Τι πρέπει να κάνετε όταν ο δέκτης σβήνει ξαφνικά

Έτσι, ακούτε μουσική ή βλέπετε μια ταινία και ξαφνικά ο στερεοφωνικός δέκτης απενεργοποιείται μόνος του. Είτε πρόκειται για μία ή περισσότερες φορές σε τυχαία χρονικά διαστήματα, αυτό αξίζει να διερευνηθεί αμέσως. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους ένας δέκτης θα συμπεριφερθεί με αυτόν τον τρόπο και δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να το ελέγξετε όλα έξω. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να διαγνώσετε και να διορθώσετε το πρόβλημα. Αρκετά στοιχεία που ίσως θέλετε να έχετε βολικό είναι ένας φακός, απογυμνωτές σύρματος, ηλεκτρική ταινία και ένα κατσαβίδι με επίπεδη κεφαλή.

Δυσκολία: Εύκολη

Χρόνος που απαιτείται: 20 λεπτά

Εδώ είναι πώς

  1. Απενεργοποιήστε τον δέκτη . Είναι πάντα καλή πρακτική να βεβαιωθείτε ότι ο εξοπλισμός σας είναι απενεργοποιημένος πριν ξεκινήσετε να σπρώχνετε και να δοκιμάσετε τις συνδέσεις. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν χαλαρές δέσμες καλωδίων ηχείων που να αγγίζουν το πίσω μέρος του δέκτη ή το πίσω μέρος όλων των συνδεδεμένων ηχείων. Ακόμα και ένα μικρό σκέλος αδέσποτου καλωδίου ηχείων είναι αρκετό για να προκαλέσει την απενεργοποίηση του δέκτη λόγω βραχυκυκλώματος. Συνεχίστε και απομακρύνετε τα χαλαρά νήματα, απογυμνώστε τα καλώδια των ηχείων που έχουν προσβληθεί με τα απογυμνωτικά σύρματα και στη συνέχεια επανασυνδέστε τα ηχεία με το δέκτη.
  2. Ελέγξτε όλα τα καλώδια των ηχείων για ζημιές ή σκασίματα . Αν έχετε κατοικίδια ζώα (π.χ. σκύλος, γάτα, κουνέλι, κ.λπ.), ελέγξτε το πλήρες μήκος όλων των καλωδίων ηχείων, για να βεβαιωθείτε ότι κανένας δεν έχει μασήσει. Εάν δεν έχετε συρμάτινα καλώδια που είναι κρυμμένα ή εξαντλημένα , μπορεί να προκληθεί ζημιά από συσκευές (π.χ. κενό), έπιπλα ή κίνηση ποδιών. Εάν εντοπίσετε τυχόν κατεστραμμένα τμήματα, μπορείτε να συνδέσετε νέο καλώδιο ηχείων ή να αντικαταστήσετε ολόκληρο το πράγμα εντελώς. Μόλις ολοκληρωθεί, επανασυνδέστε τα ηχεία στο δέκτη. Βεβαιωθείτε ότι έχετε στερεή σύνδεση καλωδίου ηχείου πριν ενεργοποιήσετε ξανά.
  1. Ελέγξτε αν ο δέκτης έχει υπερθερμανθεί . Τα περισσότερα ηλεκτρονικά συστήματα διαθέτουν ενσωματωμένη ασφαλή λειτουργία για την αποφυγή υπερθέρμανσης. Αυτά τα συστήματα ασφαλείας είναι σχεδιασμένα για να απενεργοποιούν αυτόματα τη συσκευή πριν η στάθμη της θερμότητας μπορεί να προκαλέσει μόνιμη ζημιά στα κυκλώματα. Πολύ συχνά, η συσκευή δεν θα μπορέσει να επανέλθει έως ότου η υπερβολική θερμότητα διαλυθεί επαρκώς. Μπορείτε να ελέγξετε αν ο δέκτης σας έχει υπερθερμανθεί τοποθετώντας το χέρι σας στην κορυφή και στις πλευρές της μονάδας. Αν αισθάνεται άβολα (ή ακανόνιστα) ζεστό ή ζεστό στην αφή, τότε η υπερθέρμανση είναι πιθανό αιτία. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε την οθόνη του μπροστινού πίνακα του δέκτη, καθώς ορισμένα συστήματα διαθέτουν προειδοποιητικές ενδείξεις.
  2. Η σύνθετη αντίσταση του ηχείου μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση του δέκτη . Αυτό σημαίνει ότι ένα ή περισσότερα ηχεία δεν είναι πλήρως συμβατά με την ισχύ που παρέχεται από τον δέκτη . Ένα ηχείο με σύνθετη αντίσταση 4 ohms ή λιγότερο μπορεί να είναι πολύ χαμηλή για τον δέκτη που έχετε. Ο καλύτερος τρόπος για να επιβεβαιώσετε αυτό είναι να ελέγξετε τα εγχειρίδια προϊόντων ηχείων και δέκτη για να συγκρίνετε τη συμβατότητα.
