Σύστημα βαθμονόμησης χρώματος Datacolor Spyder4TV HD

01 από 17

Σύστημα βαθμονόμησης χρωμάτων Datacolor Spyder4TV HD - Ξεκινώντας

Σύστημα βαθμονόμησης χρωμάτων Datacolor Spyder4TV HD - Πακέτο φωτογραφιών - Μπροστινή και πίσω πλευρά. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Εισαγωγή στο Spyder4TV HD

Αν δαπανήσατε πολλά χρήματα στην τηλεόραση ή τον βιντεοπροβολέα σας, θέλετε την καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας. Το πρόβλημα είναι ότι όταν βγάλετε την τηλεόρασή σας στο σπίτι, οι προεπιλεγμένες εργοστασιακές ρυθμίσεις και οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις εικόνας δεν παρέχουν πάντα την καλύτερη φωτεινότητα, χρώμα και αντίθεση για το συγκεκριμένο περιβάλλον χώρου και φωτισμού. Ως αποτέλεσμα, το Datacolor παρέχει ένα χρήσιμο εργαλείο τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους εγκαταστάτες, το σύστημα βαθμονόμησης χρώματος Spyder4TV HD, το οποίο παρέχει μια εύκολη στη διαδικασία βήμα προς βήμα διαδικασία που επιτρέπει την ακριβή ρύθμιση της τηλεόρασης ή της προβολής . Για να δείτε πώς λειτουργεί αυτό το σύστημα, καθώς και για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητάς του, προχωρήστε στην ακόλουθη αναλυτική φωτογραφία.

Για να ξεκινήσετε, η παραπάνω εικόνα είναι μια εμπρόσθια και μια οπίσθια όψη του συστήματος βαθμονόμησης χρώματος Datacolor Spyder4TV HD όπως έρχεται όταν την αγοράζετε.

Η πρόσοψη του κουτιού είναι εν μέρει διαφανή, γεγονός που αποκαλύπτει το κύριο συστατικό του συστήματος, το χρωματόμετρο.

Η μετακίνηση προς τα δεξιά είναι μια οπτική απεικόνιση της πίσω πλευράς του κουτιού, θα απεικονίσει τον τρόπο με τον οποίο είναι τοποθετημένο το χρώμα του χρώματος στην τηλεόρασή σας και συνδέεται με τον υπολογιστή ή το φορητό σας υπολογιστή, καθώς και ένα σύντομο περίγραμμα του τρόπου με τον οποίο το Spyder4TV κάνει τη δουλειά του.

Σημείωση: Κάντε κλικ στη φωτογραφία για μεγαλύτερη προβολή.

Για μια ματιά σε όλα όσα έρχονται μέσα στο κουτί, προχωρήστε στην επόμενη φωτογραφία.

02 από 17

Σύστημα βαθμονόμησης χρωμάτων Datacolor Spyder4TV HD - Φωτογραφία - Περιεχόμενα συσκευασίας

Σύστημα βαθμονόμησης χρωμάτων Datacolor Spyder4TV HD - Φωτογραφία - Περιεχόμενα συσκευασίας. Περιεχόμενα του Datacolor Spyder4TV HD

Εδώ είναι μια ματιά σε όλα όσα έρχεται με το πακέτο Spyder4TV HD.

Στο πλάι είναι η κάρτα αγοράς-ευχαρίστησης / εγγύησης, ο οδηγός γρήγορης εκκίνησης Spyder4 και το λογισμικό Windows / MAC.

Στο τραπέζι, ξεκινώντας από τα αριστερά είναι το κάλυμμα του χρωματομετρητή και στο κέντρο υπάρχουν δύο κορδόνια bungee και το πραγματικό συγκρότημα χρωμομέτρου.

Το παρεχόμενο χρωματόμετρο περιέχει επτά αισθητήρες που έχουν σχεδιαστεί για να βλέπουν το πλήρες φάσμα χρώματος που εμφανίζεται σε μια οθόνη τηλεόρασης. Το χρωματόμετρο καταγράφει αυτό που βλέπει και στη συνέχεια μεταφράζει αυτές τις πληροφορίες σε ψηφιακό σήμα που μεταφέρεται σε υπολογιστή ή MAC μέσω σύνδεσης USB. Αυτές οι πληροφορίες παρέχουν τη βάση με την οποία το λογισμικό δίνει οδηγίες στο χρήστη σχετικά με το πώς να προχωρήσετε με τις απαραίτητες ρυθμίσεις για να βαθμονομήσετε την τηλεόρασή σας.

