Η Apple AirPlay και το AirPlay Mirroring εξηγούνται

Χάρη στην τεράστια χωρητικότητα αποθήκευσης και την ικανότητά τους να αποθηκεύουν μουσική, ταινίες, τηλεόραση, φωτογραφίες και πολλά άλλα, κάθε συσκευή iOS είναι μια φορητή βιβλιοθήκη ψυχαγωγίας. Κανονικά, είναι βιβλιοθήκες σχεδιασμένες για χρήση από ένα μόνο άτομο. Αλλά τι γίνεται αν θέλετε να μοιραστείτε αυτή την ψυχαγωγία - πείτε τη μουσική από το τηλέφωνό σας μέσω ενός στερεοφωνικού σταθμού σε ένα πάρτι ή προβάλλετε μια ταινία που είναι αποθηκευμένη στο τηλέφωνό σας σε μια τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας;

Πρέπει να χρησιμοποιήσετε το AirPlay.

Η Apple προτιμά πάντα να κάνει τα πράγματα ασύρματα, και ένας τομέας όπου έχουν κάποια εξαιρετικά ασύρματα χαρακτηριστικά είναι τα μέσα ενημέρωσης. Το AirPlay είναι μια τεχνολογία που εφευρέθηκε και χρησιμοποιείται από την Apple για να επιτρέπει στους χρήστες να μεταδίδουν ήχο, βίντεο και φωτογραφίες - και ακόμη και τα περιεχόμενα των οθονών των συσκευών τους - σε συμβατές συσκευές Wi-Fi.

Το AirPlay αντικατέστησε μια προηγούμενη τεχνολογία Apple που ονομάζεται AirTunes, η οποία επέτρεπε την ροή μουσικής και όχι τα άλλα είδη δεδομένων που υποστηρίζει το AirPlay.

Απαιτήσεις AirPlay

Το AirPlay διατίθεται σε κάθε συσκευή που πωλείται από την Apple σήμερα. Εισήχθη στο iTunes 10 για Mac και προστέθηκε στο iOS με την έκδοση 4 στο iPhone και το 4.2 στο iPad .

Το AirPlay απαιτεί:

Δεν λειτουργεί για το iPhone 3G , το αρχικό iPhone ή το πρωτότυπο iPod touch .

AirPlay για μουσική, βίντεο, & amp; Φωτογραφίες

Το AirPlay επιτρέπει στους χρήστες να μεταδίδουν μουσική , βίντεο και φωτογραφίες από τη βιβλιοθήκη iTunes ή τη συσκευή iOS σε συμβατούς υπολογιστές συνδεδεμένους με Wi-Fi, ηχεία και στερεοφωνικά στοιχεία. Δεν είναι όλα τα εξαρτήματα συμβατά, αλλά πολλοί κατασκευαστές περιλαμβάνουν πλέον την υποστήριξη AirPlay ως χαρακτηριστικό γνώρισμα των προϊόντων τους.

Αν έχετε ηχεία που δεν υποστηρίζουν το AirPlay, μπορείτε να τα συνδέσετε σε ένα σταθμό βάσης mini-Wi-Fi AirPort Express σχεδιασμένο για χρήση με το AirPlay. Συνδέστε το AirPort Express, συνδέστε το με το δίκτυό σας Wi-Fi και, στη συνέχεια, συνδέστε το ηχείο με καλώδια και μπορείτε να κάνετε stream στο ηχείο, όπως υποστηρίζει εγγενώς το AirPlay. Η δεύτερη τηλεόραση Apple TV λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο με τα συστήματα τηλεόρασης ή οικιακού κινηματογράφου.

Όλες οι συσκευές πρέπει να βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi για να χρησιμοποιούν το AirPlay. Δεν μπορείτε, για παράδειγμα, να μεταδώσετε μουσική στο σπίτι σας από το iPhone σας στην εργασία.

Μάθετε πώς να μεταφέρετε περιεχόμενο μέσω του AirPlay

AirPlay Mirroring

Το AirPlay Mirroring επιτρέπει στους χρήστες ορισμένων συσκευών συμβατών με AirPlay να εμφανίζουν οτιδήποτε υπάρχει στην οθόνη της συσκευής τους σε αποκωδικοποιητές συμβατούς με AirPlay. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να εμφανίζουν την ιστοσελίδα, το παιχνίδι, το βίντεο ή άλλο περιεχόμενο στην οθόνη της συσκευής τους στην HDTV μεγάλης οθόνης στην οποία είναι συνδεδεμένη η Apple TV. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω Wi-Fi (υπάρχει επίσης μια επιλογή που ονομάζεται καλωδιακός καθρέφτης.Αυτό συνδέει ένα καλώδιο στη συσκευή iOS και συνδέεται στην τηλεόραση μέσω HDMI.Αυτό δεν απαιτεί Apple TV). Οι συσκευές που υποστηρίζουν το Airplay Mirroring είναι:

Ενώ ο καθρέφτης χρησιμοποιείται συχνότερα για την προβολή των οθονών των συσκευών στις τηλεοράσεις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με Mac. Για παράδειγμα, ένας υπολογιστής Mac μπορεί να αντικατοπτρίζει την οθόνη του σε μια τηλεόραση Apple που είναι συνδεδεμένη σε μια τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας ή προβολέα. Αυτό χρησιμοποιείται συχνά για παρουσιάσεις ή μεγάλες, δημόσιες οθόνες.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το AirPlay Mirroring

AirPlay στα Windows

Παρόλο που δεν υπήρχε επίσημη λειτουργία AirPlay για τα Windows, τα πράγματα άλλαξαν. Το AirPlay ενσωματώνεται τώρα στις εκδόσεις του iTunes των Windows. Αυτή η έκδοση του AirPlay δεν είναι εξίσου πλήρης όπως στον Mac: δεν έχει καθρέφτη και μπορούν να μεταδοθούν μόνο μερικά μέσα. Ευτυχώς για τους χρήστες των Windows, όμως, υπάρχουν προγράμματα τρίτων που μπορούν να προσθέσουν αυτές τις λειτουργίες.

Πού να πάρετε το AirPlay για Windows

AirPrint: AirPlay για εκτύπωση

Το AirPlay επιτρέπει επίσης την ασύρματη εκτύπωση από συσκευές iOS σε εκτυπωτές συνδεδεμένους με Wi-Fi που υποστηρίζουν την τεχνολογία. Το όνομα αυτής της δυνατότητας είναι το AirPrint. Ακόμα κι αν ο εκτυπωτής σας δεν υποστηρίζει το AirPrint από το κουτί, η σύνδεση του με ένα AirPort Express το καθιστά συμβατό, όπως συμβαίνει και με τα ηχεία.

Ένας πλήρης κατάλογος εκτυπωτών συμβατούς με AirPlay διατίθεται εδώ .