Πώς να ρυθμίσετε το Remote Play για το PSP και το PS3

Τα πιο πρόσφατα firmware PSP και PS3 έχουν αυτήν την πολύ δροσερή λειτουργία που ονομάζεται "Remote Play". Σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στο μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου του PS3 μέσω του PSP, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε τις ταινίες σας, να παίζετε μουσική και ακόμη και να παίζετε πολλά παιχνίδια χρησιμοποιώντας το PSP για σύνδεση στο PS3 σας.

Ρύθμιση απομακρυσμένου παιχνιδιού PSP

  1. Συνδέστε το PSP με το PS3 σας. Συνδέστε το PSP στο PS3 με ένα καλώδιο USB και επιλέξτε "Σύνδεση USB " από το μενού "Ρυθμίσεις" στο PSP. Στο PS3, μεταβείτε στο μενού "Ρυθμίσεις" και επιλέξτε "Ρυθμίσεις απομακρυσμένης αναπαραγωγής", στη συνέχεια επιλέξτε "Εγγραφή συσκευής". Αφού δείτε το μήνυμα "Εγγραφή ολοκληρώθηκε", το PSP και το PS3 σας έχουν αντιστοιχιστεί και μπορείτε να αποσυνδέσετε το καλώδιο USB.
  2. Για να χρησιμοποιήσετε την τοπική απομακρυσμένη αναπαραγωγή (με το PSP σας εντός της εμβέλειας του WiFi του PS3 του PS3), μεταβείτε στο μενού "Δίκτυο" στο PS3 και επιλέξτε "Απομακρυσμένη αναπαραγωγή". Αγνοήστε το μήνυμα σύνδεσης στο PS3 σας (αυτό είναι για σύνδεση μέσω του διαδικτύου). Για να χρησιμοποιήσετε το Remote Play μέσω διαδικτύου, μεταβείτε στο βήμα πέντε.
  3. Μεταβείτε στο PSP και μεταβείτε στο μενού "Δίκτυο" και επιλέξτε "Απομακρυσμένη αναπαραγωγή". Επιλέξτε "Σύνδεση μέσω ιδιωτικού δικτύου". Αν έχετε ήδη τοποθετήσει το PS3 σε λειτουργία απομακρυσμένης αναπαραγωγής (που έχετε εάν ακολουθήσατε τα παραπάνω βήματα), αγνοήστε την υπενθύμιση που εμφανίζεται και επιλέξτε "OK". Επιλέξτε "PLAYSTATION (R) 3" από το μενού.
  4. Μετά από μερικές οθόνες σύνδεσης, η οθόνη του PSP θα αλλάξει σε μια μίνι έκδοση του XMB του PS3 (ή του αρχικού μενού). Το PS3 σας θα εμφανίσει το μήνυμα "Απομακρυσμένη αναπαραγωγή σε εξέλιξη". Τώρα περιηγείστε στο PS3 μέσω του PSP σας. Βλ. Συμβουλή 1.
  1. Για να χρησιμοποιήσετε το Remote Play μέσω διαδικτύου, πρώτα συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο PlayStation Network (δείτε Υπόδειξη 2) στο PS3 σας. Στη συνέχεια, μεταβείτε στο μενού "Δίκτυο" και επιλέξτε " Remote Play " στο PS3 σας.
  2. Μεταβείτε στο μενού "Δίκτυο" στο PSP και επιλέξτε "Απομακρυσμένη αναπαραγωγή". Στη συνέχεια, επιλέξτε "Σύνδεση μέσω Internet". Θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο PlayStation Network στο PS3, το οποίο έχετε ήδη κάνει, αν ακολουθείτε τα παραπάνω βήματα, οπότε επιλέξτε "OK".
  3. Μια λίστα συνδέσεων δικτύου θα εμφανιστεί στο PSP σας. Επιλέξτε αυτό που χρησιμοποιείτε για να συνδέσετε το PSP στο διαδίκτυο. (Το * όχι * επιλέγει το PLAYSTATION (R) 3). Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε στο PlayStation Network. βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδεθεί με τον ίδιο λογαριασμό που χρησιμοποιήσατε για το PS3.
  4. Το PSP σας θα φορτωθεί και στη συνέχεια θα εμφανιστεί μια μίνι έκδοση του XMB του PS3 (αρχικό μενού). Το PS3 σας θα εμφανίσει το μήνυμα "Απομακρυσμένη Αναπαραγωγή n Πρόοδος. Τώρα έχετε πρόσβαση στο PS3 μέσω του PSP σας.
  5. Όταν είστε έτοιμοι να αποσυνδεθείτε, πατήστε το κουμπί home στο PSP και επιλέξτε "Quit Remote Play". Αποσυνδέστε το PS3 πιέζοντας το κουμπί κύκλου στον ελεγκτή.

Πρόσθετες συμβουλές

Ο, τι χρειάζεσαι