Θα έπρεπε να αγοράσετε ένα iPad Pro;

Το iPad παίρνει τη "Pro" θεραπεία. Μήπως υπερβαίνει τελικά το φορητό υπολογιστή;

Μετά από μήνες κερδοσκοπίας και πάνω από ένα χρόνο φήμης, η Apple παρουσίασε τελικά το "iPad Pro", μια φορητή έκδοση του δημοφιλούς tablet iPad. Αλλά το iPad Pro δεν είναι μόνο ένα μεγαλύτερο iPad, είναι ένα "καλύτερο" iPad, με έναν ταχύτερο επεξεργαστή, υψηλότερη ανάλυση και νέα χαρακτηριστικά όπως (gasp!) Ένα πληκτρολόγιο και μια γραφίδα. Πώς λοιπόν όλα αυτά στοιβάζονται; Θα πρέπει να εξαντληθεί και να αγοράσει ένα;

Εξαρτάται.

Το iPad Pro είναι σαφώς σχεδιασμένο με γνώμονα την επιχείρηση, κάτι που δεν είναι ποτέ πιο εμφανές από ό, τι όταν η Microsoft βγήκε στη σκηνή της Apple για να δει προεπισκόπηση του Microsoft Office στο νέο tablet . Και δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να δούμε πόσο καλά θα λειτουργήσει το iPad Pro σε ένα περιβάλλον εργασίας. Η εφαρμογή Multitasking για το Split View , η οποία θα είναι διαθέσιμη και στο iPad Air 2, καθιστά την εργασία σε πολλές εφαρμογές του Office απρόσκοπτη όπως και στον υπολογιστή. Με μια βρύση στη μία πλευρά της οθόνης και μια βρύση στην άλλη πλευρά της οθόνης, μπορείτε να πάρετε ένα γράφημα από το Excel και να το βάλετε εύκολα στο Word ή στο PowerPoint.

Κάνοντας ένα ακόμη βήμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δάκτυλό σας ή τη νέα γραφίδα μολυβιού της Apple για να τραβήξετε σήματα στην οθόνη όταν επεξεργάζεστε ή τραβάτε τραχιά σύμβολα, όπως ένα σημάδι βέλους που θα μεταφραστεί σε αιχμηρό κλιπ χωρίς να χρειάζεται να περιηγηθείτε σε μια βιβλιοθήκη clipart. Και ο απλός γάμος μεταξύ της διεπαφής αφής και των δυνατοτήτων multitasking ήταν πραγματικά εμφανής όταν η Adobe απέδειξε πόσο εύκολο είναι να σχεδιάσει μια διάταξη σελίδας, να εισαγάγει μια φωτογραφία με δυνατότητα επέκτασης και στη συνέχεια να μετακινηθεί σε πολλαπλές εργασίες δίπλα-δίπλα για να αγγίξει τη φωτογραφία .

Πώς να αγοράσετε ένα φθηνό iPad

Ας πάμε στο καλό πράγμα: iPad Pro Specs

Όπως μπορείτε να περιμένετε, το iPad Pro έρχεται με περισσότερη ισχύ κάτω από την κουκούλα. Ο επεξεργαστής tri-core A9X είναι 1,8 φορές ταχύτερος από τον A8X στο iPad Air 2 , γεγονός που το καθιστά πιο γρήγορο από ό, τι πολλοί φορητοί υπολογιστές. Στην πραγματικότητα, η Apple ισχυρίστηκε ότι έτρεξε ταχύτερα από το 90% των σημερινών φορητών υπολογιστών που πωλούνται, αν και αυτό δεν θα επαληθευτεί μέχρι να μπορέσουμε να κάνουμε κάποια σημεία αναφοράς σε αυτό. Το iPad Pro αυξάνει επίσης την ποσότητα μνήμης RAM που είναι διαθέσιμη σε εφαρμογές από 2 GB στο iPad Air 2 έως 4 GB στο iPad Pro.

Το iPad Pro διαθέτει επίσης οθόνη 12,9 ιντσών με ανάλυση 2734 x 2,048. Για να το θέσουμε σε προοπτική, το πλησιέστερο ισοδύναμο MacBook είναι το MacBook Retina (2015) , το οποίο διαθέτει οθόνη 12 ιντσών και ανάλυση οθόνης 2,304 x 1,440. Αυτό βάζει το iPad Pro ελαφρώς μπροστά και στα δύο τμήματα. Η οθόνη iPad Pro έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να χρησιμοποιεί λιγότερη ενέργεια όταν υπάρχει λιγότερη δραστηριότητα στην οθόνη, γεγονός που βοηθά στη διατήρηση της θρυλικής διάρκειας ζωής των μπαταριών 10 ωρών.

