Ιστορία του Sonic the Hedgehog από τον Sega Genesis

Από την Επιτάχυνση της Γένεσης στην κορυφή

Όταν το Sega Genesis εγκαινιάστηκε το 1989, έφτασε σε ένα δύσκολο ξεκίνημα. Ενώ η Genesis μπορεί να ήταν η πρώτη αληθινή κονσόλα 16 bit, ο άμεσος ανταγωνιστής της, το 8-bit Nintendo Entertainment System , την έβγαλε στους πολέμους της κονσόλας χάρη στο Super Mario Bros. της Nintendo.

Μόλις ήρθε η είδηση ​​ότι η Nintendo θα έβγαζε το δικό της 16-bt σύστημα, ήρθε η ώρα για Sega να λάβει δραστικά μέτρα, οδηγώντας στη γέννηση ενός από τους πιο δημοφιλείς χαρακτήρες video game όλων των εποχών ...

Τα βασικά του παιχνιδιού

Ένα θλιβερό προ-ηχητικό Sega

Μέχρι το 1990, τα πράγματα ήταν λιγότερα από τα αστέρια για τη δεύτερη προσπάθεια του giant arcade Sega στην αγορά βιντεοπαιχνιδιών στο σπίτι. Σίγουρα η Sega Genesis ήταν η νούμερο ένα κονσόλα στη Βραζιλία, αλλά στην Ιαπωνία πήρε πίσω θέση στο Turbografx-16, και στη Βόρεια Αμερική η βιομηχανία εξακολουθούσε να κυριαρχείται από το NES . Ενώ η εκκίνηση της Genesis είχε ξεκινήσει τους πολέμους της κονσόλας, δεν έκανε αρκετά βήματα για να κυριαρχήσει στη βιομηχανία.

Στη συνέχεια, η Nintendo ανακοίνωσε σχέδια για τη δική της 16-bit κονσόλα, το Super Nintendo, με ημερομηνία κυκλοφορίας Βορειοαμερικανών στις 23 Αυγούστου 1991. Παρόλο που η Sega ξεκίνησε την τέταρτη γενιά των βιντεοπαιχνιδιών, χρειάστηκε να κάνει κάποιες δραστικές αλλαγές αν έπρεπε να ανταγωνιστεί το εργοστάσιο παραγωγής Nintendo.

Το Sega αλλάζει το σχέδιο παιχνιδιού τους

Το πρώτο βήμα που έλαβε η Sega ήταν να αντικαταστήσει τον διευθύνοντα σύμβουλο του τμήματος της Βόρειας Αμερικής με τον πρώην επικεφαλής της Mattel, Tom Kalinske. Μέχρι τότε η εστίαση του μάρκετινγκ της Sega ήταν στα διασημότερα παιχνίδια, καθώς η Nintendo είχε πολλά από τα μεγάλα arcade ports που ήταν συνδεδεμένα με αποκλειστικές προσφορές. Ο Kalinske προσπάθησε να αλλάξει αυτή την κατεύθυνση εστιάζοντας στην ευαισθητοποίηση της μάρκας και για να το κάνει όχι μόνο χρειαζόταν ένα τηλεοπτικό παιχνίδι που χτυπήθηκε, αλλά ένας χαρακτήρας ναυαρχίδας που ήταν τόσο δημοφιλής θα συσχετιζόταν συνεχώς με το όνομα Sega.

Η Sega γύρισε στην εσωτερική ομάδα ανάπτυξης των 5 ατόμων Sega AM8 για να δημιουργήσει ένα μεγάλο τηλεοπτικό παιχνίδι που θα έδινε τον Mario να τρέξει για τα χρήματά του.

Εύκολο έργο ... όχι;

Ένας σκαντζόχοιρος ... Πραγματικά;

Το AM8 άρχισε να ρίχνει κάθε είδους ιδέες από αστεία ζώα σε παλιά αρσενικά. Τελικά μια ιδέα κολλήσει. Ένα σκίτσο ενός σκαντζόχοιρου από τον μέλος της ομάδας Naoto Ōshima, που είχε σχεδιάσει στο παρελθόν Phantasy Star και Phantasy Star 2 , ξεχώρισε από το πλήθος. Αρχικά αναφέρεται ως ο κ. Needlemouse.

Το ίδιο το gameplay σχεδιάστηκε για να είναι μια πλατφόρμα side-scrolling με μια καινοτόμο συστροφή -. Ενώ ο σκαντζόχοιρος δεν ήταν το γρηγορότερο ζώο στη γη, ο σκαντζόχοιρος του AM8 θα ήταν ο γρηγορότερος χαρακτήρας του βιντεοπαιχνιδιού ποτέ, με το gameplay σχεδιασμένο για να τον κρατήσει σε κίνηση.

Για να καταστήσει το όνομα πιο κατάλληλο για τον χαρακτήρα και την έννοια της ταχύτητας, μετονομάστηκε σε "Sonic" - ένα επίθετο που περιγράφει την επίτευξη της ταχύτητας του ήχου. Ο Sonic the Hedgehog γεννήθηκε.

Γνωρίζοντας ότι θα χτυπήσουν στα χέρια τους, ο Sonic έγινε κακόφημος σε όλα τα γραφεία της Sega πολύ πριν το παιχνίδι κυκλοφόρησε ποτέ, με την ομάδα ανάπτυξης της AM8 να γίνει γνωστή ως Sonic Team, ένα moniker που συνεχίζουν μέχρι σήμερα.

