Αγνοήστε τις αποτυχίες παράδοσης μηνυμάτων που δεν στείλατε

Για απολύτως κατανοητούς (και εντελώς απαράδεκτους) λόγους, οι αποστολείς ανεπιθύμητης αλληλογραφίας σπάνια στέλνουν τα μηνύματα που δεν ζητήθηκαν χρησιμοποιώντας τη δική τους διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο πεδίο Από: Όχι μόνο αυτό θα αποκαλύψει την ταυτότητά τους, θα επιτρέψει επίσης σε εσάς και τα εκατομμύρια άλλων παραληπτών να γράψουν θυμωμένες απαντήσεις. (Ωστόσο, μπορείτε να μάθετε πού προέκυψε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και διαμαρτυρήστε στον παροχέα υπηρεσιών Internet του παρόχου του spammer .)

Οι συγγραφείς των σκουληκιών και των ιών επιθυμούν το αντίθετο από αυτό που θέλουν οι spammers, αλλά το αποτέλεσμα είναι παρόμοιο. Για να εξαπλωθούν τα σκουλήκια, η κοινωνική μηχανική είναι σημαντική και ένα κρίσιμο σημείο είναι ότι ο κακόβουλος κώδικας φαίνεται να προέρχεται από μια φιλική ή ακόμα και αξιόπιστη πηγή.

Ταυτόχρονα, η γραμμή Από: δεν πρέπει να περιέχει τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του κατόχου του μολυσμένου υπολογιστή. Η απάντηση από ένα φίλτρο ιού που τους ενημέρωσε ότι ο υπολογιστής τους ήταν μολυσμένος θα μπορούσε να τους ειδοποιήσει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι σκουλήκια βάζουν πραγματικές, αλλά τυχαίες διευθύνσεις στη γραμμή Από:. Συνήθως τα παίρνουν από τα βιβλία διευθύνσεων των πελατών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Και για τα spam και τα σκουλήκια δεν ενδιαφέρονται οι παραλήπτες των ελπίδων εκατομμυρίων αντιγράφων τους, τα μηνύματα πηγαίνουν συχνά σε διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είναι ανενεργές, πλήρεις ή δεν υπήρξαν ποτέ.

Πότε, πώς και γιατί οι αναφορές αποτυχίας παράδοσης δημιουργούνται

Δεδομένου ότι η παράδοση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου συνήθως λειτουργεί (ή τουλάχιστον έγινε πριν ξεκινήσουν να μπλοκάρουν τα νόμιμα μηνύματα φίλτρα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας), η επιτυχία δεν αναφέρεται κανονικά, αλλά οι αποτυχίες είναι. Αν έχετε γράψει λάθος με μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, είμαι βέβαιος ότι γνωρίζετε τα συχνά λεπτομερή μηνύματα που δεν είναι πάντα εύκολο να αναλύσετε, αλλά συνήθως ανησυχητικά μηνύματα αποτυχίας παράδοσης.

Αγνοήστε τις αποτυχίες παράδοσης μηνυμάτων που δεν στείλατε

Τώρα, τι συμβαίνει εάν ένας spammer ή ένας ιός αποφασίσει να βάλει τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας στη γραμμή Από: μπορεί να είναι ενοχλητική, ενοχλητική ή καταστροφική. Εάν τα μηνύματα που υποστηρίζουν αποτυχίες παράδοσης μηνυμάτων που δεν έχετε συντάξει (μερικές φορές, αυτές οι αναλήψεις μηνυμάτων που δεν αποστείλατε καλούνται "backscatter") δεν έρχονται στις χιλιάδες, είναι συνήθως καλύτερο να τα αγνοήσετε.

Δεν υπάρχει τίποτα που μπορείτε να κάνετε. (Εάν ένα από τα μηνύματα επιστροφής περιλαμβάνει τις πλήρεις επικεφαλίδες του μηνύματος που αναπηδά, μπορείτε να τις αναλύσετε χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο ανάλυσης spam όπως το SpamCop για να βρείτε από πού προέρχεται και στη συνέχεια να ενημερώσετε τον ISP ότι ένας από τους χρήστες έχει έναν ιό. Ωστόσο, θα είναι πολύ χρήσιμο και καταναλώνει πρόσθετο χρόνο και πόρους. Σε περίπτωση επιστροφής ανεπιθύμητων μηνυμάτων, μπορεί να είναι χρήσιμο να ειδοποιήσετε τον ISP από πού προέρχεται.)

Σάρωση του υπολογιστή σας για ιούς και σκουλήκια Παρ 'όλα αυτά

Εάν δεν έχετε εγκατεστημένο σαρωτή ιών και δεν μπορείτε να αποκλείσετε ότι ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί από σκουλήκι ή έχει μετατραπεί σε ζόμπι spam, ελέγξτε το σύστημά σας για ιούς (δωρεάν)

πριν αγνοήσουν τις αναφορές παράδοσης.

Εάν λάβετε μερικές εκατοντάδες μηνύματα αποτυχίας παράδοσης ανά λεπτό, θα πρέπει να ενημερώσετε τον ISP σας ώστε να μπορείτε να τα φιλτράρετε για να αποφύγετε την φθορά του γραμματοκιβωτίου σας.