Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Apple CarPlay

Τα iPhones μας περνούν πολύ χρόνο στο αυτοκίνητο μαζί μας. Είτε πρόκειται για τη χρήση τους για την πραγματοποίηση κλήσεων, τη λήψη οδηγιών, την ακρόαση μουσικής ή podcasts ή τη χρήση εφαρμογών (μόνο όταν δεν οδηγούμε, φυσικά!), Οι συσκευές iOS είναι συνηθισμένοι σύντροφοι και γίνονται τακτικά μέρος της οδήγησης.

Το CarPlay (γνωστό στο παρελθόν iOS στο αυτοκίνητο) είναι χαρακτηριστικό του iOS, του λειτουργικού συστήματος για το iPhone, το iPod touch και το iPad, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να ενσωματώνει ακόμα πιο σφιχτά τις συσκευές αυτές με τα αυτοκίνητά μας. Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε για αυτό.

Τι είναι το CarPlay;

Το CarPlay είναι ένα χαρακτηριστικό του iOS που ενσωματώνει σφιχτά το iPhone σας με την οθόνη στην οροφή σε ορισμένα αυτοκίνητα. Με αυτό, κάποιες εφαρμογές iPhone εμφανίζονται στην οθόνη του αυτοκινήτου σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να ελέγξετε την εφαρμογή χρησιμοποιώντας την οθόνη αφής, Siri και το ηχοσύστημα του αυτοκινήτου σας.

Τι εφαρμογές υποστηρίζει;

Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε το CarPlay ώστε να περιλαμβάνει εφαρμογές που προσελκύουν τα συγκεκριμένα γούστα σας. Η υποστήριξη για νέες εφαρμογές προστίθεται τακτικά (και χωρίς μεγάλη αναγγελία). Μια μερική λίστα εφαρμογών που υποστηρίζουν τη λειτουργία CarPlay περιλαμβάνει:

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εφαρμογές CarPlay, δείτε αυτή τη στρογγυλοποίηση των καλύτερων εφαρμογών Apple CarPlay .

Υποστηρίζει τις εφαρμογές τρίτου μέρους;

Ναι, όπως σημειώθηκε παραπάνω. Η υποστήριξη CarPlay μπορεί να προστεθεί σε εφαρμογές από τους προγραμματιστές των εφαρμογών, έτσι ώστε να κυκλοφορούν συνεχώς νέες συμβατές εφαρμογές.

Απαιτεί μια συσκευή iOS;

Ναί. Για να χρησιμοποιήσετε το CarPlay, θα χρειαστείτε ένα iPhone 5 ή νεότερο.

Ποια έκδοση του iOS απαιτεί;

Το CarPlay ενεργοποιήθηκε στο iOS ξεκινώντας με το iOS 7.1 , το οποίο κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2014. Κάθε έκδοση του iOS 7.1 και νεότερο περιλαμβάνει το CarPlay.

Τι άλλο χρειάζεται;

Απλά το iPhone 5 ή το νεότερο που εκτελεί iOS 7 ή μεγαλύτερο δεν αρκεί. Θα χρειαστείτε επίσης ένα αυτοκίνητο που διαθέτει μια οθόνη στο ταμπλό και υποστηρίζει το CarPlay. Το CarPlay είναι στάνταρ σε ορισμένα μοντέλα και μια επιλογή σε άλλους, οπότε πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το αυτοκίνητο που θέλετε να το χρησιμοποιήσετε έχει τη δυνατότητα ενεργοποιημένη.

Τι εταιρείες αυτοκινήτων το υποστηρίζουν;

Η Acura, η Chevrolet, η Ferrari, η Honda, η Hyundai, η Infiniti, η Jaguar, η Kia, η Mercedes-Benz, η Nissan, η Opel και η Volvo ανέλαβαν την υποστήριξή τους στην τεχνολογία.

Η Ferrari, η Mercedes-Benz και η Volvo αναμένεται να έχουν τα πρώτα συμβατά αυτοκίνητα στην αγορά. Αυτά τα μοντέλα είχαν προγραμματιστεί να κυκλοφορήσουν στα μέσα του 2014, με τις Honda, Hyundai και Jaguar να ακολουθούν αργότερα το 2014. Ωστόσο, πολλά αυτοκίνητα που προσφέρουν το CarPlay στην πραγματικότητα δεν κυκλοφόρησαν το 2014.