Επίσης παρουσιάζονται οι δίσκοι δοκιμαστικών σχημάτων που χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με το χρωματόμετρο. Αριστερά βρίσκεται ο Δίσκος Blu-ray, ενώ στη δεξιά πλευρά υπάρχουν οι εκδόσεις NTSC και PAL DVD των δίσκων πρότυπων δοκιμών.

Σημείωση: Κάντε κλικ στη φωτογραφία για μεγαλύτερη προβολή.

Προχωρήστε στην επόμενη φωτογραφία.

03 από 17

Σύστημα βαθμονόμησης χρωμάτων Datacolor Spyder4TV HD - Χρωματομετρητής Επισυνάπτεται στην τηλεόραση

Σύστημα βαθμονόμησης χρωμάτων Datacolor Spyder4TV HD - Φωτογραφία - Χρωματομετρία με καλωδίωση Επισυνάπτεται στην τηλεόραση. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Εδώ είναι μια φωτογραφία για το πώς το χρωματομετρητή Spyder4TV HD αποδίδει σε μια τηλεόραση. Τα καλώδια bungee περνάνε από το αποσπώμενο κάλυμμα του χρωματομετρητή και έπειτα τεντώνονται στις γωνίες μιας τηλεόρασης LCD, Plasma ή DLP. Μπορούν να φιλοξενηθούν τηλεοράσεις μέχρι 70 ιντσών σε μέγεθος οθόνης.

Σημείωση: Κάντε κλικ στη φωτογραφία για μεγαλύτερη προβολή.

Για να δείτε το πώς λειτουργεί το λογισμικό, καθώς και μια ματιά στα μενού δοκιμαστικών σχεδίων και στους δύο δίσκους Blu-ray και DVD, προχωρήστε στην επόμενη σειρά φωτογραφιών.

04 από 17

Σύστημα βαθμονόμησης χρωμάτων Datacolor Spyder4TV HD - Λογισμικό Η / Υ - Αρχική σελίδα υποδοχής

Σύστημα βαθμονόμησης χρωμάτων Datacolor Spyder4TV HD - Φωτογραφικό Υλικό - Λογισμικό Η / Υ - Καλώς ορίσατε. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Ακολουθεί μια ματιά στη διασύνδεση λογισμικού PC / MAC του συστήματος βαθμονόμησης χρώματος Spyder4TV HD.

Στο κύριο μέρος του μενού υπάρχουν παράμετροι που θα ρυθμιστούν (θερμοκρασία χρώματος, φωτεινότητα, αντίθεση, χρώμα και απόχρωση).

Όταν πιέζετε το κουμπί "Επόμενο", το μενού στην άκρη αριστερά σας μεταφέρει σε κάθε βήμα της διαδικασίας ρύθμισης.

Προχωρήστε στην επόμενη φωτογραφία.

05 του 17

Σύστημα βαθμονόμησης χρωμάτων Datacolor Spyder4TV HD - Λογισμικό υπολογιστή - Λίστα ελέγχου προετοιμασίας

Σύστημα βαθμονόμησης χρώματος Datacolor Spyder4TV HD - Φωτογραφία - Λογισμικό υπολογιστή - Λίστα ελέγχου προετοιμασίας. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Ακολουθεί μια ματιά στη σελίδα μενού "Πριν ξεκινήσετε" του συστήματος Spyder4TV HD.

Απλά περάστε από τη λίστα ελέγχου:

1. Έλεγχος εξοπλισμού

2. Ρυθμίστε τις ρυθμίσεις εικόνας της τηλεόρασής σας σε Κανονική ή Κανονική λειτουργία

3. Ρυθμίστε τον δίσκο Blu-ray ή το DVD player σε μορφή ευρείας οθόνης ( 16x9 ή ευρεία)

4. Στον κατάλληλο δίσκο μοτίβου δοκιμής (Blu-ray ή DVD) στη συσκευή αναπαραγωγής. Εάν χρησιμοποιείτε συσκευή αναπαραγωγής DVD, βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει τον κατάλληλο δίσκο μορφής ( NTSC ή PAL ).

