Οι σημαντικότερες γυναίκες στην ιστορία των βιντεοπαιχνιδιών

Οι γυναίκες των οποίων οι επιρροές άλλαξαν τον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών

Οι ημέρες της επιχείρησης βιντεοπαιχνιδιών που είναι ένα club του αγοριού έχουν τελειώσει με τις γυναίκες προγραμματιστές παιχνιδιών που τώρα αναλαμβάνουν την ευθύνη ως μερικά από τα κορυφαία στελέχη της βιομηχανίας. Ωστόσο, δεν ήταν εύκολη ανάβαση. Στη δεκαετία του '70 και στην δεκαετία του '80, όταν μόλις δημιουργήθηκε η αγορά των βιντεοπαιχνιδιών, οι γυναίκες έπρεπε να αγωνιστούν σκληρά για να ακούσουν τις φωνές τους στην κυριαρχία των ανδρών. Εκείνοι που πέτυχαν έκαναν σημαντικές επιτυχίες στη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών επειδή οι καινοτομίες και οι επιρροές τους άλλαξαν τον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών προς το καλύτερο.

Εδώ είναι οι πιο σημαντικές και οι γυναίκες στην ιστορία των βιντεοπαιχνιδιών.

Roberta Williams: Συν-δημιουργός των παιχνιδιών γραφικών περιπέτειας και της Σιέρα

Στιγμιότυπο οθόνης © Activision Publishing, Inc.

Η Roberta Williams είναι μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της ιστορίας των βιντεοπαιχνιδιών. Το '79, ο Williams έγινε εμπνευσμένος μετά από να παίξει το παιχνίδι μόνο για το παιχνίδι Adventure και έβαλε μαζί ένα έγγραφο σχεδίασης που περιγράφει ένα διαδραστικό παιχνίδι που συνδυάζει κείμενο με γραφικά. Ο σύζυγός της Ken, προγραμματιστής στην IBM, ανέπτυξε τον κινητήρα και την τεχνολογία λογισμικού χρησιμοποιώντας τον οικιακό υπολογιστή της Apple II. Όταν τελείωσε, το παιχνίδι, το Mystery House , ήταν ένα άμεσο χτύπημα και γεννήθηκε το είδος γραφικών περιπέτειας.

Το ζευγάρι δημιούργησε την εταιρεία On-Line Systems (αργότερα αποκαλούμενη Sierra) και έγινε η κυρίαρχη δύναμη στα παιχνίδια υπολογιστών.

Μέχρι τη συνταξιοδότηση του Williams το 1996, πιστώθηκε με περισσότερα από 30 κορυφαία παιχνίδια στον υπολογιστή, τα περισσότερα από τα οποία έγραψε και σχεδίασε, μεταξύ των οποίων το Kings Quest και το Phantasmagoria .

Carol Shaw: Η πρώτη γυναίκα προγραμματιστής παιχνιδιών και σχεδιαστής

Εικόνα © Activision Publishing, Inc.

Ο προγραμματιστής υπολογιστών Carol Shaw είναι γνωστός για την δουλειά της στο Activision με την ρετρό hit River Raid , αλλά χρόνια πριν, η Shaw είχε ήδη κάνει ένα όνομα για τον εαυτό της στην ιστορία των βιντεοπαιχνιδιών . Το 1978 ήταν η πρώτη γυναίκα που σχεδίασε και σχεδίασε ένα βιντεοπαιχνίδι 3D Tic-Tac-Toe για το Atari 2600 .

Το 1983, το τελικό παιχνίδι που ο Shaw εντελώς προγραμματισμένο και σχεδιασμένο, Happy Trails , κυκλοφόρησε ακριβώς καθώς η αγορά των video games συνετρίβη. Με τη βιομηχανία σε ριψοκίνδυνο, Shaw έκανε ένα διάλειμμα από την παραγωγή παιχνιδιών, αλλά επέστρεψε το 1988 για να επιβλέπει την παραγωγή του ποταμού Raid II , το τελευταίο τραγούδι του κύκνου στον κόσμο της κονσόλας τυχερών παιχνιδιών.

Η Shaw και ο σύζυγός της Ralph Merkle, ειδικός στους τομείς της κρυπτογραφίας και της νανοτεχνολογίας, αποσυρθεί.

