Τι είναι το iCloud; Και πώς μπορώ να το χρησιμοποιήσω;

"Το σύννεφο." Το ακούμε όλη μέρα αυτές τις μέρες. Αλλά τι ακριβώς είναι " το σύννεφο " και πώς σχετίζεται με το iCloud; Στο πιο βασικό επίπεδο, το "σύννεφο" είναι το Διαδίκτυο, ή ακριβέστερα, ένα κομμάτι του Διαδικτύου. Η υποκείμενη μεταφορά είναι ότι το Διαδίκτυο είναι ο ουρανός και ότι ο ουρανός αποτελείται από όλα αυτά τα διαφορετικά σύννεφα, καθένα από τα οποία μπορεί να προσφέρει μια διαφορετική υπηρεσία. Το σύννεφο "Gmail", για παράδειγμα, μας παραδίδει την αλληλογραφία μας. Το σύννεφο " Dropbox " αποθηκεύει τα αρχεία μας. Έτσι, πού εμπίπτει το iCloud σε αυτό;

Το iCloud είναι το γενικό όνομα για όλες τις υπηρεσίες που μας παρέχει η Apple μέσω του Διαδικτύου, είτε πρόκειται για Mac, iPhone είτε για υπολογιστή με Windows. (Υπάρχει πρόγραμμα iCloud για Windows.)

Αυτές οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν το iCloud Drive, το οποίο είναι παρόμοιο με το Dropbox και το Google Drive, το iCloud Photo Library, το οποίο αποτελεί παράκαμψη του Photo Stream , του iTunes Match και ακόμα της Apple Music . Το iCloud μας παρέχει επίσης έναν τρόπο να δημιουργήσουμε αντίγραφα ασφαλείας για το iPad μας σε περίπτωση που χρειαστεί να το επαναφέρουμε σε μελλοντικό σημείο και ενώ μπορούμε να κατεβάσουμε τη σουίτα iWork στο iPad μας από το App Store, μπορούμε επίσης να εκτελέσουμε Σελίδες, Αριθμούς και Keynote στον φορητό ή επιτραπέζιο υπολογιστή μέσω του icloud.com.

Τι είναι το iCloud; Είναι το όνομα της "cloud-based" ή των υπηρεσιών που βασίζονται στο Internet. Από τα οποία υπάρχουν πολλά.

Τι μπορώ να βρω από το iCloud; Πώς μπορώ να το χρησιμοποιήσω;

iCloud Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά . Ας ξεκινήσουμε με την πιο βασική χρήση της υπηρεσίας που όλοι πρέπει να χρησιμοποιούν. Η Apple παρέχει 5 GB ελεύθερης αποθήκευσης iCloud για λογαριασμό Apple ID , ο οποίος είναι ο λογαριασμός που χρησιμοποιείτε για να συνδεθείτε στο App Store και να αγοράσετε εφαρμογές. Αυτή η αποθήκευση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της αποθήκευσης φωτογραφιών, αλλά ίσως η καλύτερη δυνατή χρήση της είναι η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του iPad σας.

Από προεπιλογή, κάθε φορά που συνδέετε το iPad σε μια πρίζα τοίχου ή έναν υπολογιστή για να το φορτίσετε, το iPad θα επιχειρήσει να επαναφέρει το iPad στο iCloud. Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε με μη αυτόματο τρόπο ένα αντίγραφο ασφαλείας ανοίγοντας την εφαρμογή Ρυθμίσεις και πλοηγώντας στο iCloud> Backup -> Back Up Now. Μπορείτε να επαναφέρετε από ένα αντίγραφο ασφαλείας ακολουθώντας τη διαδικασία για να επαναφέρετε το iPad στις εργοστασιακές προεπιλογές και μετά επιλέγοντας να επαναφέρετε από το αντίγραφο ασφαλείας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εγκατάστασης του iPad.

