πρέπει να σημειωθεί ότι όλα τα κοινωνικά δίκτυα δεν αναφέρονται σε αυτούς ως φίλους ή οπαδούς. Το LinkedIn λέει ότι είναι "συνδέσεις", αλλά όλα τα κοινωνικά δίκτυα έχουν έναν τρόπο να ορίσουν αξιόπιστα μέλη.

Αρχική τροφοδοσία

Δεδομένου ότι ο στόχος της κοινωνικής δικτύωσης είναι να συνδεθεί και να αλληλεπιδράσει με άλλους, κάποιο είδος "κύριας" ή "αρχικής" σελίδας σε σχεδόν κάθε κοινωνικό δίκτυο προορίζεται ειδικά για μια ζωντανή ροή ενημερώσεων από φίλους.

Αυτό δίνει στους χρήστες μια γεύση σε πραγματικό χρόνο για τα πάντα που μοιράζονται οι φίλοι τους.

Αρέσει και Σχόλια

Πολλά κοινωνικά δίκτυα έχουν διευκολύνει τους χρήστες να "αρέσουν" το περιεχόμενο άλλου χρήστη, πατώντας ή κάνοντας κλικ σε κάτι σαν ένα κουμπί αντίχειρας ή καρδιάς. Είναι ένας εύκολος και απλός τρόπος να τοποθετήσετε την προσωπική σας σφραγίδα έγκρισης σε κάτι που ένας φίλος δημοσιεύτηκε χωρίς να χρειάζεται να σχολιάσετε κάτι συγκεκριμένο.

Μερικές φορές, αυτό χρησιμοποιείται ως απλή αναγνώριση του τι δημοσιεύτηκε. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο, δεδομένου ότι ορισμένα κοινωνικά δίκτυα δεν σας δείχνουν ποιος έχει δει τι δημοσιεύσατε.

Ο κύριος στόχος των ομάδων είναι να δημιουργήσουν αλληλεπίδραση μεταξύ χρηστών με τη μορφή σχολίων ή συζητήσεων, γι 'αυτό τα περισσότερα κοινωνικά δίκτυα υποστηρίζουν να σχολιάζουν σχεδόν κάθε είδος θέσης.

Κάθε σχόλιο στο πλαίσιο μιας μόνο θέσης μπορεί να αναφέρεται ως νήμα. Με την πάροδο του χρόνου, η κύρια / αρχική σελίδα του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης μπορεί εύκολα να συγκεντρώσει εκατοντάδες ή χιλιάδες θέματα.

Ομάδες και ετικέτες

Ορισμένα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιούν ομάδες για να σας βοηθήσουν να βρείτε άτομα με παρόμοια ενδιαφέροντα ή να συμμετάσχετε σε συζητήσεις σχετικά με ορισμένα θέματα. Μια ομάδα μπορεί να είναι οτιδήποτε από "Johnson High Class of '98" ή "Άνθρωποι που αρέσουν τα βιβλία" σε "Πόρτες ανεμιστήρες".

Οι ομάδες κοινωνικής δικτύωσης είναι και οι δύο τρόποι σύνδεσης με ομοϊδεάτες ανθρώπους και ένας τρόπος για τον εντοπισμό των συμφερόντων σας.

Μερικές φορές, οι ομάδες ονομάζονται με άλλα ονόματα, όπως τα "δίκτυα" στο Facebook.

Ως εναλλακτική λύση στις ομάδες, πολλά κοινωνικά δίκτυα έχουν μετατραπεί σε ετικέτες που επιτρέπουν στους χρήστες να κατηγοριοποιούν τις αναρτήσεις τους ανάλογα με το θέμα τους.

Τα κοινωνικά δίκτυα είτε θα δημιουργήσουν αυτόματα μια ετικέτα όταν πληκτρολογείτε ένα σημάδι λιβρών (#) πριν από μια λέξη-κλειδί (που ονομάζεται hashtag ) είτε θέλετε να εισαγάγετε πολλούς όρους λέξεων-κλειδιών σε μια συγκεκριμένη περιοχή ετικέτας.

Αυτές οι ετικέττες γίνονται σύνδεσμοι και όταν κάνετε κλικ ή πατάτε σε αυτές, σας μεταφέρουν σε μια νέα σελίδα όπου μπορείτε να δείτε όλες τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις από όλους όσους συμπεριέλαβαν αυτήν την ετικέτα στις αναρτήσεις τους.

Γιατί να ξεκινήσετε την κοινωνική δικτύωση;

Η κοινωνική δικτύωση είναι μια ωραία μορφή διασκέδασης, είναι ιδανική για συναντήσεις ανθρώπων με παρόμοια ενδιαφέροντα και είναι σίγουρα χρήσιμη για να μείνετε σε επαφή με παλιούς φίλους / γνωστούς.

Μπορεί επίσης να αποτελέσει ένα πολύ αποτελεσματικό εργαλείο προώθησης για επιχειρήσεις, επιχειρηματίες, συγγραφείς, ηθοποιούς, μουσικούς ή καλλιτέχνες.

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε χόμπι ή πράγματα που μας ενδιαφέρει έντονα, όπως βιβλία, τηλεόραση, βιντεοπαιχνίδια ή ταινίες. Τα κοινωνικά δίκτυα μας επιτρέπουν να απευθυνθούμε σε άλλους που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα.

Ποιο κοινωνικό δίκτυο μπορώ να συμμετάσχω; Είμαι πολύ παλιά;

Δεν είστε ποτέ πολύ παλιά για να εμπλακείτε στην κοινωνική δικτύωση και υπάρχουν πολλά δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα για να διαλέξετε, συμπεριλαμβανομένων των εξειδικευμένων κοινωνικών δικτύων που επικεντρώνονται σε ένα συγκεκριμένο θέμα ή στυλ απόσπασης.

Αν είστε αδέξιος σε ποια κοινωνική δικτύωση να συμμετάσχετε πρώτα, ρίξτε μια ματιά σε αυτόν τον κατάλογο των κορυφαίων κοινωνικών δικτύων για να πάρετε μια γεύση από αυτό που προσφέρει ο καθένας. Δοκιμάστε ένα έξω και δείτε τι λειτουργεί για εσάς. Μπορείτε πάντα να αφήσετε και να δοκιμάσετε κάτι άλλο, αν δεν καταλήξετε να το αγαπάτε.

Αφού ενσωματώσετε τον εαυτό σας σε μια πλατφόρμα κοινωνικών μέσων, σκεφτείτε να πάρετε μια εφαρμογή διαχείρισης κοινωνικών μέσων .