5. Συνδέστε το καλώδιο USB που προέρχεται από το χρωματόμετρο στη θύρα USB του υπολογιστή σας ή της MAC.

6. Αφήστε την τηλεόραση, το Blu-ray και το DVD player για 20 λεπτά πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία βαθμονόμησης.

Μόλις περάσει ο χρόνος "προθέρμανσης" των 20 λεπτών, είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε την πραγματική διαδικασία βαθμονόμησης. Βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε τουλάχιστον άλλα 20 λεπτά για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία βαθμονόμησης.

Σημείωση: Κάντε κλικ στη φωτογραφία για μεγαλύτερη προβολή.

Προχωρήστε στην επόμενη φωτογραφία.

06 από 17

Σύστημα βαθμονόμησης χρωμάτων Datacolor Spyder4TV HD - Αντιστοίχιση ονόματος αρχείου

Σύστημα βαθμονόμησης χρωμάτων Datacolor Spyder4TV HD - Αντιστοίχιση ονόματος αρχείου. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Αφού ολοκληρώσετε τον έλεγχο των στοιχείων στη Λίστα ελέγχου προετοιμασίας, το επόμενο βήμα είναι να ορίσετε ένα όνομα αρχείου σε ένα έγγραφο PDF που θα δημιουργηθεί στο τέλος της διαδικασίας βαθμονόμησης. Αυτό θα σας επιτρέψει να αποθηκεύσετε ή / και να εκτυπώσετε μια μόνιμη αναφορά ή μια καταγραφή της ολοκληρωμένης διαδικασίας στην οποία μπορείτε να ανατρέξετε. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε το Spyder4TV HD για να βαθμονομήσετε περισσότερες από μία συσκευές προβολής τηλεόρασης ή βίντεο στο σπίτι σας.

Σημείωση: Κάντε κλικ στη φωτογραφία για μεγαλύτερη προβολή.

Προχωρήστε στην επόμενη φωτογραφία.

07 από 17

Σύστημα βαθμονόμησης χρωμάτων Datacolor Spyder4TV HD - Φωτογραφία - Λογισμικό Η / Υ - Τύπος τηλεόρασης

Σύστημα βαθμονόμησης χρωμάτων Datacolor Spyder4TV HD - Φωτογραφία - Λογισμικό Η / Υ - Τύπος τηλεόρασης. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Το επόμενο πράγμα που πρέπει να κάνετε πριν ξεκινήσετε τη βαθμονόμησή σας είναι να προσδιορίσετε τον τύπο της συσκευής οθόνης που προσπαθείτε να βαθμονομήσετε.

Οι επιλογές σας είναι:

Α. Τηλεόραση απευθείας προβολής CRT (aka Picture Tube TV) .

Β. Τηλεόραση Plasma

Γ. Τηλεόραση LCD ή LED / LCD

D. Τηλεόραση οπίσθιας προβολής (μπορεί να είναι CRT, LCD ή DLP)

Ε. Προβολέας βίντεο (CRT, LCD, LCOS, DILA, SXRD ή DLP)

Σημείωση: Κάντε κλικ στη φωτογραφία για μεγαλύτερη προβολή.

Προχωρήστε στην επόμενη φωτογραφία.

08 από 17

Σύστημα βαθμονόμησης χρωμάτων Datacolor Spyder4TV HD - Λογισμικό υπολογιστή - Μάρκα / μοντέλο τηλεόρασης

Σύστημα βαθμονόμησης χρωμάτων Datacolor Spyder4TV HD - Φωτογραφία - Λογισμικό υπολογιστή - Μάρκα / μοντέλο τηλεόρασης. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Το τελικό βήμα που πρέπει να κάνετε πριν ξεκινήσετε την πραγματική διαδικασία βαθμονόμησης είναι να προσδιορίσετε τον ακριβή αριθμό κατασκευαστή / μάρκας και μοντέλου της τηλεόρασης ή του βιντεοπροβολέα σας και ποιο δωμάτιο χρησιμοποιείτε. Αυτό είναι σημαντικό για το τελικό αρχείο PDF ή για εκτύπωση -out, ειδικά εάν βαθμολογείτε περισσότερες από μία τηλεοράσεις.

