Πώς να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο Stamp Stamp Clone

Ρελτώστε τις φωτογραφίες εύκολα με αυτή τη σφραγίδα κλωνοποίησης

Το εργαλείο σφράγισης κλωνοποίησης του Photoshop σάς επιτρέπει να αντιγράψετε μια περιοχή μιας εικόνας σε μια άλλη περιοχή μιας εικόνας. Είναι εξαιρετικά εύκολο στη χρήση και ένα από τα εργαλεία του προγράμματος που θα απευθυνθείτε αρκετά συχνά.

Η σφραγίδα κλώνου υπήρξε ένα τυπικό εργαλείο στο Photoshop από την αρχή. Χρησιμοποιείται από φωτογράφους και σχεδιαστές για να αφαιρέσει ανεπιθύμητα στοιχεία από μια φωτογραφία και να τα αντικαταστήσει με ένα άλλο κομμάτι. Είναι συνηθισμένο να το χρησιμοποιείτε για να ρετουσάρετε τις ατέλειες στα πρόσωπα των ανθρώπων, αλλά μπορεί να είναι χρήσιμο για οποιοδήποτε θέμα και οποιοδήποτε γραφικό.

Οι φωτογραφίες αποτελούνται από μικροσκοπικά εικονοστοιχεία και η σφραγίδα κλώνου τα αντιγράφει. Αν χρησιμοποιούσατε απλά ένα πινέλο, η περιοχή θα ήταν επίπεδη, χωρίς όλες τις διαστάσεις, τον τόνο και τη σκιά, και δεν θα συνέβαινε με την υπόλοιπη εικόνα.

Ουσιαστικά, το εργαλείο σφραγίδας κλώνων αντικαθιστά εικονοστοιχεία με εικονοστοιχεία και καθιστά κάθε όψη ρετουσάσματος αόρατο.

Μέσω των διάφορων εκδόσεων του Photoshop, η σφραγίδα του κλώνου έχει εμπνεύσει άλλα πολύ χρήσιμα εργαλεία ρετουσού, όπως το Stamp Stamp, Healing Brush (εικονίδιο Band-Aid) και το Patch Tool. Κάθε ένα από αυτά λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο με τη σφραγίδα κλώνου, οπότε αν μάθετε πώς να χρησιμοποιήσετε αυτό το ένα εργαλείο, τα υπόλοιπα είναι εύκολα.

Η λήψη εξαιρετικών αποτελεσμάτων από τη σφραγίδα του κλώνου είναι πρακτική και είναι σημαντικό να το χρησιμοποιήσετε αρκετά για να το κρεμάσετε. Η καλύτερη δουλειά ρετούς είναι αυτή που μοιάζει να μην συνέβη τίποτα.

Επιλέξτε το εργαλείο σφράγισης κλωνοποίησης

Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε μια φωτογραφία στο Photoshop. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στο Αρχείο > Άνοιγμα . Μεταβείτε στη φωτογραφία στον υπολογιστή σας, επιλέξτε το όνομα αρχείου και κάντε κλικ στο Άνοιγμα . Οποιαδήποτε φωτογραφία θα κάνει για την πρακτική, αλλά αν έχετε ένα που χρειάζεται κάποια ρετουσάρισμα χρησιμοποιήστε αυτό.

Το εργαλείο σφραγίδας κλώνων βρίσκεται στη γραμμή εργαλείων του Photoshop. Εάν δεν βλέπετε τη γραμμή εργαλείων (ένα κάθετο σύνολο εικονιδίων), μεταβείτε στο παράθυρο > Εργαλεία για να το εμφανίσετε. Κάντε κλικ στο εργαλείο Σφραγίδα για να το επιλέξετε - μοιάζει με παλιομοδίτικη σφραγίδα ελαστικού.

Συμβουλή: Μπορείτε πάντα να δείτε τι είναι ένα εργαλείο μετακινώντας το και περιμένοντας να εμφανιστεί το όνομα του εργαλείου.

