Τα 12 πιο παράξενα Atari 2600 παιχνίδια

Σε μια βιομηχανία όπου ένας παχύς υδραυλικός μπορεί να γίνει μια πολιτιστική εικόνα, δεν είναι περίεργο ότι στα βιντεοπαιχνίδια, το παράξενο είναι φυσιολογικό. Ωστόσο, αυτά τα περίεργα δεν ήταν ποτέ τόσο παράξενα όσο αυτά για το Atari 2600. Ειρωνικά, τα πιο παράξενα από αυτά βγήκαν γύρω από τη συντριβή της βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών, προκαλώντας τα περισσότερα από αυτά να περάσουν απαρατήρητα στα χαλάσματα μιας κάποτε μεγάλης κονσόλα παιχνιδιών . Ρίξτε μια ματιά πιο περίεργα Παιχνίδια που θα δείτε ποτέ, όλα για το Atari 2600.

01 από 12

Η ομάδα Α

Από τον Howard Scott Warshaw, ο άνθρωπος που σας έφερε κλασικά Atari 2600 όπως Raiders of the Lost Archos , Yars 'Revenge και ET The Extra-Terrestrial , έρχεται ένα παιχνίδι που ήταν απλά πάρα πολύ περίεργο για να απελευθερωθεί.

Με βάση την τηλεοπτική σειρά υψηλών οκτανίων, παίζετε το κυμαινόμενο κεκαλυμμένο κεφάλι του κυρίου T και το "Pity the Fool" που προσπαθεί να κάνει πυρηνικές κεφαλές! Σε αντίθεση με την εκπομπή, στην οποία κανείς δεν πεθαίνει ποτέ, ο στόχος εδώ είναι να σκοτωθεί ο αγωνιστής του A-Team Colonel Decker, ο οποίος για κάποιο λόγο αποφάσισε να μετατραπεί σε προδότη στις ΗΠΑ και εποπτεύει την κατασκευή ενός πυρηνικού. Το παιχνίδι χτίστηκε αλλά ακυρώθηκε πριν από την απελευθέρωσή του. Μερικά πρωτότυπα κασέτες διαρρέουν στην κοινότητα των fan, καθιστώντας αυτό ένα πολύ περιζήτητο λατρευτικό κλασικό.

02 από 12

Εκτελέστε το Chuck Wagon

Τίποτα δεν πηγαίνει μαζί καλύτερα από τα βιντεοπαιχνίδια και το κτύπημα, οπότε ήταν μόνο αναπόφευκτο το πρώτο και μοναδικό παιχνίδι βίντεο σχετικά με τα τρόφιμα για σκύλους να εμπνεύστηκε από αυτές τις κλασικές διαφημίσεις του Chuck Wagon της δεκαετίας του '80. Μπορείτε να ελέγξετε ένα σκυλί αποφεύγοντας τα οστά που πέφτουν, θανατηφόρα tumbleweeds, και ο αμαρτωλός πλοίαρχος του, όλοι ενώ αγωνίζονται μέσα από μια σειρά από λαβύρινθους για να φτάσουν σε ένα τεράστιο Chuck Wagon. Μόλις φτάσετε εκεί μπορείτε να κερδίσετε πόντους. Ο μόνος τρόπος για να αποκτήσετε αυτή τη σπανιότητα ήταν να στείλετε τις αποδείξεις αγορών από την τσέπη σκυλιών μάρκας Check Wagon.

03 από 12

Εξωγήινο

Στο διάστημα, κανείς δεν μπορεί να σας ακούσει να πηγαίνετε "waka-waka-waka-CHOMP". Ο μεγάλος προϋπολογισμός του 1979, ο Ridley Scott, έκανε το ντεμπούτο του στο video game, καθώς αυτό το φτηνό Pac-Man rip-off. Τα τέρατα φαντασμάτων έχουν αντικατασταθεί με τους αλλοδαπούς που μοιάζουν με έντομα και τα σφαιρίδια έχουν αντικατασταθεί με αλλοδαπά αυγά. Στρίβοντας μέσα από ένα λαβύρινθο γεμάτο με αλλοδαπά αυγά, πρέπει να τα συντρίψετε καθώς αποφεύγετε πολλούς κακούς Alien. Αν δεν βλέπετε τα σφαιρίδια ισχύος, είστε τώρα εξοπλισμένοι με ένα φλογοβόλο.

04 από 12

Pepsi Invaders γνωστός και ως Coke κερδίζει!

