Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το FaceTime

Κάνετε κλήσεις μόνο με βίντεο και ήχο μέσω WiFi και κυψελοειδών δικτύων

Το FaceTime είναι το όνομα της εφαρμογής κλήσης βίντεο της Apple που υποστηρίζει κλήσεις βίντεο καθώς και μόνο ήχου μεταξύ συμβατών συσκευών. Ήταν αρχικά εισήγαγε στο iPhone 4 το 2010, αγοράζει είναι διαθέσιμο στις περισσότερες συσκευές της Apple, συμπεριλαμβανομένων iPhone, iPad, iPod και Mac.

FaceTime βίντεο

Το FaceTime σας επιτρέπει να κάνετε κλήσεις βίντεο σε άλλους χρήστες FaceTime πολύ εύκολα. Χρησιμοποιεί την ψηφιακή φωτογραφική μηχανή που βλέπει χρήστη σε συμβατές συσκευές για να εμφανίσει τον καλούντα στον δέκτη και αντίστροφα.

Οι κλήσεις FaceTime μπορούν να πραγματοποιηθούν μεταξύ οποιωνδήποτε δύο συμβατών συσκευών FaceTime, όπως από το iPhone 8 στο iPhone X , από το Mac στο iPhone ή από το iPad στο iPod touch - οι συσκευές δεν χρειάζεται να είναι το ίδιο μοντέλο ή τύπος.

Σε αντίθεση με ορισμένα άλλα προγράμματα κλήσης βίντεο , το FaceTime υποστηρίζει μόνο τηλεοπτικές κλήσεις από πρόσωπο σε πρόσωπο. οι ομαδικές κλήσεις δεν υποστηρίζονται.

FaceTime Audio

Το 2013, το iOS 7 πρόσθεσε υποστήριξη για το FaceTime Audio. Αυτό σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε τηλεφωνικές κλήσεις μόνο με φωνή χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα FaceTime. Με αυτές τις κλήσεις, οι καλούντες δεν λαμβάνουν βίντεο μεταξύ τους, αλλά λαμβάνουν ήχο. Αυτό μπορεί να αποθηκευτεί σε λεπτά προγραμματισμού για κινητά για χρήστες που κανονικά θα χρησιμοποιηθούν με μια φωνητική κλήση. Οι κλήσεις ήχου FaceTime χρησιμοποιούν δεδομένα, ωστόσο, έτσι ώστε να υπολογίζονται σε σχέση με το μηνιαίο όριο δεδομένων σας .

Απαιτήσεις FaceTime

Συμβατότητα με το FaceTime

Το FaceTime λειτουργεί στις ακόλουθες συσκευές:

Το FaceTime δεν λειτουργεί σε Windows ή σε άλλες πλατφόρμες από αυτή τη γραφή.

Το FaceTime λειτουργεί τόσο σε συνδέσεις Wi-Fi όσο και σε κυψελοειδή δίκτυα (όταν απελευθερώθηκε αρχικά, απλώς λειτούργησε σε δίκτυα WiFi καθώς οι φορείς κινητής τηλεφωνίας ανησυχούσαν ότι οι κλήσεις βίντεο θα καταναλώνουν υπερβολικό εύρος ζώνης δεδομένων και θα έχουν αργή απόδοση δικτύου και υψηλούς λογαριασμούς χρήσης δεδομένων Με την εισαγωγή του iOS 6 το 2012, ο περιορισμός αυτός καταργήθηκε.Οι κλήσεις FaceTime μπορούν πλέον να τοποθετηθούν σε δίκτυα 3G και 4G.

Κατά την εισαγωγή του τον Ιούνιο του 2010, το FaceTime εργάστηκε μόνο για το iOS 4 που κυκλοφόρησε στο iPhone 4. Η υποστήριξη για το iPod touch προστέθηκε το φθινόπωρο του 2010. Η υποστήριξη για το Mac προστέθηκε τον Φεβρουάριο του 2010. Η υποστήριξη για το iPad προστέθηκε τον Μάρτιο 2011, ξεκινώντας με το iPad 2.

Πραγματοποίηση κλήσης FaceTime

Μπορείτε να κάνετε κλήσεις μόνο με βίντεο ή ήχο μόνο με το FaceTime.

Κλήσεις βίντεο: Για να πραγματοποιήσετε μια κλήση FaceTime, βεβαιωθείτε ότι η εφαρμογή είναι ενεργοποιημένη στη συσκευή σας μεταβαίνοντας στην επιλογή Ρυθμίσεις > FaceTime . Εάν ο ολισθητήρας είναι γκρίζος, πατήστε για να τον ενεργοποιήσετε (θα γίνει πράσινος).

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια κλήση βίντεο FaceTime ανοίγοντας την εφαρμογή FaceTime και αναζητώντας μια επαφή χρησιμοποιώντας ένα όνομα, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή έναν αριθμό τηλεφώνου. Αγγίξτε την επαφή για να ξεκινήσετε μια κλήση βίντεο μαζί της.

Κλήσεις μόνο για ήχο: Ανοίξτε την εφαρμογή FaceTime. Στην κορυφή της οθόνης της εφαρμογής, πατήστε Ήχος έτσι ώστε να επισημαίνεται με μπλε χρώμα. Αναζητήστε μια επαφή και, στη συνέχεια, πατήστε το όνομά της για να ξεκινήσετε μια κλήση μόνο για ήχο μέσω του FaceTime.