Επιλέξτε Επιλογές πινέλου

Μόλις χρησιμοποιείτε το εργαλείο σφράγισης κλωνοποίησης του Photoshop, μπορείτε να ορίσετε τις επιλογές βούρτσας. Αυτά βρίσκονται στο επάνω μέρος της οθόνης (εκτός αν έχετε αλλάξει τον προεπιλεγμένο χώρο εργασίας).

Το μέγεθος και το σχήμα της βούρτσας, η λειτουργία αδιαφάνειας, η ροή και η ανάμιξη μπορούν να αλλάξουν όλα ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Αν θέλετε να αντιγράψετε μια ακριβή περιοχή, θα αφήσετε τη λειτουργία αδιαφάνειας, ροής και ανάμειξης στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις, που είναι 100% και Κανονική. Θα πρέπει μόνο να επιλέξετε ένα μέγεθος και ένα σχήμα πινέλου.

Συμβουλή: Μπορείτε να αλλάξετε γρήγορα το μέγεθος και το σχήμα της βούρτσας κάνοντας δεξί κλικ στην εικόνα.

Για να έχετε μια αίσθηση της λειτουργίας του εργαλείου, διατηρήστε την 100% αδιαφάνεια. Καθώς χρησιμοποιείτε το εργαλείο πιο συχνά, θα βρείτε τον εαυτό σας προσαρμόζοντας αυτό. Για παράδειγμα, για να ρετουσάρετε το πρόσωπο ενός ατόμου, μια αδιαφάνεια 20% ή χαμηλότερη θα αναμιγνύει ελαφρά το δέρμα με έναν ομοιόμορφο τόνο. Μπορεί να χρειαστεί να το κλωνοποιήσετε περισσότερες φορές, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι ομαλότερο.

Επιλέξτε μια περιοχή για να αντιγράψετε από

Η σφραγίδα κλωνοποίησης είναι ένα τέλειο εργαλείο επειδή σας επιτρέπει να αντιγράφετε από μια περιοχή μιας φωτογραφίας σε μια άλλη χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε τύπο βούρτσας. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο για τεχνάσματα όπως η κάλυψη των κηλίδων (με αντιγραφή από άλλο τμήμα του δέρματος) ή η αφαίρεση δέντρων από θέα στο βουνό (αντιγράφοντας τμήματα του ουρανού πάνω τους).

Για να επιλέξετε την περιοχή από την οποία θέλετε να αντιγράψετε, μετακινήστε το ποντίκι στην περιοχή που θέλετε να αντιγράψετε και πατήστε Alt ( Windows ) ή Option-click (Mac). Ο δρομέας θα αλλάξει σε έναν στόχο: κάντε κλικ στο ακριβές σημείο από το οποίο θέλετε να ξεκινήσετε την αντιγραφή.

Συμβουλή: Επιλέγοντας τις επιλογές Εναρμονισμένες στις επιλογές εργαλείου σφραγίδας κλωνοποίησης, ο στόχος σας θα ακολουθήσει την κίνηση του δρομέα σας καθώς ρετουσάρετε. Αυτό είναι συχνά επιθυμητό επειδή χρησιμοποιεί πολλαπλά σημεία για το στόχο. Για να καταστεί ο στόχος ακίνητος, καταργήστε την επιλογή του πλαισίου Aligned.

Ζωγραφίστε την εικόνα σας

Ήρθε η ώρα να ρετουσάρετε την εικόνα σας.

Κάντε κλικ και σύρετε πάνω από την περιοχή που θέλετε να αντικαταστήσετε ή να διορθώσετε και θα δείτε την περιοχή που επιλέξατε στο βήμα 4 να αρχίσει να "καλύπτει" τη φωτογραφία σας. Παίξτε γύρω με διαφορετικές ρυθμίσεις βούρτσας και δοκιμάστε να αντικαταστήσετε διαφορετικές περιοχές της φωτογραφίας σας μέχρι να την κρεμάσετε.

Συμβουλή: Να θυμάστε ότι αυτό το εργαλείο μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο για τον καθορισμό εικόνων διαφορετικών από τις φωτογραφίες. Μπορεί να θέλετε να αντιγράψετε γρήγορα μια περιοχή μιας απεικόνισης ή να διορθώσετε ένα γραφικό φόντου για έναν ιστότοπο.