Τι είναι ένα αρχείο JAR;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία JAR

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου .JAR είναι ένα αρχείο αρχείου Java που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση προγραμμάτων και παιχνιδιών Java σε ένα μόνο αρχείο. Ορισμένα περιέχουν αρχεία που τα κάνουν να λειτουργούν ως αυτόνομες εφαρμογές και άλλα κατέχουν βιβλιοθήκες προγραμμάτων για χρήση άλλων προγραμμάτων.

Τα αρχεία JAR είναι συμπιεσμένα ZIP και συχνά αποθηκεύουν τα στοιχεία όπως τα αρχεία CLASS, ένα αρχείο δήλωσης και πόροι εφαρμογών όπως εικόνες, κλιπ ήχου και πιστοποιητικά ασφαλείας. Δεδομένου ότι μπορούν να κατέχουν εκατοντάδες ή ακόμα και χιλιάδες αρχεία σε συμπιεσμένη μορφή, είναι εύκολο να μοιραστείτε και να μεταφέρετε αρχεία JAR.

Οι κινητές συσκευές με δυνατότητα Java ενδέχεται να χρησιμοποιούν αρχεία JAR ως αρχεία παιχνιδιών και ορισμένα προγράμματα περιήγησης στο Web διατηρούν θέματα και πρόσθετα στη μορφή JAR.

Πώς να ανοίξετε αρχεία JAR

Το Java Runtime Environment (JRE) πρέπει να εγκατασταθεί για να ανοίξει εκτελέσιμα αρχεία JAR, αλλά σημειώστε ότι δεν είναι όλα τα αρχεία JAR εκτελέσιμα. Μόλις εγκατασταθεί, μπορείτε να κάνετε διπλό κλικ στο αρχείο JAR για να το ανοίξετε.

Ορισμένες κινητές συσκευές διαθέτουν ενσωματωμένο JRE. Μόλις εγκατασταθούν, οι εφαρμογές Java μπορούν να ανοίξουν και σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού, όπως το Firefox, το Safari, το Edge ή ο Internet Explorer (όχι όμως το Chrome).

Επειδή τα αρχεία JAR συμπιέζονται με ZIP, οποιοσδήποτε αποσυμπιεστής αρχείων μπορεί να ανοίξει ένα για να δει τα περιεχόμενα που βρίσκονται μέσα. Αυτό περιλαμβάνει προγράμματα όπως το 7-Zip, το PeaZip και το jZip

Ένας άλλος τρόπος για να ανοίξετε τα αρχεία JAR είναι να χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη εντολή στην εντολή Command Prompt , αντικαθιστώντας το αρχείο σαςfile.jar με το όνομα του δικού σας αρχείου JAR:

java -jar yourfile.jar

Επειδή ενδέχεται να χρειαστείτε διαφορετικά προγράμματα για να ανοίξετε διάφορα αρχεία JAR, ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος αλλαγής του προεπιλεγμένου προγράμματος για μια συγκεκριμένη επέκταση αρχείου στα Windows, εάν αυτό ανοίγει αυτόματα σε ένα πρόγραμμα με το οποίο δεν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε.

Σφάλματα Άνοιγμα αρχείων JAR

Λόγω ρυθμίσεων ασφαλείας στο λειτουργικό σύστημα Windows και σε ορισμένα προγράμματα περιήγησης ιστού, δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο να βλέπετε σφάλματα κατά την προσπάθεια πρόσβασης σε εφαρμογές Java.

Για παράδειγμα, μπορεί να παρατηρηθεί " Java Application Blocked " κατά την προσπάθεια φόρτωσης μιας εφαρμογής Java. " Οι ρυθμίσεις ασφαλείας σας έχουν μπλοκάρει την εκτέλεση μιας μη αξιόπιστης εφαρμογής " μπορεί να διορθωθεί ρυθμίζοντας το επίπεδο ασφαλείας στο πλαίσιο της εφαρμογής Java Control Panel .

