Προστατέψτε τις πληροφορίες σας στο διαδίκτυο: 5 βήματα που μπορείτε να πάρετε τώρα

Τι θα κάνατε εάν οι πιο ιδιωτικές σας πληροφορίες ήταν ξαφνικά διαθέσιμες στο διαδίκτυο, για να δει κανείς; Φανταστείτε: εικόνες , βίντεο , οικονομικές πληροφορίες, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ... όλα προσβάσιμα χωρίς τη γνώση ή τη συγκατάθεσή σας σε όποιον ενδιαφέρεται να την αναζητήσει. Πιθανότατα έχουμε δει όλα τα ειδησεογραφικά θέματα για διάφορους διασημότητες και πολιτικούς φιλάθλους, οι οποίοι είναι λιγότερο προσεκτικοί από ό, τι θα έπρεπε να είναι με πληροφορίες που δεν προορίζονταν για δημόσια κατανάλωση. Χωρίς σωστή επίβλεψη αυτών των ευαίσθητων πληροφοριών, μπορεί να είναι διαθέσιμη σε οποιονδήποτε έχει σύνδεση στο Διαδίκτυο .

Η διατήρηση των πληροφοριών σε ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον είναι μια αυξανόμενη ανησυχία για πολλούς ανθρώπους, όχι μόνο για πολιτικά πρόσωπα και διασημότητες. Είναι έξυπνο να εξετάζετε ποιες προφυλάξεις προστασίας της ιδιωτικής ζωής μπορεί να ισχύουν για τα δικά σας προσωπικά στοιχεία: οικονομικά, νομικά και προσωπικά. Σε αυτό το άρθρο, πρόκειται να περάσουμε πάνω από πέντε πρακτικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αρχίσετε να προστατεύετε το ιδιωτικό σας απόρρητο ενώ είστε σε απευθείας σύνδεση, για να προστατεύεστε από τυχόν διαρροές, να αποφεύγετε αμηχανία και να διατηρείτε τις πληροφορίες σας ασφαλείς και ασφαλείς.

Δημιουργία μοναδικών κωδικών πρόσβασης και ονομάτων χρηστών για κάθε ηλεκτρονική υπηρεσία

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τα ίδια ονόματα χρηστών και κωδικούς πρόσβασης σε όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες τους. Μετά από όλα, υπάρχουν τόσοι πολλοί και μπορεί να είναι δύσκολο να παρακολουθείτε διαφορετική σύνδεση και κωδικό πρόσβασης για όλα αυτά. Αν ψάχνετε για έναν τρόπο δημιουργίας και παρακολούθησης πολλών ασφαλών κωδικών πρόσβασης, το KeePass είναι μια καλή επιλογή και είναι δωρεάν: "Το KeePass είναι ένας ελεύθερος διαχειριστής κωδικών πρόσβασης ανοικτού κώδικα, ο οποίος σας βοηθά να διαχειρίζεστε τους κωδικούς σας με ασφαλή τρόπο. Μπορείτε να βάλετε όλους τους κωδικούς πρόσβασής σας σε μια βάση δεδομένων, η οποία είναι κλειδωμένη με ένα κύριο κλειδί ή ένα αρχείο κλειδιού.Έτσι πρέπει μόνο να θυμάστε ένα μόνο κύριο κωδικό πρόσβασης ή να επιλέξετε το αρχείο κλειδιού για να ξεκλειδώσετε ολόκληρη τη βάση δεδομένων.Οι βάσεις δεδομένων είναι κρυπτογραφημένες χρησιμοποιώντας τα καλύτερα και τους πιο ασφαλείς αλγόριθμους κρυπτογράφησης που είναι σήμερα γνωστοί (AES και Twofish). "

Μην αναλάβετε τις Υπηρεσίες Διαφυλάσσοντας τις Πληροφορίες σας

Οι τοποθεσίες ηλεκτρονικής αποθήκευσης, όπως το DropBox, κάνουν πολύ καλή δουλειά για να διατηρούν τις πληροφορίες σας ασφαλείς και ασφαλείς. Ωστόσο, αν ανησυχείτε ότι το περιεχόμενο που μεταφορτώνετε είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο, θα πρέπει να το κρυπτογραφήσετε - οι υπηρεσίες όπως το BoxCryptor θα το κάνουν δωρεάν για εσάς (ισχύουν κλιμακωτά επίπεδα τιμολόγησης).

