Περικοπή, μέγεθος ή αλλαγή μεγέθους εικόνων στο Microsoft Office

Τα έγγραφά σας σε Word , PowerPoint, OneNote, Publisher και ακόμη και σε άλλα προγράμματα όπως το Excel μπορεί να περιλαμβάνουν εικόνες ή εικόνες. Η λήψη αυτών των εικόνων στο σωστό μέγεθος είναι μια σημαντική δεξιότητα για τη δημιουργία στιλβωμένων, δυναμικών εγγράφων.

Τα πολύ βασικά

Η λήψη αυτών και άλλων αντικειμένων για συμπεριφορά μαζί με το κείμενο και άλλα στοιχεία του εγγράφου μπορεί να είναι δύσκολη.

Όταν πρόκειται για μεγέθυνση φωτογραφιών, οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούν πιθανώς τις λαβές αντιστοίχισης - αυτές τις μικρές φυσαλίδες κοντά στις γωνίες ή τις άκρες μιας εικόνας που έχουμε επιλέξει.

Αυτό λειτουργεί καλά ως μια γρήγορη, γενική μέθοδος, αλλά μπορείτε να βρείτε φορές που αυτό πρέπει να είναι πιο ακριβές. Για παράδειγμα, τι εάν χρειάζεστε μόνο μέρος της εικόνας; Ή τι γίνεται αν όλες οι εικόνες στο έγγραφό σας πρέπει να έχουν το ίδιο πλάτος ή ύψος;

Μπορεί να έχετε μια ακολουθία εικόνων που πρέπει να έχουν όλοι το ίδιο πλάτος, ύψος ή και τα δύο. Αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα συγκεκριμένο παράθυρο διαλόγου ή ένα εργαλείο in-ribbon για την εισαγωγή μιας ακριβούς τιμής. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να περικόψετε, να διαστασιοποιήσετε ή να αλλάξετε το μέγεθος των εικόνων με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Για καθεμία από τις μεθόδους, θα βρείτε γρήγορες οδηγίες καθώς και μερικές επιπλέον συμβουλές και κόλπα.

Τρόπος αντιστοίχισης, μεγέθους ή αλλαγής μεγέθους εικόνων στο Microsoft Office

  1. Πρώτον, χρειάζεστε μια εικόνα. Μπορείτε να βρείτε εικόνες για τα έγγραφά σας από τη δική σας εργασία ή από μια υπηρεσία εικόνας (βεβαιωθείτε πάντοτε ότι έχετε δικαιώματα για επιχειρηματικά έγγραφα).
  2. Αποθηκεύστε την (τις) εικόνα (ες) στον υπολογιστή ή τη συσκευή σας, ώστε να μπορείτε να εισαγάγετε το έργο τέχνης στο πρόγραμμα του Microsoft Office που σας ενδιαφέρει.
  3. Ανοίξτε το πρόγραμμα του Office εάν δεν το έχετε ήδη κάνει. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κτυπήσει ή χτυπήσει στον ακριβή τόπο που θα θέλατε να πάει η εικόνα, αλλά να έχετε κατά νου ότι θα χρειαστεί να εργαστείτε με την Περιτύλιξη κειμένου ή άλλα εργαλεία για ακριβή τοποθέτηση (δείτε περισσότερα στον παρακάτω σύνδεσμο ).
  4. Στη συνέχεια, επιλέξτε Εισαγωγή - Εικόνα ή Clip Art .
  5. Για να αλλάξετε το μέγεθος της εικόνας, κάντε κλικ σε αυτήν και σύρετε τις γωνίες (γνωστές και ως λαβές μεγέθους) στις επιθυμητές διαστάσεις. Διαφορετικά, επιλέξτε Μορφή - Ύψος Σχήματος ή Πλάτος Σχήματος και εναλλαγή στο ακριβές μέγεθος.
  6. Για να περικόψετε, έχετε μερικές επιλογές. Το πρώτο είναι να επιλέξετε Μορφή - Περικοπή - Περικοπή και , στη συνέχεια, σύρετε τις ευρείες παύλες στο περίγραμμα της εικόνας προς τα μέσα ή προς τα έξω. Επιλέξτε Περικοπή μία ακόμη φορά για να την ολοκληρώσετε.

Πρόσθετες συμβουλές

Μπορεί να βρείτε περιπτώσεις στις οποίες θα ήταν χρήσιμο να τραβήξετε μια εικόνα σε ένα συγκεκριμένο σχήμα. Αφού κάνετε κλικ σε μια φωτογραφία για να την ενεργοποιήσετε, μπορείτε επίσης να επιλέξετε Μορφή - Περικοπή - Περικοπή σε Σχήμα και στη συνέχεια να επιλέξετε ένα σχήμα της επιλογής σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να τραβήξετε μια τετράγωνη εικόνα σε μια οβάλ εικόνα.

Επίσης, αφού κάνετε κλικ σε μια εικόνα για να την ενεργοποιήσετε, μπορείτε να επιλέξετε να επιλέξετε Format - Crop - Crop to Aspect Ratio για να αλλάξετε την περιοχή εικόνας σε ορισμένες διαστάσεις ύψους και πλάτους. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και με τα πλήκτρα Fit και Fill , τα οποία αλλάζουν το μέγεθος της εικόνας ανάλογα με την περιοχή της εικόνας.

Η προσθήκη πολλών εικόνων σε αρχεία του Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Publisher ή άλλου φακέλου του Office τείνει να τα κάνει μεγαλύτερα αρχεία. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα κατά την αποθήκευση ή την αποστολή του αρχείου σε άλλους, μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει η συμπίεση εικόνων στο Microsoft Office . Αυτό συνεπάγεται τη συμπίεση ενός αρχείου σε μια πιο συμπαγή μορφή, την οποία ο επόμενος χρήστης (και αυτό μπορεί να είναι εσείς ανάλογα με την κατάσταση) τότε αποσυνδέεται για να διαβάσει ή να εργαστεί με το αρχείο.