  1. Η υπερθέρμανση μπορεί να προκληθεί από ανεπαρκή αερισμό . Είναι πολύ σημαντικό για έναν στερεοφωνικό δέκτη να έχει αρκετό εξαερισμό, ειδικά αν βρίσκεται ένα κέντρο ψυχαγωγίας ή / και κοντά σε άλλα εξαρτήματα ή ηλεκτρονικά. Είναι καλύτερο να μην υπάρχει τίποτα να κάθεται επάνω στον ίδιο τον δέκτη και / ή να εμποδίζει οποιαδήποτε αεραγωγοί ή εξάτμιση, καθώς αυτό θα παγιδεύει θερμότητα και θα οδηγήσει σε υπερθέρμανση. Σκεφθείτε να μετακινήσετε τον δέκτη έτσι ώστε να απέχει περισσότερο από άλλα εξαρτήματα, κατά προτίμηση σε ένα περίβλημα που είναι λιγότερο περιορισμένο για καλύτερη ροή αέρα. Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε ένα μικρό ανεμιστήρα ψύξης στο κέντρο ψυχαγωγίας για να ενισχύσετε την κυκλοφορία του αέρα.
  2. Η υπερθέρμανση μπορεί να προκληθεί από το άμεσο ηλιακό φως . Ελέγξτε και βεβαιωθείτε ότι ο δέκτης δεν προσγειώνεται στη διαδρομή του φωτός που διαρρέει τα παράθυρα, ειδικά όταν οι εξωτερικές θερμοκρασίες είναι ζεστές. Μερικές φορές αυτό μπορεί να είναι τόσο απλό όσο το κλείσιμο τυφλών / κουρτινών. Διαφορετικά, θα χρειαστεί να μετακινήσετε τον δέκτη σας έτσι ώστε να είναι ασφαλώς εκτός δρόμου. Επίσης, εξετάστε τη θερμοκρασία περιβάλλοντος στο δωμάτιο. Εάν είναι ήδη ζεστό μέσα, αρχικά, δεν θα χρειαστούν πολλά για να φτάσει ο δέκτης στο σημείο υπερθέρμανσης.
  1. Η υπερθέρμανση μπορεί να προκληθεί από σκόνη . Ακόμα και ένα λεπτό στρώμα σκόνης μπορεί να λειτουργήσει σαν μόνωση για να φέρει τις θερμοκρασίες επάνω. Προσπαθήστε να επιθεωρήσετε το εσωτερικό του δέκτη μέσω οποιωνδήποτε ανοιγμάτων ή σχισμών. Εάν μπορείτε να δείτε κάποια σκόνη, θα θελήσετε να πάρετε ένα δοχείο πεπιεσμένου αέρα για να το χτυπήσει όλα έξω. Ένα μικρό κενό χεριών μπορεί να σας βοηθήσει να απορροφήσετε τη σκόνη έτσι ώστε να μην απλώς επανεγκαθιστάτε αλλού.
  2. Βεβαιωθείτε ότι ο δέκτης διαθέτει επαρκές ρεύμα . Τα κυκλώματα υπόγειας τροφοδοσίας κινδυνεύουν να υποστούν βλάβη. Έτσι, αν ένας δέκτης δεν παίρνει αρκετό ρεύμα, σίγουρα θα σβήσει. Ρίξτε μια ματιά στο σημείο στο οποίο συνδέετε το δέκτη. Εάν μοιράζεται μια πρίζα με μια άλλη συσκευή υψηλής έντασης (π.χ. ψυγείο, κλιματιστικό, θερμάστρα, κενό), ο δέκτης μπορεί να κλείσει τον εαυτό του όταν δεν υπάρχει επαρκές ρεύμα. Ή αν ο δέκτης είναι συνδεδεμένος σε μια πρίζα, είναι πιθανό να έχετε συνδέσει πάρα πολλά άλλα ηλεκτρονικά στην ίδια λωρίδα. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε σε αυτή την περίπτωση είναι να συνδέσετε το δέκτη σε μια πρίζα τοίχου που δεν χρησιμοποιείται από τίποτα άλλο.
  1. Ο δέκτης μπορεί να χρειαστεί σέρβις . Εάν τα κακά καλώδια, η υπερθέρμανση ή το χαμηλό ρεύμα δεν είναι τα προβλήματα που προκαλούν υπερθέρμανση του δέκτη, τότε είναι πιθανό η μονάδα να χρειάζεται σέρβις. Αφήστε τον δέκτη να κρυώσει για λίγα λεπτά πρώτα. Στη συνέχεια ενεργοποιήστε την και αφήστε την να παίξει για να δείτε εάν το πρόβλημα παραμένει. Αν ο δέκτης απενεργοποιηθεί ξανά, αποσυνδέστε τον από τον τοίχο και, στη συνέχεια, επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή για βοήθεια ή συντήρηση.