Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη χρήση του χρώματος Indigo στα σχέδιά σας

Ο Indigo ενσωματώνει την αλήθεια και την σταθερότητα στα σχέδια

Ένα από τα χρώματα του ουράνιου τόξου, indigo-ένα σκοτεινό μωβ μπλε-παίρνει το όνομα από το φυτό indigo που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία του indigo βαφής. - Χρώματα και έγχρωμα χρώματα της Jacci Howard Bear

Το Indigo εμφανίζεται ανάμεσα σε μπλε και ιώδες σε ένα ουράνιο τόξο. Μωβ σταφύλια και βατόμουρα είναι indigo. Το βαθύ μπλε των μπλε τζιν τζιν μπλε είναι indigo.

Το Indigo είναι ένα δροσερό χρώμα που φέρει τον μπλε συμβολισμό που συνδέεται με τις σκούρες αποχρώσεις του μπλε.

Ο Indigo μεταφέρει την εμπιστοσύνη, την ειλικρίνεια και τη σταθερότητα. Επίσης, δανείζεται μέρος της αρχής και των δικαιωμάτων της μοβ , καθώς το indigo θεωρήθηκε κάποτε βασιλικό μπλε.

Χρήση του χρώματος Indigo σε αρχεία σχεδίασης

Όταν σχεδιάζετε ένα σχέδιο σχεδίασης που θα καταλήξει σε μια εμπορική εταιρεία εκτύπωσης, χρησιμοποιήστε συνθέσεις CMYK για indigo στο λογισμικό διάταξης σελίδας ή επιλέξτε ένα spot spot Pantone. Για προβολή σε οθόνη υπολογιστή, χρησιμοποιήστε τιμές RGB . Χρειάζεστε χαρακτηρισμούς Hex όταν εργάζεστε με HTML, CSS και SVG. Μερικοί indigos έχουν πιο μπλε, ενώ ορισμένοι έχουν πιο βιολετί. Οι πολλές αποχρώσεις του indigo περιλαμβάνουν:

Επιλογή χρωμάτων Pantone πιο κοντά στο Indigo

Όταν εργάζεστε με τυπωμένα κομμάτια, μερικές φορές ένα στερεό χρώμα indigo, αντί για ένα μίγμα CMYK, είναι μια πιο οικονομική επιλογή.

Το Σύστημα αντιστοίχισης Pantone είναι το πιο ευρέως αναγνωρισμένο σύστημα spot χρωμάτων. Εδώ είναι τα χρώματα Pantone που προτείνεται ως καλύτεροι συνδυασμοί με χρώμα indigo.