Αρχική σελίδα του Google Mini vs Amazon Echo Dot

Ποιος μικρός έξυπνος ηχείο κερδίζει;

Είστε κολλημένοι αποφασίζοντας ανάμεσα σε ένα Google Home Mini ή ένα Echo Dot της Amazon; Ίσως το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να εξετάσετε κατά την αγορά για ένα έξυπνο ομιλητή δεν έχει να κάνει με τις προδιαγραφές ή ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό. Έχει σχέση με το ίδιο το οικοσύστημα.

Οι χρήστες του Amazon Prime θα προσελκύσουν το Echo Dot, ειδικά εκείνους που εγγράφονται στο Amazon Music Unlimited ή έχουν δημιουργήσει μια εντυπωσιακή συλλογή από ακουστικά βιβλία για την Audible. Το Echo Dot είναι μια μικρότερη (και φθηνότερη) έκδοση της Echo και χρησιμοποιεί τον Amazon Alexa ως βοηθό φωνής.

Παρομοίως, το Google Mini Mini συνδέεται με το Google Play και το YouTube Music. Οι χρήστες Android που έχουν δημιουργήσει μια μεγάλη συλλογή του Google Play και συνδρομητές Red στο YouTube θα αγαπήσουν το Home Mini, το οποίο χρησιμοποιεί το Google Assistant για να απαντά έξυπνα σε ερωτήσεις και να ακολουθεί εντολές.

Αλλά τι γίνεται με όλα τα άλλα; Ποιο έξυπνο ηχείο μπορεί να κάνει το καλύτερο ή είναι το καλύτερο στο να απαντά σε ερωτήσεις;

Ρύθμιση και Ευκολία Χρήσης

Για μια συσκευή χωρίς φυσικά κουμπιά, το Google Home Mini είναι απίστευτα εύκολο στη ρύθμιση και τη χρήση.

Amazon Echo Dot

Εάν ανησυχείτε ότι η εγκατάσταση ενός έξυπνου ηχείου που δεν έχει οθόνη ή πληκτρολόγιο, θα είναι ένας εφιάλτης, μην είστε. Μπορείτε να ρυθμίσετε το Echo Dot απλά κατεβάστε την εφαρμογή στο smartphone σας, η οποία θα μεταδώσει πληροφορίες όπως το δίκτυό σας Wi-Fi και θα σας ζητήσει μερικές απλές ερωτήσεις πριν τελειώσετε.

Τι μας αρέσει

Αυτό που δεν μας αρέσει


Αρχική σελίδα Google Mini

Το Home Mini έχει μια διαδικασία ρύθμισης παρόμοια με την Echo Dot, αν και θα πάει λίγο πιο λεπτομερή και θα διαρκέσει περισσότερο για να ολοκληρωθεί. Αυτό σχετίζεται κυρίως με το Google Home Mini που σας ζητά να επαναλάβετε τις εντολές για να αναγνωρίσετε καλύτερα την ατομική σας φωνή και να ρυθμίσετε μερικές προτιμήσεις πριν ξεκινήσετε.

Τι μας αρέσει

Αυτό που δεν μας αρέσει

Η επιλογή μας: Google Home Mini

Το Google Home Mini έχει ένα μικρό πλεονέκτημα σε αυτήν την κατηγορία, χάρη στην ικανότητα του Google Assistant να αναλύει την ανθρώπινη γλώσσα, αλλά και οι δύο είναι εκπληκτικά απλές στη χρήση.

Ακούγοντας μουσική

Amazon Echo Dot

Το Echo Dot διαθέτει ένα ηχείο 0,6 ιντσών και μπορεί να μεταδίδει μουσική από διάφορες πηγές, όπως η Amazon Music, η Pandora, η Spotify, η iHeartRadio, η TuneIn και η SiriusXM. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Echo Dot ως ηχείο Bluetooth για να κάνετε ροή οτιδήποτε από το smartphone ή το tablet σας.

Τι μας αρέσει

Αυτό που δεν μας αρέσει


Αρχική σελίδα Google Mini

Το Home Mini περιλαμβάνει έναν οδηγό 1,6 ιντσών, ο οποίος είναι πολύ πιο δυνατός από τον Echo Dot. Υποστηρίζει το Google Play, το YouTube Music, το Pandora και το Spotify και ορισμένες υπηρεσίες streaming από τρίτους όπως το iHeartRadio μπορούν να προστεθούν συνδέοντας το λογαριασμό σας στο Google. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε ως ηχείο Bluetooth για τη ροή οτιδήποτε από το smartphone ή το tablet σας.