Εάν αναβαθμίσετε σε ένα νέο iPad, μπορείτε επίσης να επιλέξετε να επαναφέρετε από ένα αντίγραφο ασφαλείας, το οποίο καθιστά τη διαδικασία αναβάθμισης απρόσκοπτη. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και την επαναφορά του iPad σας.

Βρείτε το iPad μου . Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό του iCloud είναι η υπηρεσία Find My iPhone / iPad / MacBook. Όχι μόνο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη δυνατότητα για να εντοπίσετε το πού βρίσκεται το iPad ή το iPhone σας, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να κλειδώσετε το iPad εάν χάσει ή ακόμα και να το επαναφέρετε από απόσταση σε εργοστασιακή προεπιλογή, το οποίο σβήνει όλα τα δεδομένα στο iPad. Ενώ μπορεί να ακούγεται ανατριχιαστικό να παρακολουθείται το iPad σας όπου κι αν ταξιδεύει, συνδυάζεται επίσης με την τοποθέτηση ενός κλειδώματος κωδικού πρόσβασης στο iPad σας για να το κάνετε ασφαλές. Πώς να ενεργοποιήσετε την επιλογή του iPad μου.

iCloud Drive . Η λύση αποθήκευσης cloud της Apple δεν είναι τόσο ομαλή όσο το Dropbox, αλλά συνδέεται καλά με το iPad, iPhone και Mac. Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση στο iCloud Drive από τα Windows, ώστε να μην έχετε κλειδώσει στο οικοσύστημα της Apple. Τι είναι το iCloud Drive; Πρόκειται για μια υπηρεσία που επιτρέπει σε εφαρμογές να αποθηκεύουν έγγραφα στο Internet, τα οποία σας επιτρέπουν να έχετε πρόσβαση σε αυτά τα αρχεία από πολλές συσκευές. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα υπολογιστικό φύλλο αριθμών στο iPad σας, να το αποκτήσετε πρόσβαση από το iPhone σας, να το τραβήξετε στον Mac σας για να κάνετε επεξεργασίες και ακόμη και να χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή σας με Windows για να το τροποποιήσετε εισερχόμενος στο iCloud.com. Διαβάστε περισσότερα για το iCloud Drive.

Βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud, Κοινόχρηστα λευκώματα φωτογραφιών και Ροή φωτογραφιών μου . Η Apple ήταν σκληρή στην δουλειά για μια σύντομη λύση φωτογραφιών με βάση το σύννεφο εδώ και μερικά χρόνια και έχουν τελειώσει με ένα κομμάτι χάος.

Η ροή φωτογραφιών μου είναι μια υπηρεσία που μεταφορτώνει κάθε φωτογραφία που τραβήξατε στο νέφος και την μεταφορτώνει σε κάθε άλλη συσκευή που έχει εγγραφεί για την ροή φωτογραφιών μου. Αυτό μπορεί να κάνει για αμήχανες καταστάσεις, ειδικά αν δεν θέλετε κάθε φωτογραφία να φορτωθεί στο Διαδίκτυο. Σημαίνει επίσης ότι αν τραβήξετε μια φωτογραφία ενός προϊόντος σε ένα κατάστημα για να θυμάστε το εμπορικό σήμα ή τον αριθμό μοντέλου, αυτή η εικόνα θα βρει το δρόμο της σε κάθε άλλη συσκευή. Παρόλα αυτά, το χαρακτηριστικό μπορεί να είναι ένας σωστός τρόπος ζωής για όσους θέλουν τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στο iPhone τους να μεταφερθούν στο iPad χωρίς να κάνουν οποιαδήποτε εργασία. Δυστυχώς, οι φωτογραφίες μου Stream My Photo εξαφανίζονται μετά από λίγο, κρατώντας το μέγιστο 1000 φωτογραφίες τη φορά.