Dona Bailey: Η πρώτη γυναίκα για να σχεδιάσει ένα παιχνίδι Arcade

Wikimedia Commons

Η Dona Bailey, αποφασισμένη να σπάσει το παιχνίδι, έκανε μια θέση μηχανικού στο Atari το 1980. Η Carol Shaw είχε ήδη φύγει για την Activision, οπότε η Bailey ήταν η μόνη γυναικεία σχεδίαση παιχνιδιών της εταιρείας. Ενώ εκεί, συν-δημιούργησε και σχεδίασε, μαζί με τον Ed Logg, το κλασικό hit arcade, Centipede .

Μετά την απελευθέρωσή της στην άμεση επιτυχία, ο Bailey εξαφανίστηκε από τη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών μόνο για να επανεμφανιστεί 26 χρόνια αργότερα ως κεντρικός ομιλητής στο συνέδριο των γυναικών κατά τη διάρκεια του αγώνα. Η Bailey αποκάλυψε ότι ήταν η πίεση και η κριτική από τους ανδρικούς της συναδέλφους που την οδήγησαν από την επιχείρηση.

Σήμερα η Bailey ενθαρρύνει τις γυναίκες να συνεχίσουν τη σταδιοδρομία τους σε παιχνίδια. Εργάζεται ως εκπαιδευτής κολλεγίων διδάσκοντας πολλά μαθήματα, μεταξύ των οποίων και το σχεδιασμό παιχνιδιών.

Anne Westfall: Προγραμματιστής και συνιδρυτής των Associates Free Fall

Συσκευασία © Electronic Arts Inc.

Πριν αρχίσει να εργάζεται στα παιχνίδια, η Anne Westfall ήταν ένας λαμπρός προγραμματιστής που δημιούργησε το πρώτο πρόγραμμα με μικροϋπολογιστές για τη δομή υποδιαιρέσεων. Το 1981, η Westfall και ο σύζυγός της, Jon Freeman, σχημάτισαν την Free Fall Associates, την πρώτη ανεξάρτητη εταιρία που ανέλαβε η Electronic Arts. Μεταξύ των παιχνιδιών τους που σχεδιάστηκαν από Freeman και προγραμματίστηκαν από τον Westfall ήταν ο τίτλος ηλεκτρονικού υπολογιστή Archon , ο οποίος ήταν τότε ο μεγαλύτερος πωλητής της EA.

Εκτός από τη δουλειά της ως προγραμματιστή και προγραμματιστή, η Westfall παρέμεινε επίσης στο συμβούλιο των συμβούλων του Development Developer Conference για έξι χρόνια. Ο Westfall και ο Freeman μετονομάστηκαν σε εταιρίες Free Fall Games, παρόλο που η ίδια η Westfall πέρασε τα τελευταία χρόνια ως ιατρικός μεταγραφέας.

Jane Jensen: ιστορικός συγγραφέας παιχνιδιών περιπέτειας και σχεδιαστής

Packshot © Activision Publishing, Inc.

Όπου η Roberta Williams σταμάτησε, η Jane Jensen πήρε τη λαμπαδηδρομία και συνέχισε να γράφει και να σχεδιάζει ζωντανά την υψηλής ποιότητας περιπέτεια. Η Jane εργάστηκε για τη Williams στις αρχές της δεκαετίας του '90 όπου πήρε το ξεκίνημά της στην Creative Services στη Σιέρα, τελικά γράφοντας και σχεδιάζοντας επιτυχίες όπως το Kings Quest VI , η σειρά Gabriel Knight και πολλοί άλλοι. Η δουλειά της στα κλασικά παιχνίδια έχει διαμορφώσει το πώς η ιστορία και ο σχεδιασμός των παιχνιδιών παρεμβάλλονται στις σύγχρονες περιπέτειες point-and-click.

Η Jensen συνέχισε την εργασία της σε παιχνίδια περιπέτειας με τη γραμμή των τίτλων PC Agatha Christie και The Women's Murder Club PC. Έχει αναπτύξει το έργο ονείρων της, Grey Matter , με την Wizarbox, και στη συνέχεια άνοιξε ένα νέο στούντιο ανάπτυξης παιχνιδιών που ονομάζεται Pinkerton Road με το σύζυγό της, Robert Holmes.

Ο Jenson γράφει τη φαντασία με το όνομα Eli Easton .

