Ιστορικό εκδηλώσεων του σταδίου και εντοπισμός του παιχνιδιού με τα καλύτερα παιχνίδια

Δεν είναι το gameplay που κάνει τα 1987 Stadium Events τόσο περιζήτητα. Το παιχνίδι κυκλοφόρησε το 1988 με νέο τίτλο: World Class Track Meet . Για την αληθινά σπάνια έκδοση του Stadium Events , το σπανιότερο αδειοδοτημένο παιχνίδι Nintendo Entertainment System όλων των εποχών είναι η εύρεση μιας βορειοαμερικανικής έκδοσης με τον αρχικό του τίτλο, καθώς μόνο περίπου 10 έως 11 αντίτυπα έχουν εντοπιστεί ποτέ.

Το παιχνίδι ήταν αρχικά δοκιμασμένο στις Ηνωμένες Πολιτείες από τον εκδότη Bandai ως μέρος της σειράς παιχνιδιών Family Fitness που σχεδιάστηκε για χρήση με το Family Fun και Fitness Pad (παρόμοιο με το Dance, Dance, Revolution dance pad).

Οι φήμες λένε ότι κατασκευάστηκαν μόνο 2.000 αντίτυπα του παιχνιδιού και μόνο 200 από αυτά που έχουν μεταφερθεί ποτέ στο λιανικό εμπόριο και πωλούνται αποκλειστικά στο Woolworths στο βορειοανατολικό τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών. Γρήγορα μετά την αποστολή των παιχνιδιών στα καταστήματα, η Nintendo αγόρασε τα δικαιώματα της Βόρειας Αμερικής στο μαξιλάρι Family Fun και Fitness , ανασυσκευάζοντας και εκ νέου απελευθερώνοντάς το ως το Nintendo Power Pad .

Μόλις η Nintendo ανήκε στα δικαιώματα, όλα τα παιχνίδια Family Fun στη Βόρεια Αμερική ανακλήθηκαν, συμπεριλαμβανομένων των 200 αντιτύπων των εκδηλώσεων του Στάδιο . Λέξη γύρω από την κοινότητα του συλλέκτη είναι ότι μόνο τα λίγα αντίγραφα που πωλήθηκαν σε λίγες μέρες πριν από την ανάκληση είναι στην πραγματικότητα κυκλοφορούν, τα υπόλοιπα καταστράφηκαν για να βγάλουν μέρος για την ανασυσκευασμένη έκδοση της Nintendo, World Class Track Meet .

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί μόνο λίγα αντίγραφα των εκδηλώσεων του Στάδιο . Δεδομένου ότι οι περισσότεροι λαοί πετάξει τη συσκευασία πίσω την ημέρα, την εξεύρεση ενός αντιγράφου με το αρχικό κιβώτιο και το εγχειρίδιο ήταν ανήκουστο μέχρι πρόσφατα.

Η ανασυγκροτημένη έκδοση, το World Class Track Meet είναι στην πραγματικότητα ένα αρκετά κοινό παιχνίδι NES, πωλείται από μόνη της και συσκευάζεται με το πακέτο NES Power Pad στην ίδια κασέτα με το Super Mario. Αδελφοί και κυνήγι παπιών .

01 από 03

Οι ξένες εκδόσεις των γεγονότων του σταδίου

Packshot © Namco Bandai

Η πιο περιζήτητη έκδοση των Stadium Events είναι η έκδοση της Βόρειας Αμερικής. Η κασέτα παιχνιδιού μόνο πωλεί οπουδήποτε από $ 500 έως $ 1.2000, αλλά με ένα πρωτότυπο κιβώτιο και εγχειρίδιο, η υψηλότερη τιμή που έχει πουλήσει για ήταν πάνω από $ 13.000.