Σημείωση: Κάντε κλικ στη φωτογραφία για μεγαλύτερη προβολή.

Προχωρήστε στην επόμενη φωτογραφία.

09 από 17

Datacolor Spyder4TV HD Σύστημα βαθμονόμησης χρωμάτων Λογισμικό PC - Βασικές ρυθμίσεις

Σύστημα βαθμονόμησης χρωμάτων Datacolor Spyder4TV HD - Φωτογραφία - Λογισμικό Η / Υ - Ρυθμίσεις αναφοράς. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Για να ξεκινήσετε την πραγματική διαδικασία βαθμονόμησης, πρέπει πρώτα να καταχωρίσετε τις τρέχουσες ρυθμίσεις της τηλεόρασης ή του βιντεοπροβολέα σας. Αυτό περιλαμβάνει επίσης εάν η περιοχή ρυθμίσεων μεταβαίνει από 0 έως 100 (με 50 ως σημείο αναφοράς) ή από -50 έως +50 (με το σημείο αναφοράς ως 0). Το εύρος ρυθμίσεων μπορεί να αλλάξει από το χρήστη ώστε να ταιριάζει με το εύρος ρυθμίσεων της τηλεόρασης ή του βιντεοπροβολέα.

Η εισαγωγή των τρέχουσων ρυθμίσεων παρέχει μια αναφορά αναφοράς για τη χρήση του λογισμικού όταν σας ζητάμε να κάνετε μια συγκεκριμένη αλλαγή της ρύθμισης κατά τη διάρκεια της διαδικασίας βαθμονόμησης. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας βαθμονόμησης για κάθε κατηγορία, χρησιμοποιώντας μια σειρά μαύρων, λευκών και χρωμάτων δοκιμαστικών μοτίβων, θα σας ζητηθεί να κάνετε επαναλαμβανόμενες αλλαγές ρυθμίσεων (έως 7 ή περισσότερες) έως ότου η συσκευή Datacolor Spyder4TV HD βρει τη βέλτιστη ρύθμιση.

Μπορείτε να προχωρήσετε μέσα από κάθε κατηγορία one-at-time. Όταν ολοκληρωθεί μια κατηγορία, θα εμφανιστεί ένα μήνυμα στην οθόνη για αυτό το σκοπό και έχετε την επιλογή να δείτε μια προεπισκόπηση των αποτελεσμάτων των δοκιμών που αργότερα θα είναι διαθέσιμη στην τελική αναφορά αρχείου PDF.

Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου 20 με 40 λεπτά.

Σημείωση: Κάντε κλικ στη φωτογραφία για μεγαλύτερη προβολή.

Συνεχίστε με την επόμενη σειρά φωτογραφιών για να δείτε ποια ήταν τα τελικά αποτελέσματα βαθμονόμησης για την τηλεόραση που χρησιμοποιούσα για αυτήν την αναθεώρηση, την τηλεοράδα LED / LCD της Panasonic TC-L42ET5

10 από 17

Σύστημα βαθμονόμησης χρωμάτων Datacolor Spyder4TV HD - Αποτελέσματα βαθμονόμησης φωτογραφιών - φωτογραφιών

Σύστημα βαθμονόμησης χρωμάτων Datacolor Spyder4TV HD - Φωτογραφία - Λογισμικό Η / Υ - Αποτελέσματα βαθμονόμησης. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Ακολουθεί μια ματιά στην πλήρη αναφορά μορφοποίησης PDF που παρέχεται στο τέλος της διαδικασίας βαθμονόμησης, η οποία αποτελείται από διαγράμματα για κάθε βαθμονομημένη κατηγορία.

Ο πίνακας για κάθε κατηγορία παρουσιάζει ένα σημείο αναφοράς για κάθε ρύθμιση που χρησιμοποιείται. Στη δεξιά πλευρά του κάθε χάρτη εμφανίζεται η κατηγορία, μαζί με τη ρύθμιση βάσης (προηγούμενη), τη βελτιστοποιημένη ρύθμιση, πόσες αναγνώσεις χρειάστηκε για τη λήψη της βελτιστοποιημένης ρύθμισης και πόσο καιρό πήρε όλη η διαδικασία για να φτάσει στη βελτιστοποιημένη ρύθμιση.