Η iCloud Photo Library είναι η νέα έκδοση του Photo Stream. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι πραγματικά μεταφορτώνει τις φωτογραφίες στο iCloud μόνιμα, έτσι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τον μέγιστο αριθμό φωτογραφιών. Έχετε επίσης τη δυνατότητα λήψης ολόκληρης της εικόνας στη συσκευή σας ή μιας βελτιστοποιημένης έκδοσης που δεν καταλαμβάνει τόσα αποθηκευτικά χώρο. Δυστυχώς, η iCloud Photo Library δεν είναι μέρος του iCloud Drive.

Η Apple, στην άπειρη βούλησή τους *, αποφάσισε να κρατήσει τις φωτογραφίες ξεχωριστές και, ενώ διαφημίζουν τις φωτογραφίες είναι εύκολα προσβάσιμες στον υπολογιστή σας Mac ή Windows, η πραγματική χρηστικότητα είναι κακή. Ωστόσο, ως υπηρεσία, η iCloud Photo Library εξακολουθεί να είναι πολύ χρήσιμη ακόμη και αν η Apple δεν έχει καρφώσει αρκετά την ιδέα των φωτογραφιών που βασίζονται σε σύννεφο.

Επαφές, Ημερολόγια, Υπενθυμίσεις, Σημειώσεις κλπ. Πολλές από τις βασικές εφαρμογές που συνοδεύουν το iPad μπορούν να χρησιμοποιήσουν το iCloud για συγχρονισμό μεταξύ συσκευών. Έτσι, αν θέλετε να έχετε πρόσβαση σε σημειώσεις από το iPad σας και το iPhone σας, μπορείτε απλά να ενεργοποιήσετε τις Σημειώσεις στην ενότητα iCloud των ρυθμίσεων του iPad σας. Ομοίως, αν ενεργοποιήσετε τις υπενθυμίσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Siri για να ορίσετε μια υπενθύμιση στο iPhone σας και η υπενθύμιση θα εμφανιστεί επίσης στο iPad σας.

iTunes Match και Apple Music . Η Apple Music είναι η απάντηση της Apple στην υπηρεσία Spotify, μια υπηρεσία all-you-can-listen που βασίζεται στη συνδρομή και σας επιτρέπει να πληρώσετε 9,99 δολάρια το μήνα για να προβάλλετε μια απίστευτα μεγάλη ποικιλία μουσικής. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποθηκεύσετε την αγορά τραγουδιών όλη την ώρα. Τα τραγούδια της Apple Music μπορούν ακόμη να μεταφορτωθούν, ώστε να μπορείτε να ακούσετε αν δεν είστε συνδεδεμένοι στο Internet και να τα τοποθετήσετε στα playlist σας. Περισσότερες εφαρμογές μουσικής ροής για το iPad.

Ο αγώνας iTunes είναι μια μάλλον δροσερή υπηρεσία που δεν παίζει πολύ χρόνο αυτές τις μέρες. Πρόκειται για μια υπηρεσία αξίας 24,99 δολαρίων το χρόνο που σας επιτρέπει να μεταφέρετε τη μουσική βιβλιοθήκη σας από το σύννεφο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να τοποθετήσετε ένα αντίγραφο του τραγουδιού στο iPad για να το ακούσετε. Πώς διαφέρει από την Apple Music; Λοιπόν, πρώτα, θα πρέπει να κατέχετε πραγματικά το τραγούδι για να το χρησιμοποιήσετε με το iTunes Match. Ωστόσο, το iTunes Match θα λειτουργήσει με οποιοδήποτε τραγούδι, ακόμα και εκείνα που δεν είναι διαθέσιμα για streaming μέσω της Apple Music. Το iTunes Match θα μεταφέρει επίσης την καλύτερη έκδοση του τραγουδιού, οπότε αν το τραγούδι έχει τροποποιηθεί σε υψηλότερη ανάλυση ήχου, θα ακούσετε την καλύτερη έκδοση. Και σε περίπου $ 2 το μήνα, είναι πολύ φθηνότερο.

Πώς να γίνει το αφεντικό του iPad σας