Τον Μάρτιο του 2015, ο CEO της Apple, Tim Cook, ανακοίνωσε ότι 40 νέα μοντέλα αυτοκινήτων θα έστελναν με την υποστήριξη του CarPlay το 2015. Δεν περιείχε λεπτομερώς ποιοι κατασκευαστές ή μοντέλα θα προσφέρουν την υποστήριξη.

Από τις αρχές του 2017, εκατοντάδες μοντέλα από δεκάδες εταιρίες αυτοκινήτων προσφέρουν το CarPlay. Για να μάθετε ποιες από αυτές, δείτε αυτή τη λίστα από την Apple.

Πώς αυτό συγκρίνεται με τις εταιρείες που υποστηρίζουν το Siri Eyes Free;

Η Apple κυκλοφόρησε προηγουμένως ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα του Siri, το οποίο ονομάζεται Eyes Free. Αυτό υποστηρίχθηκε από Audi, BMW, Chrysler, GM, Honda, Jaguar, Land Rover, Mercedes και Toyota. Το Siri Eyes Free σχεδιάστηκε για να επιτρέπει σε ένα χρήστη να συνδέει το iPhone με το αυτοκίνητό του, να πατήσει ένα κουμπί μικροφώνου και στη συνέχεια να μιλήσει στο Siri για να ελέγξει το τηλέφωνό του. Ήταν ουσιαστικά ένας τρόπος για να συνδέσετε το Siri με το στερεοφωνικό του αυτοκινήτου.

Είναι πολύ πιο απλό και λιγότερο ισχυρό από το CarPlay. Το Eyes Free δεν υποστηρίζει εφαρμογές (εκτός από αυτές που ήδη λειτουργούν με το Siri) ή οθόνες αφής.

Υπάρχουν συστήματα Aftermarket συμβατά με το CarPlay;

Ναί. Αν δεν θέλετε να αγοράσετε ένα καινούργιο αυτοκίνητο για να πάρετε το CarPlay, μπορείτε να αγοράσετε συσκευές μετά την πώληση από την Alpine και την Pioneer, μεταξύ άλλων κατασκευαστών, για να αντικαταστήσετε το σύστημα στο ταμπλό του αυτοκινήτου σας (αν και όχι όλα τα αυτοκίνητα θα είναι συμβατά, σειρά μαθημάτων).

Χρειάζεστε βοήθεια για να μάθετε ποια συσκευή CarPlay aftermarket είναι καλύτερη για εσάς; Ελέγξτε αυτή την περίληψη των προδιαγραφών όλων των σημερινών μοντέλων .

Πώς συνδέετε τη συσκευή σας σε αυτήν;

Αρχικά, το CarPlay απαιτούσε να συνδέσετε το iPhone με το αυτοκίνητό σας μέσω του καλωδίου Lightning που είναι συνδεδεμένο στη θύρα USB του αυτοκινήτου ή στον προσαρμογέα τηλεφώνου. Η επιλογή αυτή εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη.

Ωστόσο, από την iOS 9 , το CarPlay μπορεί επίσης να είναι ασύρματο. Εάν διαθέτετε μονάδα κεφαλής που υποστηρίζει το ασύρματο CarPlay, μπορείτε να συνδέσετε το iPhone σας μέσω Bluetooth ή Wi-Fi και να παραλείψετε τα βύσματα.

Πώς το χρησιμοποιείς?

Ένας συνδυασμός ομιλούμενων εντολών μέσω της Siri και της οθόνης αφής της οθόνης είναι το κύριο μέσο ελέγχου. Όταν συνδέετε το iPhone σας σε ένα αυτοκίνητο συμβατό με CarPlay, πρέπει να ενεργοποιήσετε την εφαρμογή CarPlay στο δικό σας σύστημα. Αφού γίνει αυτό, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις εφαρμογές.

Πόσο κοστίζει?

Επειδή το CarPlay είναι ήδη χαρακτηριστικό γνώρισμα του iOS, το μόνο κόστος για τη λήψη / χρήση του είναι το κόστος αγοράς ενός αυτοκινήτου μαζί του ή η αγορά μιας μονάδας μετά την αγορά και η εγκατάστασή της.