Σημείωση: Κάντε κλικ στη φωτογραφία για μεγαλύτερη προβολή.

Προχωρήστε στην επόμενη σειρά φωτογραφιών για μια πιο προσεκτική ματιά στα αποτελέσματα για κάθε κατηγορία.

11 από 17

Σύστημα βαθμονόμησης χρωμάτων Datacolor Spyder4TV HD - Αποτελέσματα βαθμονόμησης - Αντίθεση

Σύστημα βαθμονόμησης χρωμάτων Datacolor Spyder4TV HD - Φωτογραφία - Λογισμικό Η / Υ - Αποτελέσματα βαθμονόμησης - Αντίθεση. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Ακολουθεί μια ματιά στα αποτελέσματα βαθμονόμησης για την κατηγορία Αντίθεση.

Σημείωση: Κάντε κλικ στη φωτογραφία για μεγαλύτερη προβολή.

Προχωρήστε στο επόμενο αποτέλεσμα.

12 από 17

Datacolor Spyder4TV HD Σύστημα βαθμονόμησης χρώματος συστήματος βαθμονόμησης Αποτελέσματα - Φωτεινότητα

Σύστημα βαθμονόμησης χρωμάτων Datacolor Spyder4TV HD - Φωτογραφία - Λογισμικό Η / Υ - Αποτελέσματα βαθμονόμησης - Φωτεινότητα. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Ακολουθεί μια ματιά στα αποτελέσματα βαθμονόμησης για την κατηγορία Φωτεινότητα.

Σημείωση: Κάντε κλικ στη φωτογραφία για μεγαλύτερη προβολή.

Προχωρήστε στο επόμενο αποτέλεσμα.

13 από 17

Datacolor Spyder4TV HD Έλεγχος χρωμάτων συστήματος βαθμονόμησης χρωμάτων - Χρώμα

Σύστημα βαθμονόμησης χρωμάτων Datacolor Spyder4TV HD - Φωτογραφία - Λογισμικό υπολογιστή - Αποτελέσματα βαθμονόμησης - Κορεσμός χρωμάτων. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Ακολουθεί μια ματιά στα αποτελέσματα βαθμονόμησης για την κατηγορία Χρώμα κορεσμού.

Σημείωση: Κάντε κλικ στη φωτογραφία για μεγαλύτερη προβολή.

Προχωρήστε στο επόμενο αποτέλεσμα.

14 από 17

Σύστημα βαθμονόμησης χρωμάτων Datacolor Spyder4TV HD - Αποτελέσματα - Θερμοκρασία χρώματος

Σύστημα βαθμονόμησης χρωμάτων Datacolor Spyder4TV HD - Φωτογραφία - Λογισμικό υπολογιστή - Αποτελέσματα βαθμονόμησης - Θερμοκρασία χρώματος. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Ακολουθεί μια ματιά στα αποτελέσματα βαθμονόμησης για την κατηγορία Θερμοκρασία χρώματος.

Σημείωση: Κάντε κλικ στη φωτογραφία για μεγαλύτερη προβολή.

Προχωρήστε στο επόμενο αποτέλεσμα.

15 από 17

Σύστημα βαθμονόμησης χρωμάτων Datacolor Spyder4TV HD - Αποτελέσματα βαθμονόμησης - Απόχρωση

Σύστημα βαθμονόμησης χρωμάτων Datacolor Spyder4TV HD - Φωτογραφία - Λογισμικό Η / Υ - Αποτελέσματα βαθμονόμησης - Απόχρωση. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Ακολουθεί μια ματιά στα αποτελέσματα βαθμονόμησης για την κατηγορία Tint (aka Hue).

Σημείωση: Κάντε κλικ στη φωτογραφία για μεγαλύτερη προβολή.

Προχωρήστε στην επόμενη φωτογραφία.