Ένα παιχνίδι παρωδία σε αστεία, το οποίο ανέθεσε η εταιρεία Coca-Cola ως δώρο στους υπαλλήλους και για να τραβήξει φωτογραφίες στο ποτ. Μια ανασκαφική έκδοση των Space Invaders , το σκάφος του παίκτη είναι διαμορφωμένο σαν ένα δοχείο με φτερά και πυρκαγιές σε εισβάλλουσες επιστολές που εξηγούν την Pepsi. Οι παίκτες παίρνουν ένα μπόνους για να χτυπήσουν τη μητρική πλατφόρμα λογότυπων Pepsi. Το παιχνίδι δεν προοριζόταν ποτέ να πουλήσει μόνο με 125 φυσίγγια που κατασκευάστηκαν.

05 από 12

Σπρώξτε το Peek

Το πρώτο και μόνο εικονικό κρύβουν 'n αναζητούν το παιχνίδι σχεδιασμένο για τα παιδιά πολύ τεμπέλης για να παίξει στην πραγματική ζωή. Δεν προορίζεται για παιδιά με κλειδαριά που δεν έχουν άλλον να παίξουν, το Sneak 'n Peak απαιτεί δύο παίκτες. Το παιχνίδι διαθέτει μερικές καινοτόμες προσεγγίσεις, όπως το να έχει ο 2ος παίκτης ή ο "Seeker" να θέσει τον ελεγκτή του κάτω και φυσικά να φύγει από το δωμάτιο, ώστε να μην μπορεί να δει την τηλεόραση και να παρακολουθήσει όπου το "hider" σέρνει μακριά. Με μόνο τρεις διαφορετικές οθόνες, δεν υπάρχουν πολλά μέρη για να κρυφτεί κανείς.

06 από 12

Προστατευτικά δοντιών

Εξουδετερώστε τα σωματίδια φαγητού που δρουν από τα δόντια από το να τραυματίσετε το πολύτιμο μαργαριτάρι σας σε αυτό το advergame που διατίθεται μόνο με την αποστολή αλληλογραφίας σε απόδειξη αγοράς από την οδοντόκρεμα Crest. Σε μια πλατφόρμα δοντιών, κρατάτε μια ασπίδα προστασίας από φθορίωση και σταματάτε να μην καταστραφούν οι τέλειοι ελικόπτερ από τον απίστευτο Snack Attacker. Εάν περισσότεροι από τρεις κοιλότητες που προκαλούν το χλοοτάπητα παίρνουν από εσάς, ήρθε η ώρα να φέρετε τα μεγάλα όπλα: μια γιγαντιαία οδοντόβουρτσα και οδοντικό νήμα.

07 από 12

Ο άνθρωπος Kool-Aid

Ένα τέλειο ταίρι για τα προστατευτικά δοντιών . Ενώ κάποιος διδάσκει τα παιδιά πώς να φροντίζουν τα δόντια τους, ο Kool-Aid Man ενθαρρύνει την σήψη τους! Στη δεκαετία του '80, η ομάδα μάρκετινγκ του General Foods Corps γύρισε τον κολοσβήτιο Kool-Aid Man σε μια εικόνα λαϊκής κουλτούρας, με το σκύλο του να εμφανίζεται σε παιχνίδια, μπλουζάκια, κωμικά βιβλία και με αρκετούς Kool-Aid πόντους, Atari 2600 παιχνίδι!

Παίζεις τον άνθρωπο του Kool-Aid, καθώς οι αρματοφύλακες σου, οι Thirsties, μολύνουν το πάρτι του καλοκαιριού. Όχι μόνο αυτά τα αποξηραμένα παράσιτα βυθίζονται γύρω από την αυλή, αλλά πίνουν όλο το νερό της πισίνας. Όταν οι Thirsties παίρνουν ένα swig από την τρύπα κολύμβησης σας, πρέπει να προσφέρετε τα αναζωογονητικά εσωτερικά σας υγρά. Ένα αρκετά διασκεδαστικό παιχνίδι αν το βρείτε.

08 από 12

Κομμουνιστές μεταλλάξεις από το διάστημα

Αυτό το διαστημόπλοιο Space Invaders είναι κυρίως περίεργο για το όνομα και τους εχθρούς της πολιτικής υπαγωγής. Όπως οι διαστημικοί εισβολείς, παίζετε ένα πλοίο οριζόντια κύλισης που εκτοξεύεται σε ένα εισβάλλουσα εχθρικό στόλο αργά φθίνων αλλοδαπών. Αυτό που κάνει αυτό το παιχνίδι μοναδικό είναι ότι οι εξωγήινοι είναι όλοι κακοί παίκτες, απειλώντας τη δημοκρατία σε όλο το σύμπαν! Μόλις πυροβολήσετε ένα πλοίο εχθρού, η μητρότητα ρίχνει ένα αυγό με ένα νέο «σύντροφο» που έχει εκκολαφθεί για να πάρει τη θέση του. Προχωρώντας στο επόμενο επίπεδο, απαιτείται να ανατινάξετε τη μητρική μητέρα και να απορρίψετε τις διδασκαλίες του Karl Marx.

