Γιατί υπάρχουν μερικά τραγούδια του iTunes "αγορασμένα" και άλλα "Προστατευμένα";

Τα τραγούδια στη βιβλιοθήκη του iTunes μπορεί να φαίνονται όλα ουσιαστικά τα ίδια. Είναι αρχεία ήχου, γιατί θα ήταν διαφορετικά; Αλλά, αν κοιτάξετε προσεκτικά, θα διαπιστώσετε ότι, αν και πολλά από τα τραγούδια είναι το ίδιο είδος αρχείου ήχου, άλλοι διαφέρουν σε μερικούς πολύ σημαντικούς τρόπους. Οι τρόποι με τους οποίους διαφέρουν τα τραγούδια μπορούν να καθορίσουν από πού τα έχετε και τι μπορείτε να κάνετε μαζί τους.

Πώς να βρείτε τύπο αρχείου τραγουδιού στο iTunes

Η εύρεση ενός αρχείου τύπου τραγουδιού είναι αρκετά εύκολη, αλλά υπάρχουν μερικοί τρόποι για να το κάνετε αυτό.

Ένας τρόπος είναι να ενεργοποιήσετε τη στήλη Kind στη βιβλιοθήκη σας. Αυτό εμφανίζεται στην προβολή Τραγούδια (κάντε κλικ στο μενού Τραγούδια στα αριστερά στο iTunes) και εμφανίζεται ο τύπος αρχείου για κάθε τραγούδι που έχετε. Για να το ενεργοποιήσετε, κάντε κλικ στο μενού Προβολή > Εμφάνιση επιλογών προβολής > Kind .

Μπορείτε επίσης να βρείτε αυτές τις πληροφορίες ανοίγοντας το παράθυρο πληροφοριών για το τραγούδι. Κάνετε αυτό από:

Ωστόσο, μπορείτε να παρακολουθήσετε τον τύπο αρχείου ενός τραγουδιού, μπορεί να παρατηρήσετε ότι κάποια τραγούδια έχουν πολλά διαφορετικά είδη πληροφοριών συνδεδεμένα με αυτά. Στο πεδίο Kind , μερικά αρχεία ήχου MPEG, άλλα αγοράζονται και μια άλλη ομάδα προστατεύεται. Το ερώτημα είναι: τι σημαίνουν αυτές οι διαφορές; Γιατί ορισμένα αρχεία "αγοράζονται" και άλλα "προστατεύονται";

Οι πιο συνηθισμένοι τύποι αρχείων μουσικής στο iTunes εξηγούνται

Ο τύπος αρχείου του τραγουδιού έχει να κάνει με το πού προέρχεται. Τα τραγούδια που αντιγράφετε από το CD θα εμφανίζονται στο iTunes βάσει των ρυθμίσεων εισαγωγής σας (συνήθως ως αρχεία AAC ή MP3). Τα τραγούδια που αγοράζετε από το iTunes Store ή το Amazon ή παίρνετε από την Apple Music μπορεί να είναι κάτι άλλο εξ ολοκλήρου. Εδώ είναι μερικά από τα πιο συνηθισμένα είδη αρχείων που θα βρείτε στη βιβλιοθήκη iTunes σας και τι σημαίνει κάθε μία:

Μπορείτε να μοιραστείτε αγορασμένη μουσική;

Επειδή όλη η μουσική που αγοράσατε από το iTunes Store είναι πλέον αγορασμένη AAC, ίσως να αναρωτιέστε: αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αρχίσετε να μοιράζεστε τραγούδια που αγοράσατε στο iTunes;

Σίγουρα, τεχνικά μπορείτε. Αλλά μάλλον δεν θα έπρεπε.

Όχι μόνο η κοινή χρήση της μουσικής παραμένει παράνομη (και παίρνει χρήματα από τις τσέπες των μουσικών που έκαναν τη μουσική που αγαπάτε), αλλά υπάρχουν ορισμένα πράγματα στα αρχεία Προστατευμένου AAC που θα επιτρέψουν στις δισκογραφικές εταιρείες να ανακαλύψουν ότι είστε πρόσωπο που μοιράζεται παράνομα το τραγούδι.

Σύμφωνα με το TUAW, τα προστατευμένα τραγούδια AAC / iTunes Plus έχουν ενσωματωμένες πληροφορίες που ταυτοποιούν τον χρήστη που τους αγόρασε και τους μοιράστηκε με το όνομα. Αυτό σημαίνει ότι εάν μοιράζεστε τη μουσική σας και οι δισκογραφικές εταιρείες θέλουν να σας εντοπίσουν και να μηνύσουν για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, θα είναι πιο εύκολη.

Επομένως, πρέπει να σκεφτείτε δύο φορές - ίσως τρεις φορές - εάν σκεφτόταντε να μοιράζεστε τραγούδια που έχετε αγοράσει από το iTunes Store. Εάν το κάνετε, το καθιστά εύκολο να πιαστείτε.

Μια εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα είναι η μουσική που μοιράζεστε μεταξύ των μελών της οικογένειας που όλοι έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσιο της κοινής οικογένειας . Αυτού του είδους η κοινή χρήση μουσικής δεν θα οδηγήσει σε νομικά ζητήματα.