Ωστόσο, το παιχνίδι δεν περιοριζόταν στη Βόρεια Αμερική. Η έκδοση Family Fitness διατέθηκε επίσης στη Δυτική Γερμανία και τη Σουηδία το 1988. Σε αυτά τα εδάφη το παιχνίδι ήταν ευρέως διαθέσιμο και ποτέ δεν ανακλήθηκε, καθώς η Bandai διατήρησε τα διεθνή δικαιώματα για το Family Fun και Fitness Pad . Ενώ αυτά τα αντίγραφα είναι ένα από τα πιο δύσκολα να βρουν παιχνίδια NES, αξίας περίπου $ 200, η ​​σπανιότητά τους δεν είναι πουθενά κοντά σε εκείνη της βορειοαμερικανικής έκδοσης.

02 του 03

Πώς να γνωρίζετε εάν το αντίγραφο των γεγονότων του σταδίου είναι νόμιμο

Αφού γνωρίσετε τα αναγνωριστικά στοιχεία της ανίχνευσης μιας νόμιμης έκδοσης του Stadium Events, είναι εύκολο να μάθετε αν ο πωλητής έχει ένα πρωτότυπο αντίγραφο ή την πιο κοινή ξένη έκδοση. Απλά ακολουθήστε αυτούς τους απλούς κανόνες :.

Κανόνας 1: Αν είναι εύκολο να το βρεις, δεν είναι σπάνιο. Οι συλλέκτες προσπαθούν να κυνηγήσουν αυτόν τον τίτλο για πάνω από 20 χρόνια, με μόνο μερικά πραγματικά αντίγραφα που εντοπίστηκαν ποτέ.

Κατά τη σύνταξη αυτού του άρθρου, υπάρχουν 30 διαφορετικές δημοπρασίες στο eBay , οι οποίες ισχυρίζονται ότι είναι νόμιμες εκδόσεις των σπάνιων εκδηλώσεων του Στάδιο. Δεδομένου ότι μόνο περίπου 10 έως 20 αντίγραφα του παιχνιδιού έχουν ποτέ δει, η πλειοψηφία αυτών μοιάζουν σαν να είναι ξένες εκδόσεις ή all-out απάτες. Από τις 30 μόνο μία φαίνεται πραγματικά νόμιμη.

Κανόνας 2: Εάν αγοράζετε από έναν ιστότοπο δημοπρασιών ή από χώρους που προσφέρουν τα χρησιμοποιημένα παιχνίδια, ελέγξτε πρώτα την αξιολόγηση των πωλητών. Αν έχουν μηδενική βαθμολογία από προηγούμενους αγοραστές ή μερικά αρνητικά, τότε πρέπει να είστε προσεκτικοί. Πολλοί απατεώνες συχνά δημιουργούν ψεύτικα προφίλ και τα αποτυγχάνουν μετά την πρώτη ή αρκετές απάτες βάζουν τις βαθμολογίες τους στα αρνητικά και στη συνέχεια γρήγορα δημιουργούν ένα νέο προφίλ για να συνεχίσουν να κόβουν τους λαούς μακριά.

Κανόνας 3: Αποφύγετε το Craigslist για όλα τα συλλεκτικά αντικείμενα που κοστίζουν πάνω από 200 δολάρια (αν έχετε την οικονομική δυνατότητα να χάσετε ακόμη και πολύ). Το Craigslist είναι διάσημο για απάτες. Ενώ υπάρχουν κάποιες ειλικρινείς λαϊκούς εκεί έξω που θέλουν να αποφύγουν τις αμοιβές του eBay και θέλουν να πουλήσουν τοπικά, είναι απίθανο ότι $ 1.000 + νομισματοκοπείο στο κιβώτιο των εκδηλώσεων του Στάδιο που ανακαλύψατε εκεί είναι νόμιμος.