Εκτός από το Naoto Ōshima, η Sonic Team αποτελείται από τον προγραμματιστή Yuji Naka , τον σκηνοθέτη παιχνιδιών Hirokazu Yasuhara, τους σχεδιαστές Jinya Itoh και Rieko Kodama.

Τι κάνει ηχητική τόσο ιδιαίτερη

Ενώ ο κλάδος είχε δει πολλά πλατφόρμες πλατφόρμας, οι περισσότεροι μοντελοποίησαν τον εαυτό τους μετά από τη δομή του Super Mario Bros. , με βηματισμένο άλμα, αναρρίχηση σκαλοπατιών, σκασίματα και κεφαλές του εχθρού, αλλά η Sonic επεκτείνει την έννοια, εντελώς νέα κατεύθυνση.

Τα επίπεδα στο Sonic σχεδιάστηκαν με γνώμονα την ταχύτητα. Δεν ήταν τόσο εύκολο που οι παίκτες θα μπορούσαν να τρέχουν χωρίς ενδιάμεσο σταθμό από την αρχή μέχρι το τέλος, αλλά με ισορροπία τόσο γρήγορης όσο και ρυθμικής κίνησης για να κρατήσει τα πράγματα έντονα και προκλητικά.

Καθώς ο Sonic μπορούσε να πάρει γρήγορες ταχύτητες, αρκετές από τις πλατφόρμες ήταν καμπυλωτές για να μπορέσουν να τρέξουν τοίχους, να επιταχύνουν μέσω loop-d-βρόχους, και σε ορισμένες περιπτώσεις να απωθήσουν μια πηγή και να πετάξουν πάνω ή προς την κατεύθυνση που προήλθε από .

Ενώ πολλά από τα επίπεδα μετακίνησαν τον παίκτη μαζί σε ένα μονοπάτι, υπήρχαν αρκετές σχεδιασμένες για να ολοκληρώσουν τον Sonic σε οποιονδήποτε αριθμό συνδυασμών. Από την παραμονή στο επίπεδο του εδάφους, ή την επιτάχυνση μέσω κάθετα ανυψωμένων πλατφορμών στον ουρανό, σε υπόγεια σπήλαια. Με τόσες παραλλαγές, δεν υπήρξαν ποτέ δύο επαναλήψεις αυτών των επιπέδων.

Το Ημερολόγιο Sonic Saved Day

Sonic κυκλοφόρησε στις 23 Ιουνίου 1991 και ήταν ένα άμεσο χτύπημα. Το παιχνίδι ήταν τόσο δημοφιλές ώστε έγινε η πρώτη εφαρμογή " δολοφόνων " της κονσόλας Genesis. με τους παίκτες να αγοράζουν το σύστημα μόνο για την ευκαιρία να παίξουν Sonic . Ο Tom Kalinske εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να κλείσει το τρέχον παιχνίδι που περιείχε το Genesis, το Altered Beast και το αντικατέστησε με το Sonic the Hedgehog , οδηγώντας τις πωλήσεις του συστήματος ακόμα περισσότερο.

Όχι μόνο ήταν το καινοτόμο gameplay του Sonic που τον έκανε δημοφιλές, αλλά η έντονη αλλά φιλική του προσωπικότητα ήταν μια αναζωογονητική αλλαγή για πολλούς νέους παίκτες, καθιστώντας τον έναν ήρωα με τον οποίο θα μπορούσαν να συνδεθούν καλύτερα.

Οι πωλήσεις της Genesis πυροδότησαν στην κορυφή τόσο γρήγορα όσο τα πόδια της Sonic θα μπορούσαν να τα μεταφέρουν, και τα επόμενα χρόνια, ξεπέρασαν το 60% της αγοράς βιντεοπαιχνιδιών.

Η ηχητική κληρονομιά

Sonic The Hedgehog παρέμεινε το καλύτερο παιχνίδι Sega Genesis που σκέφτηκε τη ζωή της κονσόλας . Για να τροφοδοτήσει τις δημόσιες απαιτήσεις, η Sega κυκλοφόρησε επίσης μια έκδοση 8-bit για το Sega Master System και έβαλε γρήγορα την Sonic Team σε παραγωγή για μια συνέχεια.

Η μνημειώδης επιτυχία του Sonic περιστράφηκε σε ένα σημαντικό franchise που όχι μόνο ξεπέρασε τη Sega Genesis αλλά και όλες τις κονσόλες Sega.

Ενώ η Sega έχασε τελικά τον πόλεμο στην κονσόλα και υπήρξε η επιχείρηση κονσόλας μετά το τελικό τους σύστημα, το Sega Dreamcast , βρήκαν τη νέα ζωή ως προγραμματιστές τρίτων κατασκευαστών, δημιουργώντας παιχνίδια για τις ίδιες εταιρείες με τις οποίες ανταγωνιζόταν κάποτε, το Nintendo , το Xbox και το PlayStation . Σήμερα με μια βιβλιοθήκη με πάνω από 75 τίτλους, με παιχνίδια σε σχεδόν κάθε πλατφόρμα τυχερών παιχνιδιών, καθώς και παιχνίδια, κινούμενα σχέδια , κόμικς και κινηματογραφική ταινία ζωντανής δράσης που αναπτύσσεται από το Blue Core Studios. Ο Sonic μάλιστα πρωταγωνίστησε μαζί με τον πρώην επιχειρηματικό αντίπαλό του Mario σε σειρά παιχνιδιών βίντεο με θέμα τα Ολυμπιάδα .