Το PS4 είναι πιο ισχυρό από το Xbox One

Γεγονός: Το PS4 είναι πιο ισχυρό από το Xbox One

Δεν έχει νόημα να το αρνηθούμε. Το PlayStation 4 είναι ένα πιο ισχυρό μηχάνημα από το Xbox One . Έχει μια καλύτερη GPU και καλύτερη μνήμη RAM, και θα παράγει απολύτως γραφικά καλύτερα από ότι το Xbox One θα είναι ικανό. Η ιπποδύναμη δεν είναι το μόνο πράγμα που έχει σημασία.

Αυτό είναι σημαντικό, αλλά όχι τόσο σημαντικό

Είμαστε τώρα δύο χρόνια σε αυτή τη γενιά, και είναι αρκετά σαφές ότι το PS4 έχει ένα ξεχωριστό πλεονέκτημα ισχύος. Τα παιχνίδια πολλαπλών πλατφορμών συνήθως εκτελούνται σε χαμηλότερη ανάλυση ή λιγότερο σταθερό ρυθμό στο XONE από το PS4. Είναι γεγονός τώρα. Αλλά αυτό είναι εντάξει.

Το μόνο που σημαίνει είναι ότι οι εκδόσεις παιχνιδιών Xbox One δεν θα φαίνονται τόσο καλά, αλλά θα φαίνονται ακόμα καλά. Ωστόσο, οι άνθρωποι δεν φαίνεται να το καταλαβαίνουν. Έχω δει ακόμα μερικές αφίσες στο φόρουμ να καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι "Η έκδοση του Xbox 360 είναι 720p, πράγμα που σημαίνει ότι η έκδοση του Xbox One θα φανεί ίδια με την έκδοση 360". Αυτό είναι απλά ανόητο, άνθρωποι.

Ανάλυση

Το Xbox One είναι πολλές φορές πιο ισχυρό από το Xbox 360. Ακριβώς επειδή η ανάλυση των παιχνιδιών δεν είναι υψηλότερη δεν σημαίνει ότι τα γραφικά δεν θα είναι καλύτερα. Το Xbox One θα μπορεί να έχει περισσότερους χαρακτήρες στην οθόνη. Περισσότερα σωματίδια στην οθόνη. Περισσότερα ειδικά εφέ στην οθόνη. Καλύτερη τεχνητή νοημοσύνη. Καλύτερος φωτισμός. Καλύτερη φυσική. Καλύτερες υφές. Και θα είναι σε θέση να κάνει όλα αυτά, διατηρώντας ένα σταθερό ρυθμό καρέ. Τα παιχνίδια αναμφισβήτητα θα φαίνονται και θα αποδίδουν καλύτερα στο Xbox One από την τρέχουσα γενιά. Περίοδος. Και ενώ μπορεί να μην φαίνονται τόσο καλά όσο τα αντίστοιχά τους PS4, θα φαίνονται ακόμα υπέροχα.

Σκεφτείτε αυτό για την ανάλυση. Το NES, το SNES, το N64, το GameCube και ακόμα και το Wii έτρεξαν όλα σε ανάλυση 480i (ναι, γνωρίζω ότι ο GC και ο Wii έκαναν προαιρετικούς τρόπους 480p προοδευτικής σάρωσης), αλλά δεν μπορείς να αρνηθείς ότι τα γραφικά άλλαξαν πολύ από μια γενιά στο επόμενο παρά το γεγονός ότι το ψήφισμα είναι το ίδιο.

Επίσης, σκεφτείτε αυτό - πολλά παιχνίδια του Xbox 360 δεν ήταν καν native 720p, αλλά εξακολουθούσαν να φαίνονται πολύ καλά. Το αγαπημένο σας παιχνίδι στο Xbox 360 και τα φορτία τους στο PS3 ήταν πιθανότατα 540p, 600p ή κάποια άλλη ανάλυση "sub-HD" που έχει αναβαθμιστεί σε 720p ή 1080p στην τηλεόρασή σας.