Άλλοι κανόνες Craigslist:

Κανόνας 4: Μάθετε να εντοπίζετε ένα νόμιμο αντίγραφο των γεγονότων του σταδίου (βλ. Επόμενο βήμα)

03 του 03

Κανόνας 4: Μάθετε να εντοπίζετε ένα νόμιμο αντίγραφο των γεγονότων του σταδίου

Το να λέμε "legit" αντίγραφο δεν είναι πραγματικά ακριβές, ενώ οι μη σπάνιες εκδοχές του Stadium Events είναι πραγματικά επίσημες κυκλοφορίες του παιχνιδιού, ήταν συνήθως διαθέσιμες στη Δυτική Γερμανία και τη Σουηδία. Στην αγορά των συλλεκτικών ειδών, εξακολουθούν να αποφέρουν κάποια αξία, κατά μέσο όρο περίπου 200 δολάρια για ένα αντίγραφο σε καλή κατάσταση, αλλά δεν είναι πουθενά κοντά στην αξία ή τη σπανιότητα ενός βορειοαμερικανικού αντιγράφου του παιχνιδιού.

Τον Φεβρουάριο του 2010, όταν ένας πωλητής eBay που αγνοούσε έγραψε ένα σχεδόν τέλειο αντίγραφο του παιχνιδιού πλήρες με κιβώτιο και εγχειρίδιο (η μόνη ολοκληρωμένη έκδοση που βρέθηκε) και κατέληξε να το πουλήσει για $ 13.105, η ιστορία ανατίναξε στον Τύπο. Σε ολόκληρη τη χώρα όλοι, συμπεριλαμβανομένων και των μη-παικτών , μιλούσαν για αυτό και ψάχνοντας στοίχημα και το eBay για το χαμένο ρετρό χρυσό.

Το αποτέλεσμα ήταν μια πλημμύρα ξένων εκδόσεων των εκδηλώσεων του Στάδιο που εμφανίστηκαν, προσπαθώντας να ξεφύγουν από τη βάρκα της Βόρειας Αμερικής, με τιμές ρευστοποίησης πάνω από 10.000 δολάρια. Αν είστε πραγματικά σοβαροί για την αγορά μιας νόμιμα σπάνιας έκδοσης του παιχνιδιού, τότε μάθετε τα ακόλουθα αναγνωριστικά.

Αναγνωριστικά συμβάντων βόρειας Αμερικής:

Ενώ το μεγαλύτερο μέρος του κειμένου στο κουτί και στην κασέτα γράφεται στα αγγλικά, στις λιγότερο σπάνιες διεθνείς εκδόσεις, μια γραμμή κειμένου στην πορτοκαλί λωρίδα ακριβώς κάτω από τον τίτλο "Events Stadium" και πάνω από τις λέξεις "Nintendo Entertainment System" που πρέπει να είναι γραμμένο μόνο στα αγγλικά.

Η γραμμή θα πρέπει πάντα να διαβάζεται ως ... "Άδεια από τη Nintendo για παιχνίδι στο"

Εάν αυτή η μία γραμμή κειμένου είναι γραμμένη σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα, τότε δεν είναι η σπάνια έκδοση της Βόρειας Αμερικής.

Η εγκύκλιος "Nintendo Seal of Quality" είναι πολύ διαφορετική στη βορειοαμερικανική έκδοση από ό, τι στους ευρωπαϊκούς αγώνες. Σε παιχνίδια NES στη Βόρεια Αμερική, το Nintendo Seal of Quality.

Βορειοαμερικανική σφραγίδα ποιότητας:

Ευρωπαϊκή σφραγίδα ποιότητας:

Η κάτω δεξιά γωνία του μπροστινού πλαισίου πρέπει να έχει τον αριθμό του στοιχείου. Οι διεθνείς εκδόσεις του παιχνιδιού δεν έχουν εκτύπωση στην κάτω δεξιά γωνία ή το γράμμα "B".

Σημείωση: Ακόμη και αν η φωτογραφία του παιχνιδιού που συνοδεύει τη διαδικτυακή ενέργεια ακολουθεί όλα αυτά τα αναγνωριστικά, ζητήστε να σας σταλούν πρόσθετες εικόνες. Αρκετοί πωλητές χρησιμοποιούν εικόνες της legit εκδοχής που έχουν swiped από legit αντίγραφα για να προσπαθήσουν και να εξαπατήσουν τους πιθανούς αγοραστές. Εάν ο πωλητής αρνείται να στείλει πρόσθετες εικόνες τότε πιθανότατα θα συναντήσετε μια άλλη απάτη.