Brenda Laurel: Ειδικός, συγγραφέας και σχεδιαστής στην αλληλεπίδραση ανθρώπου-υπολογιστή

Wikimedia Commons

Η ζωή της Brenda Laurel ήταν να διερευνήσει πώς αλληλεπιδράμε με τους υπολογιστές και τα οφέλη που προκύπτουν από αυτό. Άρχισε να χρησιμοποιεί παιχνίδια για την εργασία της στις αρχές της δεκαετίας του '80 ως μέλος της ερευνητικής ομάδας του Atari και του υπεύθυνου της στρατηγικής λογισμικού. Το 1987 συνεπαγόταν το εκπαιδευτικό, ιατρικό παιχνίδι sim Laser surgeon: Η μικροσκοπική αποστολή, που έδωσε μια εικονική ματιά στην τεχνική της χειρουργικής του εγκεφάλου.

Στη δεκαετία του '90, η Laurel συνέχισε τη δουλειά της ως μία από τις ισχυρότερες φωνές στην έρευνα και ανάπτυξη της εικονικής πραγματικότητας με την εταιρεία Telepresence και συνιδρυμένος μια από τις πρώτες εταιρείες λογισμικού που ειδικεύονται στην ανάπτυξη παιχνιδιών για κορίτσια Purple Moon.

Η Laurel εργάζεται ως σύμβουλος, ομιλητής και καθηγητής, διδάσκοντας σχεδιασμό 2D και 3D αλληλεπίδρασης.

Amy Briggs: Δημιουργός του πρώτου παιχνιδιού περιπέτειας για κορίτσια

Packshot © Activision Publishing, Inc.

Στο σύντομο χρονικό διάστημα του Amy Brigg στον κόσμο του παιχνιδιού, έδειξε ένα όραμα πολύ νωρίτερα από το χρόνο του, με ένα παιχνίδι περιπέτειας που περιλάμβανε αφηγηματικά και πρωταγωνιστές που απευθύνονταν ειδικά σε γυναικεία ακροατήρια.

Το 1983, ο Briggs εργάστηκε στο κρουαζιερόπλοιο Infocom ως κρουαζιερόπλοιο. Οι έντονες δεξιότητες γραφής και το πνεύμα του go-getter έπεισαν τους προϊστάμενους να προβάλουν την ιδέα της για ένα παιχνίδι περιπέτειας-ρομαντικού κειμένου για κορίτσια, λεηλατημένες καρδιές . Μετά τη συγγραφή και το σχεδιασμό Hearts , Briggs συν-έγραψε Gamma Δύναμη: Pit του ένα Thousand Screams και co-σχεδιασμένες μερίδες του Zork Zero .

Η Briggs εγκατέλειψε τη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών το 198, επιστρέφοντας στο σχολείο για να κερδίσει το μεταπτυχιακό της δίπλωμα. Διαθέτει μια εταιρεία που ειδικεύεται στην μηχανική ανθρώπινων παραγόντων και τη γνωστική ψυχολογία και συνεχίζει να γράφει.

Doris Self: Η πρώτη γυναίκα και ο παλαιότερος ανταγωνιστικός παίκτης στον κόσμο

Q * Bert Flyer © Η Sony Pictures Digital Inc.

Στην ηλικία των 58 ετών, η Doris Self ήταν μία από τις πρώτες γυναίκες ανταγωνιστικές παίκτες όταν μπήκε στο τουρνουά των Video Game Masters 1983 και έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ για τον Q * Bert με 1.112.300 πόντους. Αν και η βαθμολογία της ξυλοκοπήθηκε λίγα χρόνια αργότερα, ο Self συνέχισε να εργάζεται για την κατάκτηση του Q * Bert .

Ο εαυτός του εμφανίστηκε στο ντοκιμαντέρ The King of Kong: Μια γροθιά των συνοικιών , όταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής Pac -Man Μπίλι Μίτσελ την παρουσίασε με ένα μηχάνημα arcade Q * Bert , ωθώντας τον τότε 79χρονο Εαυτό να αρχίσει να ανταγωνίζεται ξανά .

Τραγικά, το 2006, στην ηλικία των 81 ετών, ο ίδιος πέθανε από τραυματισμούς που έλαβε σε τροχαίο ατύχημα. Αν και δεν είναι πλέον στο παιχνίδι, η κληρονομιά της θα διαρκέσει στα annals του κλασσικού ανταγωνιστικού παιχνιδιού.