09 από 12

Θέλω η μαμά μου

Σε ένα παιχνίδι ειδικά σχεδιασμένο για ηλικίες άνω των οκτώ και κάτω, οι παίκτες ελέγχουν ένα μικρό αρκουδάκι crybaby που έχει ξυπνήσει από έναν εφιάλτη και χρειάζεται μεγάλη αγκαλιά της μαμάς του για να κάνει τα κακά όνειρα να φύγουν. Σε ένα σχέδιο που μοιάζει με το παιχνίδι Popeye , ο Teddy πρέπει να αναρριχηθεί σε μια σειρά από πλατφόρμες που συνδέονται από τις "σκάλες stardust" και να αποφύγουν τους Dream Demons που σκοπεύουν να σκοτώσουν την αρκούδα του μωρού. Οι μοναδικές άμυνες του Teddy εναντίον αυτών των ωοληψιών κόλασης είναι φιλιά καρδιάς Η μαμά ρίχνει στο Teddy. Αυτό το παιχνίδι διδάσκει στους νέους όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζουν για τη ζωή: Δόμοι, Θάνατος, Δολοφονία, Μαγεία και να αγωνιστούν για να λάβουν την αγάπη μιας μητέρας.

10 από 12

Εκδίκηση των ντοματών του βοείου κρέατος

Σε μια κλασσική αντίληψη ... er ... "εμπνευσμένη" από την λατρευτική κλασική ταινία Attack of the Killer Tomatoes . ως επαγγελματικός ψεκαστήρας ντομάτας θα πρέπει να παγιδεύσετε τα προϊόντα που προκαλούν το κυνήγι δημιουργώντας έναν τοίχο και να τα σφραγίσετε πίσω από αυτό, αλλά μην πιστεύετε ότι οι ντομάτες θα πάρουν αυτό το είδος κέτσαπ! Θα σας ρίξουν να εκτοξεύετε βόμβες ντομάτας και να επιτεθείτε από ψηλά με ιπτάμενες ντομάτες Beefsteak.

11 από 12

Ταξίδι διαφυγής

Ένα παιχνίδι με πρωταγωνιστές τις πιο hot ροκ μπάντες της δεκαετίας του '80 ... Ταξίδι! Τώρα, μην ξεπεράσετε τον εαυτό σας και σκέφτεστε ότι τα ντοκιμαντέρ, όπως εσείς, θα παίρνετε πραγματικά για να παίξετε μέλη της μπάντας, αντ 'αυτού θα οδηγήσετε τη συναρπαστική ζωή ενός από τους roadies τους. Είστε έτοιμοι να τους περάσετε με ασφάλεια από τη συναυλία στο διαστημόπλοιο τους, το Scarab Escape Vehicle. Προστατεύστε τους από τις τρελές ομάδες, τους κακούς προωθητές και τους ταμπλόιντες φωτογράφους, αλλά πιο σημαντικό από τα μέλη της μπάντας, πρέπει να κρατήσετε ασφαλή τα χρήματα συναυλιών τους! Τι ήρωας!

Το παιχνίδι διαθέτει μόνο μέρος ενός τραγουδιού Journey ( Do not Stop Believin ). Η υπόλοιπη μουσική είναι ένα αρχικό σκορ (όχι με ταξίδι). Θα μπορούσε αυτό το παιχνίδι να είναι το σημείο καμπής που προκάλεσε τη διάλυση της μπάντας μόνο δύο χρόνια αργότερα;

12 από 12

Το Porky's

Ενώ θέλω η μαμά μου είναι στο ένα άκρο του περίεργου φάσματος, το Porky's είναι από την άλλη, σε ένα παιχνίδι που δεν μπορούσε να αγαπά η μητέρα. Βασισμένο στην κακή κλασική κωμωδία έφηβων σεξ (δεν είναι τόσο περίεργη;) παίζετε το ρόλο της Pee Wee σε μια αποστολή να ανατινάξει το Porky's Bar & Strip Club. Κατά μήκος του τρόπου που κοιτάζετε το ντους του κοριτσιού, αποφύγετε την κυρία Balbricker, τρέχετε με ένα επίπεδο Frogger , αποφεύγοντας τους εχθρούς όπως οι απογυμνωτές, οι αστυνομικοί, τα pigmobile, τα Attack Pigs κλπ. Και ξεφύγετε από το Pit Swamp.