Να είστε προσεκτικοί Κοινή χρήση πληροφοριών σε απευθείας σύνδεση

Ζητάμε να συμπληρώσουμε τις φόρμες ή να συνδεθούμε συνεχώς σε μια νέα υπηρεσία στο διαδίκτυο. Γιατί χρησιμοποιούνται όλες αυτές οι πληροφορίες; Οι εταιρείες κάνουν πολλά χρήματα αναλύοντας και χρησιμοποιώντας τα δεδομένα που τους παρέχουμε ελεύθερα. Αν θέλετε να παραμείνετε λίγο πιο ιδιωτικός, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το BugMeNot για να αποφύγετε τη συμπλήρωση περιττών εντύπων που απαιτούν πάρα πολλές προσωπικές πληροφορίες και να το διατηρήσετε για άλλες χρήσεις.

Ποτέ μην δίνετε ιδιωτικές πληροφορίες

Πρέπει όλοι να γνωρίζουμε μέχρι τώρα ότι η παροχή προσωπικών πληροφοριών (όνομα, διεύθυνση, αριθμός τηλεφώνου κ.λπ.) είναι ένα μεγάλο όχι-όχι σε απευθείας σύνδεση. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι οι πληροφορίες που δημοσιεύουν σε φόρουμ και πίνακες μηνυμάτων και στις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων μπορούν να συγκεντρωθούν κομμάτια σε κομμάτια για να δημιουργήσουν μια πολύ πλήρη εικόνα. Αυτή η πρακτική ονομάζεται "doxxing" και γίνεται όλο και περισσότερο πρόβλημα, ειδικά επειδή πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το ίδιο όνομα χρήστη σε όλες τις online υπηρεσίες τους. Για να αποφύγετε αυτό το γεγονός, να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί όσον αφορά την ποσότητα των πληροφοριών που παρέχετε και βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε το ίδιο όνομα χρήστη σε όλες τις υπηρεσίες (δείτε την πρώτη παράγραφο σε αυτό το άρθρο για γρήγορη ανασκόπηση!).

Αποσυνδεθείτε συχνά από ιστότοπους

Εδώ είναι ένα σενάριο που συμβαίνει πάρα πολύ συχνά: ο John αποφασίζει να κάνει ένα διάλειμμα στην εργασία, και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αποφασίζει να ελέγξει το τραπεζικό ισοζύγιο του. Παγιδεύεται και αφήνει τη σελίδα ισορροπίας της τράπεζας στον υπολογιστή του, αφήνοντας ασφαλή πληροφόρηση για να δει ο καθένας και να τον χρησιμοποιήσει. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν συνεχώς: οι οικονομικές πληροφορίες, τα μηνύματα κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κ.λπ. μπορούν να διακυβευθούν πολύ εύκολα. Η βέλτιστη πρακτική είναι να βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε σε έναν ασφαλή υπολογιστή (όχι δημόσιος ή εργασιακός) όταν κοιτάζετε προσωπικά στοιχεία και αποσυνδέεστε από οποιονδήποτε ιστότοπο χρησιμοποιείτε σε έναν δημόσιο υπολογιστή, έτσι ώστε άλλα άτομα που έχουν η πρόσβαση σε αυτόν τον υπολογιστή δεν θα έχει πρόσβαση στις πληροφορίες σας.

Προτεραιότητα σε ιδιωτικό απόρρητο

Ας το παραδεχτούμε: ενώ θα θέλαμε να σκεφτούμε ότι ο καθένας με τον οποίο έρχεται κανείς σε επαφή με τα συμφέροντα μας, είναι δυστυχώς όχι πάντα - και ισχύει ιδιαίτερα όταν είμαστε συνδεδεμένοι. Χρησιμοποιήστε τις συμβουλές σε αυτό το άρθρο για να προστατευθείτε από ανεπιθύμητες διαρροές των προσωπικών σας πληροφοριών στον ιστό.