Μια ιστορία του Atari 2600 VCS

Μετά την κατάκτηση των σπιτιών και των στοών με το Pong στις αρχές της δεκαετίας του '70, ο Atari επιδίωξε να ανακαλύψει την αγορά τυχερών παιχνιδιών στο σπίτι με μια κονσόλα με δυνατότητα συνεχούς ανάπτυξης βιβλιοθήκης εναλλάξιμων παιχνιδιών. Αυτό θα εξελίχθηκε τελικά στο Atari 2600 , ένα σύστημα που κυριάρχησε το βίντεο τυχερών παιχνιδιών και έσπασε τα αρχεία για την 13χρονη ιστορία του. Η άνοδος του 2600 το κατέστησε το πιο μακροχρόνιο μοντέλο της κονσόλας στην ιστορία, αλλά όχι χωρίς κάποιες παράπλευρες ζημιές. Με επιτυχία ήρθε η εκθρόνιση του ιδρυτή του Atari και η ενδεχόμενη συντριβή της βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών του '83 .

Τα βασικά

Αρχικά Συσκευασμένα με:

Σχεδίαση κύριας κονσόλας

Τα 2600 είχαν ξύλινα τυπωμένα πάνελ, σχεδιασμένα να μοιάζουν με έπιπλο πάνω σε κονσόλα ή υπολογιστή. Παρόλο που πέρασε μερικές αναθεωρήσεις, η κύρια μονάδα ήταν πάντα ορθογώνια με υποδοχή κασετών και διακόπτες επιλογών στο επάνω μέρος της μονάδας. οι θύρες ελεγκτών ήταν στην πλάτη, όπως και το βύσμα του καλωδίου τηλεόρασης / βίντεο.

Η πρώτη κατασκευασμένη έκδοση παρουσίασε έξι διακόπτες επιλογών στο πάνω μέρος της μονάδας.

Ο σχεδιασμός των θυρών ελέγχου έγινε μια τυπική συσκευή εισόδου για πολλά άλλα συστήματα, συμπεριλαμβανομένου του Commodore 64. Εκτός από τα χειριστήρια χειρισμού και τους ελεγκτές πτερυγίων που συνοδεύουν τη μονάδα, αυτές οι είσοδοι θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη σύνδεση διαφόρων περιφερειακών συσκευών.

Στο πρώτο μοντέλο της μονάδας, οι διακόπτες ρύθμισης δυσκολίας μετακινήθηκαν στον πίσω πίνακα. Μόνο τέσσερα παρέμειναν στην κορυφή, με δύο διαφορετικά κελύφη μονάδων διαθέσιμα. ένα πανεύκολο και ένα άλλο με ξύλινη επένδυση κατά μήκος του μπροστινού μέρους.

Το πιο δραματικό remodel του 2600 ήταν η έκδοση του προϋπολογισμού που κυκλοφόρησε το 1986. Το μέγεθος μειώθηκε δραματικά, με αιχμηρές γωνίες, ένα ανώτατο γωνιακό πλαίσιο κορυφής και όλα μαύρο με μια ασημένια λωρίδα απέναντι του για να φαίνονται πιο μοντέρνα. Οι διακόπτες ήταν τώρα τετραγωνισμένοι πλαστικοί ολισθητήρες.

Joystick και Paddle Controllers

Το αρχικό σύστημα πυρήνα ήρθε με δύο ελεγκτές joystick ? κάθε αυτοτελής ελεγκτής διαθέτει μια τετράγωνη βάση που στεγάζει ένα ραβδί κίνησης και ένα μόνο πορτοκαλί κουμπί.

Οι δύο ελεγκτές πτερυγίων συνδέθηκαν σε ένα μόνο καλώδιο και συνδέθηκαν σε μία μόνο θυρίδα ελέγχου. Οι σιαγόνες θα μπορούσαν να στραφούν δεξιόστροφα και αριστερόστροφα με πορτοκαλί κουμπί δράσης στην αριστερή πλευρά. Αυτοί οι ελεγκτές χρησιμοποιήθηκαν ως επί το πλείστον για παιχνίδια τύπου Pong και Breakout .

Ξεκινήστε τους τίτλους

Το 2600 κυκλοφόρησε το 1977 μαζί με εννέα διαφορετικές κασέτες παιχνιδιών, μία συσκευασμένη με το σύστημα (Combat).