16 από 17

Σύστημα βαθμονόμησης χρωμάτων Datacolor Spyder4TV HD - Λογισμικό υπολογιστή - Μενού εργαλείων

Σύστημα βαθμονόμησης χρωμάτων Datacolor Spyder4TV HD - Φωτογραφία - Λογισμικό Η / Υ - Εργαλεία. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Εμφανίζεται σε αυτή τη φωτογραφία είναι ένας επιπλέον, σύντομος τρόπος για να εκτελέσετε μια βασική βαθμονόμηση για την τηλεόρασή σας που παρέχεται επίσης με το Spyder4TV HD. Εάν μεταβείτε στο μενού Εργαλεία (που βρίσκεται στο επάνω αριστερό μέρος του κύριου μενού λογισμικού), υπάρχουν κατηγορίες (με οδηγίες) που χρησιμοποιούν κάποια από τα πρόσθετα πρότυπα δοκιμής στα DVD ή Blu-ray Disc για να ρυθμίσετε τη Φωτεινότητα, Αντίθεση, Ευκρίνεια και Χρώμα. Αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ρυθμίσετε οπτικά σας, αντί για αριθμητικά, ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις παρεχόμενες ευκαιρίες ρύθμισης για να τελειοποιήσετε οπτικά τα αριθμητικά αποτελέσματα που έχουν ληφθεί προηγουμένως σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Αυτή η επιλογή είναι επίσης βολική εάν έχετε μια παλαιότερη τηλεόραση που δεν διαθέτει αριθμητικές κλίμακες για τις ρυθμίσεις του βίντεο. Η χρήση των μοτίβων που παρέχονται στο μενού Εργαλεία δεν απαιτεί τη χρήση του χρωμομέτρου.

Προχωρήστε στην επόμενη φωτογραφία.

17 από 17

Σύστημα βαθμονόμησης χρωμάτων Datacolor Spyder4TV HD - Μενού πρότυπων δοκιμών - Blu-ray

Σύστημα βαθμονόμησης χρωμάτων Datacolor Spyder4TV HD - Φωτογραφία - Μενού πρότυπων δοκιμών - Έκδοση Blu-ray. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Εδώ είναι μια ματιά σε όλα τα διαθέσιμα πρότυπα δοκιμών που παρέχονται με το Spyder4TV HD. Τα πρότυπα δοκιμής που χρησιμοποιούνται στην επεξεργασμένη βαθμονόμηση που απεικονίζεται σε αυτήν την αναθεώρηση είναι τα πρώτα έξι πρότυπα (ξεκινώντας από την πάνω σειρά από τα αριστερά προς τα δεξιά) που περιλαμβάνονται στην ομάδα που βρίσκεται επάνω δεξιά. Η ομάδα των τριών δοκιμαστικών μοτίβων που εμφανίζονται στο κάτω δεξί ορθογώνιο είναι για πριν και μετά από συγκρίσεις, οι οποίες σας δίνουν έναν τρόπο να ελέγξετε τα αποτελέσματά σας με τις πραγματικές εικόνες και επίσης να επιτρέψετε να κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές αν διαπιστώσετε ότι προτιμάτε μια παραλλαγή στο βελτιστοποιημένο ρυθμίσεις που καθορίζονται από το Spyder4TV HD.

Τα υπόλοιπα μοτίβα παρέχουν πρόσθετους προαιρετικούς τρόπους είτε για εσάς είτε για έναν επαγγελματία τεχνικό εγκατάστασης για να ελέγξετε άλλες ρυθμίσεις βίντεο και χαρακτηριστικά απόδοσης της τηλεόρασης ή του βιντεοπροβολέα σας, όπως: Color Gamut , Crosshatch, 64 Ασπρόμαυρο Step, Grayscale, Color Ακρίβεια μπαρ και ευκρίνεια.

Σημείωση: Κάντε κλικ στη φωτογραφία για μεγαλύτερη προβολή.