Εάν δεν μπορείτε να ανοίξετε μικροεφαρμογές Java ακόμα και μετά την εγκατάσταση του JRE, βεβαιωθείτε ότι η Java είναι ενεργοποιημένη στο πρόγραμμα περιήγησής σας και ότι ο Πίνακας Ελέγχου έχει ρυθμιστεί σωστά ώστε να χρησιμοποιεί Java. Στη συνέχεια, ξεκινήστε ξανά πλήρως το πρόγραμμα περιήγησής σας, κλείνοντας όλα τα ανοιχτά παράθυρα και ανοίγοντας εκ νέου ολόκληρο το πρόγραμμα.

Επίσης, ελέγξτε ότι εκτελείτε την τελευταία έκδοση της Java. Εάν δεν είστε, επιστρέψτε στον παραπάνω σύνδεσμο JRE και εγκαταστήστε την τελευταία έκδοση.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο JAR

Μπορείτε να αντιγράψετε αρχεία CLASS ενός αρχείου JAR σε αρχεία Java με τη βοήθεια της ιστοσελίδας JavaDecompilers.com. Μεταφορτώστε το αρχείο JAR σας εκεί και επιλέξτε ποιο decompiler θα χρησιμοποιήσετε.

Δείτε αυτή την ανάρτηση ιστολογίου σχετικά με τη μετατροπή της Java σε EXE αν ενδιαφέρεστε να δημιουργήσετε ένα αρχείο EXE από την εφαρμογή JAR.

Η μετατροπή μιας εφαρμογής Java ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην πλατφόρμα Android απαιτεί μετατροπή JAR σε αρχείο APK. Μια επιλογή μπορεί να είναι η εκτέλεση του αρχείου JAR σε ένα emulator Android, έτσι ώστε το πρόγραμμα να δημιουργεί αυτόματα ένα αρχείο APK. Ωστόσο, φαίνεται ότι ο ευκολότερος τρόπος για να αποκτήσετε ένα πρόγραμμα Java στο Android είναι απλά να μεταγλωττίσετε το APK από τον αρχικό πηγαίο κώδικα.

Μπορείτε να κάνετε εκτελέσιμα αρχεία JAR σε εφαρμογές προγραμματισμού όπως Eclipse.

Τα αρχεία WAR είναι αρχεία Java Web Archive, αλλά δεν μπορείτε να μετατρέψετε ένα αρχείο JAR απευθείας σε ένα αρχείο WAR, δεδομένου ότι η μορφή WAR έχει μια συγκεκριμένη δομή που τα JARs δεν το κάνουν. Αντ 'αυτού, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα WAR και στη συνέχεια να προσθέσετε το αρχείο JAR στον κατάλογο lib έτσι ώστε οι κλάσεις μέσα στο αρχείο JAR να είναι διαθέσιμες για χρήση. Το WizToWar μπορεί να σας βοηθήσει να το κάνετε αυτό.

Για να δημιουργήσετε ένα αρχείο ZIP από ένα αρχείο JAR είναι τόσο εύκολο όσο η μετονομασία της επέκτασης αρχείου από το .JAR σε .ZIP. Αυτό δεν κάνει πραγματικά μετατροπή αρχείων, αλλά επιτρέπει στα προγράμματα που χρησιμοποιούν αρχεία ZIP, όπως το 7-Zip ή το PeaZip, να ανοίγουν πιο εύκολα το αρχείο JAR.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μορφή JAR

Αν χρειάζεστε προγράμματα για τη συμπλήρωση βοήθειας στα αρχεία JAR, ακολουθήστε αυτόν τον σύνδεσμο για οδηγίες στην ιστοσελίδα της Oracle.

Μόνο ένα αρχείο προφανών μπορεί να συμπεριληφθεί σε ένα αρχείο JAR και πρέπει να βρίσκεται στη θέση META-INF / MANIFEST.MF . Θα πρέπει να ακολουθεί τη σύνταξη του ονόματος και της τιμής που χωρίζονται από ένα παχύ έντερο, όπως Manifest-Version: 1.0 . Αυτό το αρχείο MF μπορεί να καθορίσει τις κατηγορίες που πρέπει να φορτώσει η εφαρμογή.

Οι προγραμματιστές Java μπορούν να υπογράψουν ψηφιακά τις εφαρμογές τους, αλλά δεν υπογράφουν το ίδιο το αρχείο JAR. Αντ 'αυτού, τα αρχεία μέσα στο αρχείο αναφέρονται με τα υπογεγραμμένα τους αθροίσματα ελέγχου .