Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία CATDRAWING

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου CATDRAWING είναι ένα αρχείο σχεδίασης CATIA που δημιουργήθηκε με το λογισμικό παραγωγής 3D CAD που ονομάζεται CATIA.

Ένα αρχείο CATDRAWING αποθηκεύει ένα δισδιάστατο σχέδιο και είναι πάντα συνδεδεμένο με ένα αρχείο .CATPART, το οποίο περιέχει τα στοιχεία 3D του μοντέλου. Χωρίς αυτό το άλλο συνδεδεμένο αρχείο, το αρχείο CATDRAWING δεν μπορεί να ανοίξει.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο CATDRAWING

Τα αρχεία CATDRAWING μπορούν να ανοίξουν με το εργαλείο CATIA της Dassault Systèmes.

Άλλα προγράμματα 3D CAD μπορεί να ανοίγουν αρχεία CATDRAWING, όπως το AutoVue 3D Professional Advanced της Oracle. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με αυτό το λογισμικό στον ιστότοπο της Oracle.

Τα αρχεία CATDRAWING μπορούν να ανοίξουν και στο WorkXplore 3D, και ίσως ακόμη και στο λογισμικό Siemens NX και SOLIDWORKS 3D CAD.

Αφού ανοίξετε σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου, αν δείτε το κείμενο "V5" στην αρχή του αρχείου ή τη λέξη "CATIA" οπουδήποτε μέσα στο κείμενο, τότε το CATDRAWING είναι στην πραγματικότητα ένα αρχείο CATIA. Ο λόγος για τον οποίο δεν ανοίγει στο CATIA μπορεί να είναι ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την εγκατάσταση του προγράμματος CATIA ή κάποιο πρόβλημα με το αρχείο CATDRAWING.

Εάν το αρχείο CATDRAWING σας δεν έχει αυτό το κείμενο στην αρχή του και είναι γεμάτο από καθαρό κείμενο που μπορείτε να διαβάσετε τελείως καλά, τότε το συγκεκριμένο αρχείο CATDRAWING σας είναι ένα αρχείο κειμένου και μπορεί να διαβαστεί κανονικά με οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου. Δεν υποψιάζομαι ότι αυτό συμβαίνει με τα περισσότερα αρχεία CATDRAWING, αλλά είναι κάτι που πρέπει να αναζητήσετε αν η CATIA δεν λειτουργεί.

Εάν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο CATDRAWING, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε τα αρχεία CATDRAWING, ανατρέξτε στο θέμα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν οδηγό επέκτασης συγκεκριμένου αρχείου για τη δημιουργία αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο CATDRAWING

Η CATIA μπορεί να εξάγει αρχεία CATDRAWING σε μορφές CAD όπως STEP, DXF και άλλα. Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε ένα αρχείο CATDRAWING ως αρχείο PDF στο CATIA χρησιμοποιώντας το αρχείο Αρχείο> Αποθήκευση ως.

Συμβουλή: Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε πολλά αρχεία CATDRAWING στο ίδιο PDF, πρέπει να αλλάξετε κάποιες από τις ρυθμίσεις της CATIA. Μεταβείτε στα Εργαλεία> Επιλογές ... και αναπτύξτε την καρτέλα Γενικά για να επιλέξετε Συμβατότητα . Μεταβείτε στην καρτέλα " Μορφές γραφικών " και τοποθετήστε ένα πλαίσιο ελέγχου δίπλα στο έγγραφο "Αποθήκευση πολλών φύλλων" σε μία επιλογή διανυσματικού αρχείου .

Μια άλλη επιλογή για τη μετατροπή ενός CATDRAWING σε PDF είναι να χρησιμοποιήσετε το Tetra4D Converter. Τα υπόλοιπα προγράμματα ανοίγματος αρχείων CATDRAWING από πάνω μπορούν να υποστηρίζουν τη μετατροπή του αρχείου.

Το eDrawings Professional για CATIA V5 είναι ένας τύπος plug-in για το CATIA που σας επιτρέπει να εξάγετε μοντέλα σε μορφή μόνο για ανάγνωση που είναι συμπιεσμένη και εύκολη στην κοινή χρήση με άλλους.