Τελική λήψη

Συνολικά, το σύστημα βαθμονόμησης χρώματος Datacolor Spyder4TV HD σχεδιάστηκε λογικά. Μόλις εγκατασταθεί το λογισμικό, σας καθοδηγεί σε ό, τι χρειάζεται για να ρυθμίσετε τη διαδικασία δοκιμής και σας καθοδηγεί σε κάθε βήμα βαθμονόμησης, συμπεριλαμβανομένης μιας απεικόνισης των δοκιμαστικών μοντέλων που χρειάζεστε για πρόσβαση είτε στον δίσκο Blu-ray είτε στο DVD σε συνεχίστε με κάθε απαιτούμενη μέτρηση. Επίσης, μου άρεσε ιδιαίτερα να λάβω μια τελική έκθεση που θα μπορούσα να σώσω στον υπολογιστή μου και / ή να εκτυπώσω για μόνιμη μελλοντική αναφορά.

Από την άλλη πλευρά, διαπίστωσα ότι πρέπει να έχετε λίγη υπομονή χρησιμοποιώντας το σύστημα. Το καλύτερο είναι να έχετε περίπου μία ώρα ελεύθερου χρόνου για να επιτρέψετε στην τηλεόραση και σε άλλα εξαρτήματα να "ζεσταθεί", να εγκαταστήσετε το λογισμικό, να τοποθετήσετε το χρωματόμετρο στην οθόνη της τηλεόρασής σας και, τέλος, να εκτελέσετε τις διαδικασίες δοκιμής.

Επίσης, με μερικές από τις δοκιμές, σας ζητείται να εναλλάσσετε μεταξύ δύο δοκιμαστικών μοτίβων και αν και το λογισμικό παρέχει ένα εύκολο για να βεβαιωθείτε ότι έχετε το σωστό που εμφανίζεται στην τηλεόρασή σας, είναι δυνατό να τα βγείτε από τη σειρά, σε ένα μήνυμα σφάλματος. Όταν συμβεί αυτό, πρέπει να ξεκινήσετε τη διαδικασία μέτρησης για αυτήν τη συγκεκριμένη κατηγορία - η οποία μπορεί να καταναλώσει επιπλέον χρόνο εάν κάνατε το λάθος σας προς το τέλος της διαδικασίας μέτρησης της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Όσον αφορά το πώς τα πραγματικά αποτελέσματα επηρέασαν την απόδοση της τηλεόρασης, ήμουν αρκετά ικανοποιημένος, εκτός από το ότι αισθάνθηκα ότι στην τελική κατηγορία Tint, προτιμούσα λιγότερες παραλλαγές από το σημείο αναφοράς του κέντρου από ότι υποδείχθηκε το σύστημα βαθμονόμησης χρώματος Spyder4TV HD Color. Ωστόσο, αυτό δεν είναι πρόβλημα, καθώς έχετε επίσης την επιλογή να κάνετε αλλαγές στις ρυθμίσεις της τηλεόρασης σας με μη αυτόματο τρόπο.

Το Spyder 4TV HD δεν είναι τόσο γρήγορο, ούτε και τόσο εύκολο όσο ένας από τους διαθέσιμους σήμερα και λιγότερο ακριβούς δίσκους βαθμονόμησης βίντεο που βασίζονται περισσότερο στην όρασή σας και όχι μόνο σε αριθμητικές μετρήσεις, όπως το Disney WOW , THX Optimizer, ή Ψηφιακά Βίντεο Essentials . Ωστόσο, εάν σας αρέσει η ιδέα να κάνετε κάτι λίγο παραπάνω και έχετε κάποια υπομονή, για να έχετε καλύτερη ποιότητα εικόνας από την τηλεόρασή σας, σίγουρα ελέγξτε το σύστημα βαθμονόμησης χρωμάτων Datacolor Spyder4TV HD. Μόλις πάρετε το κρέμονται από αυτό, θα καταλήξετε πιθανώς να βαθμονομήσετε όλες τις τηλεοράσεις στο σπίτι σας (και ο γείτονάς σας πάρα πολύ!).

Συγκρίνετε Τιμές

Τα στοιχεία που χρησιμοποιούνται σε αυτήν την αναθεώρηση

Τηλεόραση: Panasonic TC-L42ET5 (για δάνειο επανεξέτασης)

Δίσκος αναπαραγωγής Blu-ray: OPPO BDP-93

Συσκευή αναπαραγωγής DVD: OPPO DV-980H

Καλώδια HDMI υψηλής ταχύτητας: Atlona

Φορητός υπολογιστής: Toshiba Satellite U205-S5044