Όλα για την κάμερα iPod touch

Όπως το πιο σύνθετο αδελφό της, το iPhone, το iPod touch διαθέτει ένα ζευγάρι κάμερα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λήψη φωτογραφιών, βίντεο και ακόμη και για συνομιλίες βίντεο χρησιμοποιώντας την τεχνολογία βίντεο chat της FaceTime της Apple. Η επαφή της 4ης γενιάς ήταν το πρώτο μοντέλο που διαθέτει κάμερες.

5η γενική κάμερα: Τεχνικές λεπτομέρειες

Ανάλυση

4η γενική κάμερα: Τεχνικές λεπτομέρειες

Ανάλυση

Αλλα χαρακτηριστικά:

Χρήση της κάμερας iPod touch

Ζουμ κάμερας iPod touch

Η κάμερα iPod touch μπορεί να εστιάζει σε οποιαδήποτε περιοχή μιας εικόνας (αγγίξτε μια περιοχή και ένα κουτί που μοιάζει με το στόχο θα εμφανιστεί εκεί που έχετε τραβήξει, η φωτογραφική μηχανή θα εστιάσει τη φωτογραφία εκεί), αλλάζει και ζουμ.

Για να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία ζουμ, πατήστε οπουδήποτε στην εικόνα στην εφαρμογή Κάμερα και μια μπάρα ολίσθησης με ένα μείον στο ένα άκρο και ένα συν στο άλλο θα εμφανιστεί. Σύρετε τη ράβδο για μεγέθυνση και σμίκρυνση. Όταν έχετε μόνο τη φωτογραφία που θέλετε, πατήστε το εικονίδιο κάμερας στο κάτω μέρος της οθόνης για να τραβήξετε τη φωτογραφία.

Κάμερα Flash
Σχετικά με την 5η γενιά. iPod touch, μπορείτε να τραβήξετε καλύτερες εικόνες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο φλας κάμερας. Για να ενεργοποιήσετε το φλας, πατήστε την εφαρμογή Κάμερα για να την εκκινήσετε. Στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί Αυτόματα στην επάνω αριστερή γωνία. Εκεί, μπορείτε να πατήσετε Ενεργοποίηση για να ενεργοποιήσετε το φλας, Auto για να χρησιμοποιήσετε αυτόματα το φλας όταν χρειάζεται ή Off για να απενεργοποιήσετε το φλας όταν δεν το χρειάζεστε.

Φωτογραφίες HDR
Για να τραβήξετε εικόνες που έχουν ακόμα καλύτερη ποιότητα και πιο ελκυστική μέσω του λογισμικού, μπορείτε να ενεργοποιήσετε φωτογραφίες HDR ή High Dynamic Range. Για να το κάνετε αυτό, στην εφαρμογή Κάμερα, πατήστε Επιλογές στο επάνω μέρος της οθόνης. Στη συνέχεια, σύρετε το HDR σε On .

Πανοραμικές φωτογραφίες
Αν έχετε το 5ο γονίδιο. iPod touch ή νεότερο, μπορείτε να τραβήξετε πανοραμικές φωτογραφίες - φωτογραφίες που σας επιτρέπουν να τραβήξετε μια εικόνα πολύ, πολύ ευρύτερη από μια παραδοσιακή φωτογραφία που τραβήξατε με την αφή. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε την εφαρμογή Κάμερα και, στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί Επιλογές . Στη συνέχεια, πατήστε Πανόραμα. Αγγίξτε το κουμπί φωτογραφιών και, στη συνέχεια, μετακινήστε σιγά-σιγά την αφή σας σε όλη την πανοραμική φωτογραφία που θέλετε, φροντίζοντας να κρατήσετε το βέλος στο επίπεδο της οθόνης και να επικεντρωθείτε στη γραμμή που βρίσκεται στο κέντρο της οθόνης. Όταν ολοκληρώσετε τη λήψη της φωτογραφίας σας, πατήστε το κουμπί Τέλος .

Εγγραφή βίντεο
Για να χρησιμοποιήσετε την κάμερα iPod touch για την εγγραφή βίντεο, ανοίξτε την εφαρμογή Κάμερα. Στην κάτω δεξιά γωνία της εφαρμογής υπάρχει ένα ρυθμιστικό που μετακινείται μεταξύ ενός εικονιδίου μιας φωτογραφικής μηχανής και ενός εικονιδίου μιας βιντεοκάμερας. Σύρετε το για να ξεκουραστείτε κάτω από την κάμερα.

Πατήστε το κουμπί κόκκινου κύκλου στο κάτω μέρος της οθόνης για να ξεκινήσετε την εγγραφή βίντεο. Όταν κάνετε εγγραφή βίντεο, αυτό το κουμπί θα αναβοσβήνει. Για να διακόψετε την εγγραφή, πατήστε ξανά.

Μεταγωγή καμερών
Για να ενεργοποιήσετε τη φωτογραφική μηχανή που χρησιμοποιείται για λήψη φωτογραφίας ή βίντεο, πατήστε το εικονίδιο της κάμερας με τα κυρτά βέλη δίπλα της στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης στην εφαρμογή Κάμερα. Αγγίξτε ξανά για να αντιστρέψετε την κάμερα που χρησιμοποιείται.