Ένα τελευταίο σημείωμα είναι ότι ενώ το PS4 είναι πιο ισχυρό, δεν χτυπά πραγματικά το μυθικό "1080p / 60FPS" στόχος ό, τι συχνά, είτε.

Το Xbox One θα ταξινομηθεί τελικά τελικά

Θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι το τρέχον πρόβλημα "sub-1080p" δεν αποτελεί μακροπρόθεσμο πρόβλημα το οποίο θα αντιμετωπίσει το Xbox One. Ακριβώς επειδή τα παιχνίδια εκτόξευσης αγωνίζονται να φτάσουν στα 1080p δεν σημαίνει ότι οι προγραμματιστές θα εξακολουθούν να αγωνίζονται με αυτό σε ένα ή δύο χρόνια. Καθώς οι προγραμματιστές κερδίζουν περισσότερη εμπειρία με την ανάπτυξη για το επόμενο gen, θα μάθουν πώς να βελτιστοποιούν τα παιχνίδια για καλύτερη οπτική και καλύτερη απόδοση. Σκεφτείτε ξανά να ξεκινήσετε παιχνίδια στο Xbox 360 και στη συνέχεια να τα συγκρίνετε με τα παιχνίδια που δημιουργούνται σήμερα. Τα 360 παιχνίδια εκτόξευσης δείχνουν απαίσια σε σύγκριση. Το Xbox One θα δει το ίδιο, αν όχι το καλύτερο, το επίπεδο βελτίωσης με την πάροδο του χρόνου. Δεν ανησυχώ για τις γραφικές δυνατότητες του Xbox One.

Η ισχύς δεν ισούται με την επιτυχία

Ένα τελευταίο σημείο είναι ότι ενώ το PS4 θα είναι σε θέση να παράγει καλύτερα γραφικά από το Xbox One, η καθαρή ισχύς δεν έχει σημασία τόσο πολύ. Τα παιχνίδια διασκέδασης είναι αυτά που τελικά έχουν σημασία και δεν χρειάζεστε κορυφαία γραφικά για να κάνετε καλά παιχνίδια. Ειλικρινά, αν ενδιαφέρεστε πραγματικά για τα γραφικά πρώτα και κύρια δεν θα έπρεπε να αγοράσετε μια κονσόλα ούτως ή άλλως. Θα πρέπει να οικοδομήσετε ένα PC παιχνιδιών όπου ακόμη και μια μεσαία σειρά θα χτυπήσει τόσο το Xbox One όσο και το PS4 από το νερό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όλο το χέρι που σβήνει και μπροστά και πίσω μεταξύ fanboys για το κουτί είναι πιο ισχυρό είναι όλα αρκετά χαζή.

Επίδραση στη διαφορά τιμών

Ένα επιχείρημα εναντίον του Xbox One που μπορεί να έχει κάποια αξία είναι ότι είναι λιγότερο ισχυρό από το PS4, αλλά ακόμα κόστιζε $ 100 όταν ξεκίνησε για πρώτη φορά. Σήμερα, ωστόσο, το Xbox One είναι στην πραγματικότητα $ 50 φθηνότερο από το PS4, έτσι δεν υπάρχουν προβλήματα εδώ πια.

Συμπέρασμα

Είναι η δύναμη σημαντική; Φυσικά. Είναι σημαντικά τα γραφικά; Φυσικά. Αλλά δεν είναι τόσο σημαντικά όσο τα ίδια τα παιχνίδια, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλοι πολεμιστές της κονσόλας βουνών θέλουν να χτίσουν από αυτό το λόφο.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Xbox One, ανατρέξτε στον Οδηγό εκκίνησης του Xbox One , στη Λίστα παιχνιδιών Xbox One , στο Xbox One σε Συνήθεις ερωτήσεις Xbox One , στο Xbox One Controller και στο Kinect Info και στη Συλλογή φωτογραφιών του Xbox One .