Συσκευή ψυχαγωγίας με καθοδική λυχνία - πρώτο ηλεκτρονικό παιχνίδι

Η συζήτηση για την οποία ο τίτλος είναι το πρώτο βιντεοπαιχνίδι είναι αυτός που έχει τεντωθεί για πάνω από 50 χρόνια. Θα πίστευατε ότι κάτι τόσο πρωτοποριακό στην τεχνολογία θα ήταν εύκολο να επισημανθεί, αλλά όλα βράζουν κάτω από τον ορισμό του όρου "βιντεοπαιχνίδι". Οι λογοτέχνες θεωρούν ότι αυτό σημαίνει ένα παιχνίδι που παράγεται μέσω υπολογιστή, χρησιμοποιώντας γραφικά που εμφανίζονται σε μια συσκευή βίντεο, όπως μια τηλεόραση ή μια οθόνη. Άλλοι θεωρούν ένα βιντεοπαιχνίδι ότι είναι οποιοδήποτε ηλεκτρονικό παιχνίδι εμφανίζεται χρησιμοποιώντας μια συσκευή εξόδου βίντεο. Εάν εγγραφείτε στο τελευταίο, τότε θα θεωρούσατε ότι η συσκευή διασκέδασης με καθοδικό σωλήνα είναι το πρώτο βιντεοπαιχνίδι.

Το παιχνίδι:

Η ακόλουθη περιγραφή βασίζεται στην έρευνα και την τεκμηρίωση μέσω της εγγεγραμμένης ευρεσιτεχνίας του παιχνιδιού (# 2455992). Κανένα μοντέλο εργασίας του παιχνιδιού δεν υπάρχει σήμερα.

Με βάση τις επιδείξεις ραντάρ του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, οι παίκτες χρησιμοποιούν κουμπιά για να ρυθμίσουν την τροχιά των φωτεινών δοκών (βλήματα) σε μια προσπάθεια να χτυπήσουν τους στόχους που εκτυπώνονται σε επικαλύψεις με καθαρή οθόνη.

Η ιστορία:

Κατά τη δεκαετία του 1940, οι ειδικοί των Thomas Thornton Goldsmith Jr. και Estle Ray Mann εξελίχθηκαν με την ιδέα της δημιουργίας ενός απλού ηλεκτρονικού παιχνιδιού με εξειδίκευση στις εξελίξεις των ηλεκτρονικών σημάτων εξόδου σήματος (που χρησιμοποιούνται στην ανάπτυξη τηλεοράσεων και οθονών) εμπνευσμένο από τις οθόνες ραντάρ του Β ' Συνδέοντας ένα σωληνωτό καθοδικό σωλήνα σε ένα παλμογράφο και επινοώντας κουμπιά που ελέγχουν τη γωνία και την τροχιά των φωτεινών ίχνων που εμφανίζονται στον παλμογράφο, μπορούσαν να εφεύρουν ένα παιχνίδι πυραύλων το οποίο, όταν χρησιμοποίησε επικαλύψεις οθόνης, δημιούργησε το αποτέλεσμα πυροβολισμού πυραύλων σε διάφορες στόχους.

Μέχρι το 1947, οι Goldsmith και Mann υπέβαλαν δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τη συσκευή, καλώντας τη συσκευή διασκέδασης με καθοδική λωρίδα και της απονεμήθηκε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το επόμενο έτος, καθιστώντας το το πρώτο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι.

Δυστυχώς, εξαιτίας του κόστους του εξοπλισμού και των διαφόρων συνθηκών, η συσκευή διασκέδασης Cathode-Ray Tube δεν κυκλοφόρησε ποτέ στην αγορά. Μόνο χειροποίητα πρωτότυπα δημιουργήθηκαν ποτέ.

Συστατικά:

Τεχνική:

Ένας σωλήνας καθοδικών ακτίνων είναι μια συσκευή που μπορεί να καταγράψει και να ελέγξει την ποιότητα ενός ηλεκτρονικού σήματος. Μόλις συνδεθεί σε ένα παλμογράφο, το ηλεκτρονικό σήμα αναπαρίσταται οπτικά στην οθόνη του παλμογράφου ως δέσμη φωτός. Η ποιότητα του ηλεκτρονικού σήματος μετράται με τον τρόπο που η δέσμη φωτός κινείται και καμπύλες στην οθόνη.

Τα κουμπιά ελέγχου ρυθμίζουν τη δύναμη της εξόδου ηλεκτρονικού σήματος από τον σωλήνα καθοδικής ακτινοβολίας. Ρυθμίζοντας την ισχύ του σήματος, οι δέσμες φωτός που εκπέμπουν στον παλμογράφο φαίνεται να κινούνται και να καμπυλώνουν, επιτρέποντας στον παίκτη να ελέγχει την τροχιά στην οποία κινείται η ακτίνα φωτός.

Αφού τοποθετηθούν επικαλύψεις οθόνης με γραφικά προορισμού που έχουν τυπωθεί επάνω τους, στην οθόνη του παλμογράφου, ο παίκτης προσπαθεί να προσαρμόσει την ακτίνα ώστε να εκτρέψει τον στόχο. Ένα από τα εκπληκτικά κόλπα που έφερε ο Goldsmith και ο Mann ήταν μια επίδραση που έκανε την εμφάνιση μιας έκρηξης όταν χτυπήθηκε ένας στόχος. Αυτό έγινε με ρύθμιση ενός συρόμενου διακόπτη (ένας διακόπτης ρελέ που ελέγχει τη ροή ενέργειας μέσω ενός κυκλώματος) για να υπερκαλύψει μια αντίσταση στον σωληνωτό καθοδικό σωλήνα με ένα τόσο ισχυρό σήμα που καθιστά την οθόνη εκτός εστίασης και εμφανίζεται ως θολή στρογγυλή κηλίδα, δημιουργώντας έτσι την εμφάνιση μιας έκρηξης.

Το πρώτο βιντεοπαιχνίδι ;:

Παρόλο που η συσκευή διασκέδασης με καθοδικές λυχνίες είναι πράγματι το πρώτο κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ηλεκτρονικό παιχνίδι και εμφανίζεται σε μια οθόνη, πολλοί δεν το θεωρούν ένα πραγματικό βιντεοπαιχνίδι. Η συσκευή είναι καθαρά μηχανική και δεν χρησιμοποιεί κανένα γραφικό προγραμματισμού ή υπολογιστή και δεν χρησιμοποιείται καθόλου υπολογιστή ή συσκευή μνήμης καθόλου στη δημιουργία ή την εκτέλεση του παιχνιδιού.

Πέντε χρόνια αργότερα, ο Αλέξανδρος Sandy Douglas ανέπτυξε τεχνητή νοημοσύνη (AI) για ένα παιχνίδι υπολογιστών που ονομάζεται Noughts and Crosses και έξι χρόνια μετά, ο Willy Higinbotham ανέπτυξε το Tennis for Two , το πρώτο παιχνίδι ηλεκτρονικού υπολογιστή. Και τα δύο αυτά παιχνίδια χρησιμοποιούν μια οθόνη παλμογράφου και είναι στο μίγμα για να λάβουν πίστωση ως το πρώτο βιντεοπαιχνίδι, αλλά ούτε θα υπάρξουν χωρίς τις ανακαλύψεις και την τεχνολογία που δημιουργήθηκε από Thomas T. Goldsmith νεώτερος και Estle Ray Mann.

Ασήμαντα πράγματα: