Πώς να καθαρίσετε τις κεφαλές βίντεο

Παρόλο που υπάρχουν εκατομμύρια VCR σε χρήση σε όλο τον κόσμο, τον Ιούλιο του 2016, μετά από 41 χρόνια , ανακοινώθηκε ότι η παραγωγή των VCR θα διακοπεί.

Αυτό σημαίνει ότι οι συσκευές εγγραφής κασέτας βίντεο που εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται, πρέπει να διατηρηθούν προς τα εμπρός, καθώς οι νέες αντικαταστάσεις ενδέχεται να μην είναι πλέον διαθέσιμες.

Καθαρισμός των κεφαλών του VCR σας

Εάν εξακολουθείτε να διαθέτετε και χρησιμοποιείτε βίντεο, εξακολουθεί να λειτουργεί σωστά; Εάν το VCR σας είναι ηλικίας πολλών ετών, μπορεί να πάσχετε από γήρας, αλλά εάν το βίντεο σας είναι θορυβώδες και βλέπετε ραβδώσεις, ηχητικά εγκατάλειψη ή σφάλματα παρακολούθησης, είναι πιθανό το VCR σας να χρειαστεί απλά ένα καλό καθάρισμα.

Γι 'αυτό, πριν βγάλετε το VCR σας για επισκευή ή αναζητήσετε αντικατάσταση (η οποία γίνεται πιο δύσκολη αυτή την εποχή), ίσως θέλετε να δείτε αν μπορείτε να καθαρίσετε τις κεφαλές ταινίας VCR, το Head Drum και άλλα εξαρτήματα μέσα στο VCR σας εκτέλεση.

Αυτός ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να ανοίξετε το βίντεο και να το καθαρίσετε με το χέρι. - Μην χρησιμοποιείτε μια "ταινία καθαρισμού κεφαλής".

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Διαβάστε ολόκληρη αυτή τη σελίδα και ανατρέξτε σε πρόσθετες αναφορές στο κάτω μέρος της σελίδας προτού επιχειρήσετε αυτή τη διαδικασία.

Πριν ξεκινήσεις

Βήματα καθαρισμού κεφαλής βίντεο

  1. Αφαιρέστε οποιαδήποτε ταινία από το βίντεο και αποσυνδέστε την από το ρεύμα του τοίχου.
  2. Αποσυνδέστε οποιοδήποτε άλλο καλώδιο από το βίντεο (καλώδιο, κεραία, σύνθετο ή S-Video, ήχο κ.λπ.).
  3. Τοποθετήστε το βίντεο σε μια επίπεδη επιφάνεια, όπως ένα τραπέζι που καλύπτεται με εφημερίδα ή πανί για την προστασία της επιφάνειας του τραπεζιού.
  4. Με το κατάλληλο κατσαβίδι, αφαιρέστε προσεκτικά το κάλυμμα του βίντεο.
  5. Πριν προχωρήσετε περαιτέρω, ελέγξτε για τυχόν σφαίρες σκόνης ή άλλα χαλαρά ξένα αντικείμενα που έχουν φτάσει στο πλαίσιο και κοντά στους μηχανισμούς φόρτωσης ταινίας και τύμπανου που μπορείτε να καθαρίσετε με το χέρι (πολύ ελαφρά).
  6. Το Head Drum είναι το μεγάλο γυαλιστερό στρογγυλό κυλινδρικό αντικείμενο που έχει τοποθετηθεί ελαφρώς εκτός του κέντρου μέσα στο πλαίσιο. Πάρτε μια ράβδο καθαρισμού με βάση το ισοπροπυλικό αλκοόλ και βάλτε το στο Head Drum με ελαφριά πίεση.
  7. Περιστρέψτε το Head Drum με το ελεύθερο χέρι σας (περιστρέφεται ελεύθερα), διατηρώντας σταθερό το γαϊδουράκι, επιτρέποντας στο υγρό να καθαρίσει το τύμπανο (Ποτέ μην μετακινείτε το ραβδί του καλαμποκιού στην κατακόρυφη κατεύθυνση - μπορείτε να αποσυνδέσετε τις προεξοχές του κεφαλιού στο τύμπανο).
  8. Με τις φρέσκες συμβουλές για το γάλα και τα αλκοολούχα ποτά, καθαρίστε τώρα το ακουστικό κεφάλι ακινητοποίησης, τα κουπαστά, τους κυλίνδρους και τα γρανάζια. Ελέγξτε για σκόνη. Μην πάρετε υπερβολικό υγρό σε οποιαδήποτε μέρη.
  1. Καθαρίστε τις ζώνες και τους τροχαλίες χρησιμοποιώντας φρέσκα άκρα αγροκτήματος, για άλλη μια φορά μην χρησιμοποιείτε υπερβολικό υγρό.
  2. Καθαρίστε τις σκόνες κυκλώματος από τη σκόνη χρησιμοποιώντας μια μίνι-ηλεκτρική σκούπα ή / και πεπιεσμένο αέρα (Χρησιμοποιήστε αρκετή δύναμη για να αφαιρέσετε τη σκόνη και τη βρωμιά).
  3. Αφήστε το μηχάνημα να καθίσει λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας.
  4. Με το VCR ακόμα ανοιχτό, συνδέστε το στον τοίχο και την τηλεόραση, ενεργοποιήστε το βίντεο και τοποθετήστε μια εγγεγραμμένη ταινία. (Μην αγγίζετε καμία από τις εσωτερικές λειτουργίες του VCR ή του εσωτερικού μεταλλικού θαλάμου κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.
  5. Πατήστε το κουμπί αναπαραγωγής στο βίντεο και επιβεβαιώστε ότι όλα λειτουργούν σωστά και αποκαθίσταται η εικόνα και ο ήχος.
  6. Επαναλάβετε τα βήματα 1-10 εάν τα αποτελέσματα δεν είναι ικανοποιητικά.
  7. Εξαγωγή ταινίας, Αποσυνδέστε το βίντεο από τον τοίχο, αποσυνδέστε όλα τα καλώδια.
  8. Βιδώστε ξανά το κάλυμμα του βίντεο και τοποθετήστε το πίσω στην αρχική του θέση με σωστές συνδέσεις.

Εάν θέλετε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το VCR σας, θα πρέπει να συνεχίσετε να λειτουργεί όσο το δυνατόν περισσότερο, αλλά να θυμάστε ότι μπορεί να μην μπορείτε να αγοράσετε αντικαταστάτη όταν δεν λειτουργεί πλέον. Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει σίγουρα να εξετάσετε τη διατήρηση των εγγραφών σας σε DVD (εφ 'όσον υπάρχει αυτή η επιλογή), ακολουθώντας τα βήματα που περιγράφονται στην ενότητα Three Ways To Copy VHS To DVD .