Πώς να μετατρέψετε μια εικόνα σε μορφή GIF

Οι εικόνες GIF χρησιμοποιούνται συνήθως στο Web για κουμπιά, επικεφαλίδες και λογότυπα. Μπορείτε εύκολα να μετατρέψετε τις περισσότερες εικόνες στη μορφή GIF σε οποιοδήποτε λογισμικό επεξεργασίας εικόνας. Λάβετε υπόψη ότι οι φωτογραφικές εικόνες είναι πιο κατάλληλες για τη μορφή JPEG.

Οδηγίες βήμα προς βήμα

  1. Ανοίξτε την εικόνα στο λογισμικό επεξεργασίας εικόνων .
  2. Μεταβείτε στο μενού Αρχείο και επιλέξτε Αποθήκευση για Web, Αποθήκευση ως ή Εξαγωγή. Εάν το λογισμικό σας προσφέρει μια επιλογή αποθήκευσης για ιστό, αυτό προτιμάται. Διαφορετικά, αναζητήστε την επιλογή Αποθήκευση ως ή Εξαγωγή ανάλογα με το λογισμικό σας.
  3. Πληκτρολογήστε ένα όνομα αρχείου για τη νέα σας εικόνα.
  4. Επιλέξτε GIF από το αναπτυσσόμενο μενού "Αποθήκευση ως τύπου".
  5. Αναζητήστε ένα κουμπί Επιλογών για να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις που είναι συγκεκριμένες στη μορφή GIF. Αυτές οι επιλογές ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με το λογισμικό σας, αλλά πιθανότατα θα περιλαμβάνουν μερικές ή όλες τις παρακάτω επιλογές ...
  6. Το GIF87a ή το GIF89a - GIF87a δεν υποστηρίζει διαφάνεια ή κινούμενα σχέδια. Εάν δεν έχετε δώσει οδηγίες για κάτι διαφορετικό, θα πρέπει να επιλέξετε το GIF89a.
  7. Συμπληρωμένα ή μη παρεμβαλλόμενα - Οι παρεμβαλλόμενες εικόνες εμφανίζονται σταδιακά στην οθόνη σας κατά τη λήψη τους. Αυτό μπορεί να δώσει την ψευδαίσθηση του ταχύτερου χρόνου φόρτωσης, αλλά μπορεί να αυξήσει το μέγεθος του αρχείου.
  8. Βάθος χρώματος - Οι εικόνες GIF μπορεί να έχουν έως και 256 μοναδικά χρώματα. Όσο λιγότερα χρώματα εμφανίζονται στην εικόνα, τόσο μικρότερο είναι το μέγεθος του αρχείου.
  9. Διαφάνεια - μπορείτε να επιλέξετε ένα χρώμα στην εικόνα που θα αποτυπωθεί ως αόρατο, επιτρέποντας στο φόντο να εμφανίζεται όταν προβάλλεται η εικόνα σε μια ιστοσελίδα.
  1. Dithering - dithering δίνει μια ομαλότερη εμφάνιση στις περιοχές των σταδιακών χρωματικών διαβαθμίσεων, αλλά μπορεί επίσης να αυξήσει το μέγεθος του αρχείου και το χρόνο λήψης.
  2. Αφού επιλέξετε τις επιλογές σας, κάντε κλικ στο OK για να αποθηκεύσετε το αρχείο GIF.

Αξιοσημείωτα γεγονότα και συμβουλές

Αλλαγές σε διάφορες εφαρμογές λογισμικού

Τα πράγματα άλλαξαν λίγο από τότε που εμφανίστηκε αυτό το άρθρο για πρώτη φορά. Τόσο το Photoshop CC 2015 όσο και το Illustrator CC 2015 έχουν αρχίσει να απομακρύνονται από τους πίνακες "Αποθήκευση για Web". Στο Photoshop CC 2015 υπάρχουν τώρα δύο τρόποι εξόδου μιας εικόνας GIF. Το πρώτο είναι να επιλέξετε Αρχείο> Εξαγωγή> Εξαγωγή ως που σας επιτρέπει να επιλέξετε GIF ως μία από τις μορφές.

Αυτό που δεν παίρνετε με αυτό το πλαίσιο είναι η δυνατότητα να μειώσετε τον αριθμό των χρωμάτων. Αν θέλετε αυτό το είδος ελέγχου, πρέπει να επιλέξετε File> Save As και να επιλέξετε Compuserve GIF ως μορφή. Όταν κάνετε κλικ στο κουμπί "Αποθήκευση" στο παράθυρο διαλόγου "Αποθήκευση ως", ανοίγει το παράθυρο διαλόγου "Ευρετήριο χρωμάτων" και από εκεί μπορείτε να επιλέξετε τον αριθμό των χρωμάτων, την παλέτα και την παραμόρφωση.

Compuserve; Υπάρχει μια επιστροφή. Όταν το διαδίκτυο ήταν στα σπάργανα του, η Compuserve ήταν ένας σημαντικός παίκτης ως ηλεκτρονική υπηρεσία. Στο αποκορύφωμά της στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ανέπτυξε επίσης το μορφότυπο GIF για εικόνες. Η μορφή εξακολουθεί να καλύπτεται από τα πνευματικά δικαιώματα της Compuserve. με την προσθήκη του ονόματος της εταιρείας. Στην πραγματικότητα, η μορφή PNG αναπτύχθηκε ως εναλλακτική λύση χωρίς δικαιώματα για το GIF.

Ο εικονογράφος CC 2015 απομακρύνεται αργά από την έξοδο αρχείων ως εικόνες GIF. Εξακολουθεί να περιέχει την επιλογή "Αρχείο> Εξαγωγή> Αποθήκευση για Web", αλλά την άλλαξε σε " Αποθήκευση για Web" (Legacy), η οποία θα πρέπει να σας ενημερώσει ότι αυτή η επιλογή δεν θα παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό είναι κατανοητό στο σημερινό κινητό περιβάλλον. Οι πιο συνηθισμένες μορφές είναι το SVG για διανύσματα και το PNG για bitmap. Αυτό είναι εμφανές στο νέο παράθυρο Εξαγωγικών στοιχείων ή στις νέες δυνατότητες Εξαγωγή> Εξαγωγή για οθόνες . Οι προσφερόμενες επιλογές αρχείου δεν περιλαμβάνουν το GIF.

Το Photoshop Elements 14 διατηρεί το αρχείο Save for Web - Αρχείο> Αποθήκευση για Web - το οποίο περιέχει όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν στους πίνακες "Αποθήκευση για Web" (Legacy) στο Photoshop και στο Illustrator.

Αν έχετε λογαριασμό Creative Cloud από την Adobe, υπάρχει άλλη επιλογή, η οποία εδώ και χρόνια θεωρείται ως μία από τις καλύτερες εφαρμογές απεικόνισης ιστού που προσφέρει η Adobe. Η εφαρμογή είναι το Fireworks CS6 που βρίσκεται στην ενότητα Πρόσθετες εφαρμογές του μενού Creative Cloud. Μπορείτε να επιλέξετε GIF στον πίνακα "Βελτιστοποίηση" - Παράθυρο> Βελτιστοποίηση - και να δημιουργήσετε κάποιες πολύ ακριβείς και αποδοτικές εικόνες gif αν χρησιμοποιήσετε την προβολή 4-Up για σύγκριση.

Ενημερώθηκε από τον Tom Green