Τρόπος εισαγωγής διακοπών στη στήλη

Αν έχετε διαβάσει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις στήλες στο Word 2010 και το 2007, τότε μάθατε πώς να εισάγετε στήλες, να ρυθμίζετε την απόσταση μεταξύ των στηλών και ακόμα και πώς να προσθέσετε μια γραμμή μεταξύ των στηλών σας.

Ωστόσο, μερικές φορές οι στήλες μπορεί να είναι κάπως απογοητευτικές, τουλάχιστον. Δεν μπορείτε ποτέ να φέρετε το κείμενό σας στη σειρά με τον τρόπο που θέλετε, ίσως θέλετε κάτι συγκεκριμένο στη δεξιά στήλη και δεν έχει σημασία πόσο σκληρά προσπαθείτε, δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό, ίσως θέλετε οι στήλες σας να εμφανιστούν ακόμη ή ίσως απλά θέλετε να μετακινηθείτε σε μια νέα στήλη στο τέλος μιας ενότητας.

Χρησιμοποιώντας διαλείμματα στηλών , μια στενή συγγένεια με διαλείμματα σε τμήματα σας δίνει περισσότερη ελευθερία και ευελιξία με τις στήλες σας!

Πώς να τοποθετήσετε ένα σπάσιμο της στήλης

Φωτογραφία © Rebecca Johnson

Ένα διάλειμμα στη στήλη τοποθετεί ένα σκληρό διάλειμμα, σαν ένα σπάσιμο σελίδας ή ένα τμήμα διάλειμμα, στην τοποθεσία που έχει εισαχθεί και αναγκάζει το υπόλοιπο κείμενο να εμφανιστεί στην επόμενη στήλη. Αυτός ο τύπος διάλειμμα σάς επιτρέπει να ελέγξετε πού το κείμενο σπάει στην επόμενη στήλη.

  1. Κάντε κλικ όπου θέλετε να σπάσει η στήλη σας.
  2. Επιλέξτε Διαχωρισμός στήλης από το αναπτυσσόμενο μενού Διακοπές στην καρτέλα " Page Layout " στην ενότητα Page Setup .

Εισαγάγετε μια συνεχή διακοπή

Εισαγάγετε μια συνεχή κατάτμηση τμήματος. Φωτογραφία © Rebecca Johnson

Αν θέλετε οι στήλες σας να περιέχουν ένα αθροισμένο κείμενο, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα συνεχές διάλειμμα. Το συνεχές διάλειμμα θα ισορροπήσει ομοιόμορφα το κείμενο στις στήλες σας.

  1. Κάντε κλικ στο τέλος της στήλης που θέλετε να έχετε ισορροπηθεί.
  2. Επιλέξτε " Συνεχής διακοπή" από το αναπτυσσόμενο μενού Διακοπές στην καρτέλα " Διάταξη σελίδας " στην ενότητα " Ρύθμιση σελίδας ".

Μόλις εισαγάγετε το τμήμα που έχετε εισάγει, οποιαδήποτε στιγμή προσθέτετε κείμενο σε μια στήλη, το Microsoft Word θα μετακινήσει αυτόματα το κείμενο μεταξύ των στηλών για να βεβαιωθεί ότι είναι ισορροπημένα.

Διαγράψτε ένα διάλειμμα

Μπορεί να έχετε τοποθετήσει ένα διάλειμμα σε μια στήλη που δεν χρειάζεστε πλέον, ή ίσως να έχετε κληρονομήσει ένα έγγραφο με διάλειμμα στη στήλη που δεν μπορείτε να βρείτε. Η διαγραφή της διακοπής της στήλης ή της διακοπής της συνεχούς τομής δεν είναι δύσκολη όταν το δείτε!

  1. Κάντε κλικ στο κουμπί Εμφάνιση / Απόκρυψη στην καρτέλα Αρχική σελίδα στην ενότητα Παράγραφος για να εμφανίσετε χαρακτήρες που δεν εκτυπώνονται .
  2. Κάντε κλικ στο διάλειμμα ενότητας.
  3. Πατήστε Διαγραφή στο πληκτρολόγιό σας. Η κατάργηση της στήλης σας ή η διακοπή της συνεχούς τομής.

Δοκίμασε το!

Τώρα που έχετε δει τι σπαστά στήλη και διαλείμματα συνεχούς τμήματος μπορούν να κάνουν για τις στήλες σας σε ένα έγγραφο, δοκιμάστε να τις χρησιμοποιήσετε. Αυτά τα διαλείμματα διευκολύνουν την προσθήκη κειμένου και μορφοποίησης στηλών. Θυμηθείτε όμως ότι οι πίνακες είναι φίλοι σας και αν οι στήλες σας δίνουν έναν δύσκολο χρόνο, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε έναν πίνακα . Προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία με την τοποθέτηση κειμένου.