Η Apple εισήγαγε επίσης ένα ηχοσύστημα 4 ηχείων που ανιχνεύει τον τρόπο με τον οποίο κρατείται το iPad και εξισορροπεί ανάλογα τον ήχο. Διαθέτει κάμερα iSight 8 MP, παρόμοιο με το iPad Air 2, και περιλαμβάνει τον σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID . Αλλά αυτό που βάζει πραγματικά το bullseye στην αγορά laptop είναι δύο νέα αξεσουάρ: ένα επιδεκτικό πληκτρολόγιο και μια γραφίδα.

Το έξυπνο πληκτρολόγιο είναι συνδεδεμένο χρησιμοποιώντας μια νέα θύρα τριών σημείων στην πλευρά του iPad Pro. Αυτό σημαίνει ότι το πληκτρολόγιο δεν θα χρησιμοποιήσει το Bluetooth για να επικοινωνήσει με το πληκτρολόγιο, οπότε δεν χρειάζεται να τα συνδυάσετε, το οποίο απαιτείται όταν χρησιμοποιείτε ασύρματο πληκτρολόγιο με το iPad Air . Το iPad τροφοδοτεί επίσης το πληκτρολόγιο, αποκλείοντας την ανάγκη φόρτισης. Το πληκτρολόγιο δεν διαθέτει touchpad, αλλά διαθέτει πλήκτρα δρομέα και πλήκτρα συντόμευσης που θα διευκολύνουν λειτουργίες όπως αντιγραφή και επικόλληση .

Δυστυχώς, το έξυπνο πληκτρολόγιο έρχεται σε $ 169, οπότε ίσως απλά θέλετε να αγοράσετε ένα φθηνό ασύρματο πληκτρολόγιο αντί. ( Ή ακόμα και συνδέστε ένα παλιό ενσύρματο πληκτρολόγιο που μπορεί να έχετε ξαπλωθεί γύρω από το σπίτι .)

Και αν σας αρέσει να σχεδιάζετε το iPad, θα αγαπήσετε το Apple Pencil. Ουσιαστικά, είναι μια γραφίδα που έχει δοθεί η αφή της Apple. Μέσα στην άκρη της γραφίδας είναι πολύπλοκα ηλεκτρονικά στοιχεία που θα ανιχνεύουν τόσο το πόσο σκληρά πιέζετε και αν πιέζετε κατ 'ευθείαν κάτω ή υπό γωνία. Αυτές οι πληροφορίες διαβιβάζονται στο iPad Pro, το οποίο στη συνέχεια μπορεί να χρησιμοποιήσει το σήμα για να αλλάξει τον τύπο της βούρτσας, αν χρησιμοποιηθεί μέσα σε μια εφαρμογή σχεδίασης ή να εκτελέσει άλλες λειτουργίες ανάλογα με την εφαρμογή.

Έτσι ποιος πρέπει να αγοράσει ένα iPad Pro;

Το iPad Pro είναι τοποθετημένο για την επιχείρηση, αλλά απευθύνεται και σε εκείνους που θα ήθελαν να χωρίσουν το laptop τους. Το νέο tablet είναι τόσο ισχυρό όσο οι περισσότεροι φορητοί υπολογιστές στην αγορά, και όταν συμπεριλάβετε το Smart Keyboard και το Apple Pencil, θα σας δώσει τον ίδιο έλεγχο με ένα φορητό υπολογιστή. Στην πραγματικότητα, το iPad μπορεί πραγματικά να κάνει πολλά πράγματα που ο παραδοσιακός φορητός υπολογιστής δεν μπορεί, οπότε το iPad Pro μπορεί να αφήσει τον παλιό σας υπολογιστή στη σκόνη.

Αλλά το κλειδί εδώ είναι πραγματικά στο λογισμικό. Τώρα που η Microsoft έχει πηδήσει στο iPad, παράδοση μια εξαιρετική έκδοση του Office, έχει γίνει ευκολότερο να χρεώνουν το laptop για το iPad. Αλλά αν έχετε ένα λογισμικό που αφορά συγκεκριμένα τα Windows που πρέπει να χρησιμοποιήσετε απολύτως, ίσως να συνδεθείτε με το laptop για λίγο περισσότερο. (Ή, θα μπορούσατε πάντα να ελέγχετε μόνο τον υπολογιστή σας με το iPad σας , επιτρέποντάς σας τουλάχιστον να αισθάνεστε σαν να έχετε αφήσει πίσω του.)

Το iPad Pro κοστίζει $ 799 για το μοντέλο 32 GB, $ 949 για το μοντέλο 128 GB και $ 1079 για το μοντέλο 128 GB που περιλαμβάνει κυτταρικά δεδομένα.

10 Οφέλη από την κατοχή ενός iPad