Τι μας αρέσει

Αυτό που δεν μας αρέσει

Η επιλογή μας: Echo Dot

Είναι σαφές ότι οι μικρότεροι συμμετέχοντες στην έξυπνη αγορά ομιλητών δεν έχουν σχεδιαστεί για να ακούν μουσική στο μυαλό, πράγμα που έχει νόημα επειδή το τμήμα εξοικονόμησης έρχεται στην εξίσωση σε βάρος ενός καλύτερου ομιλητή. Ωστόσο, η δυνατότητα της Echo Dot να χρησιμοποιεί εύκολα ένα εξωτερικό ηχείο σημαίνει ότι είναι το κέντρο ενός εξαιρετικού συστήματος ψυχαγωγίας, ενώ με το Google Home Mini χρειάζεστε ένα ηχείο υποστηριζόμενο από το Chromecast και το Chromecast για να κάνετε το ίδιο.

Οι καλύτερες δεξιότητες και εφαρμογές

Amazon Echo Dot

Η σειρά Echo των έξυπνων ηχείων της Amazon είναι δύο χρόνια μεγαλύτερη από τη σειρά Home της Google. Αυτό μπορεί να μην φαίνεται να είναι μια τεράστια διαφορά, αλλά τα επιπλέον δύο χρόνια επέτρεψαν στην Alexa του Amazon να αποκτήσει ένα αρκετά πλεονέκτημα στις δεξιότητες και την υποστήριξη τρίτων μεταξύ των συσκευών Smart Home. Αυτό τελικά σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε περισσότερα μοναδικά πράγματα με το Dot από το Google Mini.

Τι μας αρέσει

Αυτό που δεν μας αρέσει


Αρχική σελίδα Google Mini

Το Google Home χρησιμοποιεί το Google Assistant για να τροφοδοτήσει τη συσκευή. Αν και δεν είναι τόσο πιασάρικα με ένα όνομα όπως ο Siri ή η Alexa, ο Βοηθός Google μπορεί να είναι ο πιο έξυπνος. Ο Βοηθός έχει τη δύναμη να διοχετεύει το γράφημα γνώσεων της Google, το οποίο του δίνει βαθύτερη πρόσβαση στον ιστό από οποιαδήποτε άλλη έξυπνη συσκευή που δεν ονομάζεται Watson.

Τι μας αρέσει

Αυτό που δεν μας αρέσει

Η επιλογή μας: Echo Dot

Το Google Home Mini είναι η ιδανική επιλογή για όσους θέλουν κυρίως να ρωτήσουν τις ερωτήσεις των έξυπνων ομιλητών τους και να λάβουν απαντήσεις, αλλά το Echo Dot θα κάνει απλά περισσότερα αυτή τη στιγμή.

Και ο νικητής είναι...

Η επιλογή μας: Echo Dot

Η Alexa του Amazon βοηθά στην εξουσία του Echo Dot στο προβάδισμα σε αυτόν τον αγώνα. Το Echo Dot είναι πιο ευπροσάρμοστο από το Google Home Mini, χάρη σε δεξιότητες τρίτων που συγκεντρώνουν δύο χρόνια. Η δυνατότητα να συνδέσετε εύκολα ένα εξωτερικό ηχείο και να την μετατρέψετε σε ένα μεγάλο jukebox βοηθά επίσης. Και αν εγγραφείτε στην Amazon Prime, το Echo Dot πρόκειται να σας αφήσει να αξιοποιήσετε την αγορά με τη φωνή σας. Είναι σίγουρα δροσερό έχοντας το Echo Dot να διαβάσει ένα από τα βιβλία Kindle σας σε εσάς.

Το Google Home Mini μπορεί να καταλήξει στο λαμπρότερο μέλλον. Το υποκείμενο AI της Google μπορεί να αντλήσει από ένα μεγαλύτερο μέρος του ιστού και για όσους έχουν εγγραφεί στο YouTube Music ή που έχουν δημιουργήσει τη μουσική βιβλιοθήκη τους στο Google Play, το Home Mini είναι μια καλή επιλογή. Αλλά για τώρα, θα το παραδώσουμε στο Echo Dot.