Πώς να βρείτε την προεπιλεγμένη διεύθυνση IP ενός δρομολογητή Belkin

Όλοι οι δρομολογητές Belkin έρχονται με την ίδια προεπιλεγμένη διεύθυνση IP

Οι οικιακοί ευρυζωνικοί δρομολογητές έχουν δύο διευθύνσεις IP . Το ένα είναι για σύνδεση σε εξωτερικά δίκτυα όπως το διαδίκτυο και το άλλο για επικοινωνία με συσκευές που βρίσκονται μέσα στο δίκτυο.

Οι πάροχοι Διαδικτύου παρέχουν μια δημόσια διεύθυνση IP για την εξωτερική σύνδεση. Ο κατασκευαστής του δρομολογητή ορίζει μια προεπιλεγμένη ιδιωτική διεύθυνση IP που χρησιμοποιείται για την τοπική δικτύωση και ο διαχειριστής του οικείου δικτύου τον ελέγχει. Η προεπιλεγμένη διεύθυνση IP όλων των δρομολογητών Belkin είναι 192.168.2.1 .

Οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις διευθύνσεων IP του δρομολογητή Belkin

Κάθε δρομολογητής περιέχει μια προεπιλεγμένη ιδιωτική διεύθυνση IP κατά την παραγωγή του. Η συγκεκριμένη τιμή εξαρτάται από το εμπορικό σήμα και το μοντέλο του δρομολογητή.

Ο διαχειριστής πρέπει να γνωρίζει τη διεύθυνση για να συνδεθεί στην κονσόλα του δρομολογητή μέσω ενός προγράμματος περιήγησης για να κάνει πράγματα όπως αλλαγή του κωδικού πρόσβασης ασύρματου δικτύου, ρύθμιση της προώθησης θύρας, ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση του DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol) ή ορισμός προσαρμοσμένου συστήματος DNS (Domain Name System) διακομιστές .

Κάθε συσκευή που είναι συνδεδεμένη σε δρομολογητή Belkin με την προεπιλεγμένη διεύθυνση IP μπορεί να έχει πρόσβαση στην κονσόλα του δρομολογητή χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Καταχωρίστε αυτήν τη διεύθυνση URL στο πεδίο διεύθυνσης του προγράμματος περιήγησης:

http://192.168.2.1/

Αυτή η διεύθυνση καλείται μερικές φορές η προεπιλεγμένη διεύθυνση πύλης, δεδομένου ότι οι συσκευές-πελάτες βασίζονται στον δρομολογητή ως πύλη πρόσβασης στο διαδίκτυο και τα λειτουργικά συστήματα υπολογιστών χρησιμοποιούν μερικές φορές αυτόν τον όρο στα μενού διαμόρφωσης δικτύου.

Προκαθορισμένα ονόματα χρήστη και κωδικοί πρόσβασης

Σας ζητείται το όνομα χρήστη και ο κωδικός πρόσβασης του διαχειριστή, για να έχετε πρόσβαση στην κονσόλα του δρομολογητή. Θα πρέπει να έχετε αλλάξει αυτές τις πληροφορίες κατά την πρώτη ρύθμιση του δρομολογητή. Εάν δεν το χρειάζεστε και χρειάζεστε το προεπιλεγμένο όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης για το δρομολογητή Belkin, δοκιμάστε τα εξής:

Εάν αλλάξατε τις προεπιλογές και χάσατε τα νέα διαπιστευτήρια, επαναφέρετε τον δρομολογητή και, στη συνέχεια, καταχωρίστε το προεπιλεγμένο όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης. Σε έναν δρομολογητή Belkin, το κουμπί επαναφοράς συνήθως βρίσκεται στο πίσω μέρος δίπλα στις θύρες του Διαδικτύου. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί επαναφοράς για 30 έως 60 δευτερόλεπτα.

Σχετικά με μια επαναφορά δρομολογητή

Η επαναφορά του δρομολογητή Belkin αντικαθιστά όλες τις ρυθμίσεις δικτύου, συμπεριλαμβανομένης της τοπικής διεύθυνσης IP, με τις προεπιλογές του κατασκευαστή. Ακόμη και αν ένας διαχειριστής έχει αλλάξει προηγουμένως την προεπιλεγμένη διεύθυνση, η επαναφορά του δρομολογητή αλλάζει την προεπιλεγμένη διεύθυνση.

Η επαναφορά ενός δρομολογητή είναι απαραίτητη μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις όπου η μονάδα ενημερώθηκε με εσφαλμένες ρυθμίσεις ή μη έγκυρα δεδομένα, όπως μια αναβαθμισμένη αναβάθμιση υλικολογισμικού , η οποία την αναγκάζει να σταματήσει να ανταποκρίνεται σε αιτήματα σύνδεσης διαχειριστή.

Η αποσύνδεση της τροφοδοσίας ή η χρήση του διακόπτη ενεργοποίησης / απενεργοποίησης του δρομολογητή δεν αναγκάζει το δρομολογητή να επαναφέρει τις ρυθμίσεις διευθύνσεων IP στις προεπιλογές. Πρέπει να πραγματοποιηθεί μια πραγματική επαναφορά των εργοστασιακών προεπιλογών.

Αλλαγή της προεπιλεγμένης διεύθυνσης IP του δρομολογητή

Κάθε φορά που ο οικιακός δρομολογητής είναι ενεργοποιημένος, χρησιμοποιεί την ίδια διεύθυνση ιδιωτικού δικτύου, εκτός και αν ο διαχειριστής τον αλλάξει. Η αλλαγή της προεπιλεγμένης διεύθυνσης IP του δρομολογητή ενδέχεται να είναι απαραίτητη για να αποφευχθεί μια διένεξη διεύθυνσης IP με ένα μόντεμ ή άλλο δρομολογητή που είναι ήδη εγκατεστημένο στο δίκτυο.

Μερικοί ιδιοκτήτες σπιτιού προτιμούν να χρησιμοποιούν μια διεύθυνση που είναι ευκολότερο για αυτούς να θυμούνται. Δεν υπάρχει πλεονέκτημα στην απόδοση δικτύου ή την ασφάλεια από τη χρήση οποιασδήποτε ιδιωτικής διεύθυνσης IP σε σχέση με άλλη.

Η αλλαγή της προεπιλεγμένης διεύθυνσης IP του δρομολογητή δεν επηρεάζει τις άλλες διαχειριστικές ρυθμίσεις του δρομολογητή, όπως οι τιμές διεύθυνσης DNS, μάσκα δικτύου (μάσκα υποδικτύου ) ή κωδικοί πρόσβασης. Επίσης, δεν έχει καμία επίδραση στις συνδέσεις στο Διαδίκτυο.

Ορισμένοι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου παρακολουθούν και εξουσιοδοτούν τα οικιακά δίκτυα σύμφωνα με τη διεύθυνση ελέγχου πρόσβασης MAC ( MAC ) του δρομολογητή ή του μόντεμ αλλά όχι με τις τοπικές διευθύνσεις IP.