Πώς να προετοιμάσετε τη διάταξη του εγγράφου σας για εκτύπωση

Κατά την προετοιμασία ενός εγγράφου για αποστολή σε έναν εκτυπωτή, υπάρχουν πολλές προδιαγραφές και στοιχεία που πρέπει να συμπεριληφθούν στη διάταξη σας. Αυτές οι προδιαγραφές βοηθούν να διασφαλιστεί ότι ο εκτυπωτής θα σας δώσει το τελικό σας έργο όπως είχε προβλεφθεί.

Γραμματοσήμανση

Τα σημάδια περικοπής ή τα σημάδια περικοπής δείχνουν στον εκτυπωτή πού να κόψει το χαρτί. Για μια τυποποιημένη διάταξη, όπως μια επαγγελματική κάρτα ή μια αφίσα, τα σημάδια αποκοπής είναι μικρές γραμμές που βρίσκονται σε κάθε γωνία του εγγράφου. Μια γραμμή δείχνει την οριζόντια τομή και μία δείχνει την κατακόρυφη κοπή. Δεδομένου ότι δεν θέλετε οι γραμμές αυτές να εμφανίζονται πραγματικά στο τυπωμένο σας κομμάτι, τα σημάδια αποκοπής τοποθετούνται έξω από την τελική ορατή ή "ζωντανή" περιοχή.

Όταν εργάζεστε σε λογισμικό γραφικών, όπως το Illustrator, μπορείτε να ορίσετε τα σημάδια αποκοπής που εμφανίζονται στην οθόνη και να τοποθετηθούν αυτόματα στην τελική εξαγωγή εγγράφων, όπως ένα PDF. Αν έχετε κατεβάσει πρότυπα από εκτυπωτή, τα σημάδια αποκοπής θα περιλαμβάνονται ήδη συχνά.

Μεγιστοποιημένο μέγεθος σελίδας

Το μέγεθος της σελίδας που έχει αφαιρεθεί είναι το τελικό προορισμό των σελίδων σας, αφού κόψουμε κατά μήκος των σημείων περικοπής. Αυτό το μέγεθος είναι σημαντικό να τροφοδοτηθεί στον εκτυπωτή επειδή θα καθορίσει ποιες μηχανές θα χρησιμοποιηθούν για την εκτύπωση της εργασίας σας, γεγονός που θα επηρεάσει το τελικό κόστος. Κατά την εκκίνηση ενός έργου, το μέγεθος που δημιουργείτε το έγγραφό σας σε ένα πρόγραμμα γραφικών είναι το μέγεθος σελίδας που έχει τεμαχιστεί.

Αιμορραγώ

Συχνά είναι απαραίτητο να υπάρχουν εικόνες και άλλα στοιχεία σχεδίασης που εκτείνονται μέχρι το άκρο της εκτυπωμένης σελίδας σας. Αν στη διάταξη σας αυτά τα στοιχεία επεκταθούν μόνο στην άκρη και όχι πέρα, θα διακινδυνεύσατε ένα μικρό κομμάτι λευκού χώρου που εμφανίζεται στην άκρη του χαρτιού σας, εάν δεν κόπηκε ακριβώς στα σημάδια αποκοπής. Για το λόγο αυτό, έχετε αιμορραγίες. Οι αιμορραγίες είναι εικόνες που εκτείνονται πέρα ​​από τη ζωντανή περιοχή της σελίδας (και πέρα ​​από τα σημάδια αποκοπής) για να εγγυηθούν καθαρά άκρα. Τα χρώματα φόντου είναι ένα παράδειγμα κοινής χρήσης μιας αιμορραγίας.

Το ποσό που χρειάζονται οι εικόνες σας για να επεκταθεί πέρα ​​από τα σημάδια αποκοπής αναφέρεται ως αιμορραγία. Βεβαιωθείτε ότι συμβουλευτείτε τον εκτυπωτή σας κατά την εκκίνηση μιας εργασίας για να μάθετε την απαιτούμενη ποσότητα αιμορραγίας, η οποία είναι συχνά γύρω στο ένα όγδοο της ίντσας. Στο λογισμικό γραφικών σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οδηγούς για να επισημάνετε την περιοχή αιμορραγίας, η οποία δεν χρειάζεται να εμφανίζεται στο τελικό έγγραφο που παραδίδετε. Απλά βεβαιωθείτε ότι οποιαδήποτε εικόνα που χρειάζεται να επεκταθεί στην άκρη της σελίδας εκτείνεται στην ουσία στους οδηγούς αιμορραγίας.

Περιθώριο ή Ασφάλεια

Ακριβώς όπως οι εικόνες που πρέπει να αιμορραγούν θα πρέπει να εκτείνονται πέρα ​​από τη ζωντανή περιοχή της διαμόρφωσής σας, οι εικόνες που δεν θέλετε να διακινδυνεύσετε να παραμορφωθούν πρέπει να παραμείνουν εντός περιθωρίου, μερικές φορές αναφέρεται ως "ασφάλεια." Και πάλι συμβουλευτείτε τον εκτυπωτή σας για αυτές τις μετρήσεις . Όπως και με αιμορραγίες, μπορείτε να δημιουργήσετε οδηγούς για να βοηθήσετε να παραμείνετε στα περιθώρια σας.