Μέτρηση διάταξης σελίδας

Μέτρηση σε σημεία και Picas

Σταματήστε να τρυπάζετε το δρόμο σας στην έκδοση επιτραπέζιων υπολογιστών - βυθίστε σε picas για μετρήσεις διάταξης σελίδας. Για πολλούς, το σύστημα μέτρησης επιλογής για τη στοιχειοθέτηση και το σχεδιασμό δημοσίευσης είναι picas και σημεία . Εάν η εργασία σας περιλαμβάνει περίπλοκα, πολυ-σελίδες σχέδια, όπως βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες ή ενημερωτικά δελτία, που εργάζονται σε picas και σημεία μπορεί να είναι ένα πραγματικό χρονικό διάστημα. Και αν σκοπεύετε να εργαστείτε στον κλάδο των εκδόσεων εφημερίδων ή περιοδικών, πιθανόν να χρειαστεί να σταματήσετε να σκέφτεστε σε ίντσες ή χιλιοστά για τη διάταξη της σελίδας. Γιατί λοιπόν να μην ξεκινήσετε τώρα. Στην πραγματικότητα, είστε ήδη στα μισά του δρόμου, αν χρησιμοποιείτε τύπο που ήδη εργάζεστε με πόντους.

Οι διατάξεις του ενημερωτικού δελτίου περιλαμβάνουν συχνά μικρά κομμάτια τα οποία είναι δύσκολο να μετρηθούν σε κλάσματα των ίντσες. Τα Picas και τα σημεία παρέχουν εύκολα αυτά τα μικροσκοπικά ποσά. Έχετε ακούσει για τη μαγεία των τρίτων στο σχεδιασμό; Ακολουθεί ένα παράδειγμα: χωρίστε ένα κομμάτι χαρτιού 8,5 ιντσών από 11 ιντσών σε τρίτα οριζόντια. Τώρα, βρείτε 3,66 ίντσες στο χάρακα. Δεν είναι η απλούστερη έννοια, αλλά θυμηθείτε ακριβώς τον κανόνα ότι τα 11 ίντσες είναι 66 picas, έτσι το κάθε τρίτο είναι 22 picas.

Περισσότερα σημεία που πρέπει να θυμάστε:

Περισσότερες Μαθηματικές Συμβουλές και Κόλπα

Το λογισμικό σας μπορεί να λύσει μερικά από τα μαθηματικά για σας. Για παράδειγμα, με τα picas ως προεπιλεγμένες μετρήσεις στο PageMaker , εάν πληκτρολογείτε 0p28 (28 βαθμοί) στην παλέτα ελέγχου κατά τη ρύθμιση περιθωρίων ή άλλων ρυθμίσεων παραγράφων, θα μετατρέψει αυτόματα σε 2p4 αυτόματα.

Εάν μετατρέπετε υπάρχοντα σχέδια σε μετρήσεις pica, ίσως κρίνετε απαραίτητο να γνωρίζετε το μέγεθος των κλασμάτων των σημείων (για παράδειγμα το 3/32 μιας ίντσας μετατρέπεται σε 6,75 σημεία ή 0p6,75).

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε εικονικές διατάξεις για ένα σχέδιο, θυμηθείτε ότι το βάθος μετράται σε picas. Έτσι, αν θέλετε να μάθετε πόσο κατακόρυφο διάστημα μια επικεφαλίδα 48 σημείων χωρίζει 48 με 12 (12 pts στο pica) για να πάρει 4 picas του κάθετου χώρου. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με αυτό σε ένα άρθρο από μια διαδικτυακή σειρά σχετικά με τη δημοσιογραφία. Ας ελπίσουμε ότι θα έχετε τουλάχιστον μια ελαφρώς καλύτερη κατανόηση του πώς οι picas και των σημείων χρησιμοποιούνται στην επιτραπέζια δημοσίευση.

Ενώ μπορεί να μην σας κάνουν καθηγητή Pica σε μια νύχτα, δοκιμάστε αυτές τις ασκήσεις για να βοηθήσετε να συνηθίσετε να εργάζεστε σε picas και σημεία. Το ένα περιλαμβάνει παλιομοδίτικο διαίρεση, πολλαπλασιασμό, προσθήκη και αφαίρεση. Η δεύτερη άσκηση χρησιμοποιεί το λογισμικό διάταξης σελίδας (πρέπει να είναι ένα πρόγραμμα ικανό να χρησιμοποιεί picas και σημεία ως σύστημα μέτρησης). Απολαμβάνω.

Picas και σημεία Άσκηση # 1
Χρησιμοποιώντας χαρτί και μολύβι κάνετε μερικούς από αυτούς τους υπολογισμούς (βάλτε τον υπολογισμό μακριά!).

  1. Χωρίστε ένα τεμάχιο χαρτιού 8,5 "κατά 11" σε ακόμη τρίτα χρησιμοποιώντας κάθετα εκατοστά. Ποιο είναι το πλάτος του ενός τρίτου της σελίδας;
  2. Χωρίστε ένα κομμάτι χαρτιού 8,5 "κατά 11" (51p από 66p) σε ακόμη και τρίτα χρησιμοποιώντας κάθετα picas. Ποιο είναι το πλάτος του ενός τρίτου της σελίδας;
  3. Προσθέστε περιθώρια 1 ιντσών (πλευρές, πάνω και κάτω) σε αυτό το κομμάτι χαρτιού 8,5 "κατά 11", πόσο οριζόντιος και κάθετος χώρος παραμένει; Εκφράστε το σε ίντσες και σε picas.
  4. Διαχωρίστε την περιοχή ζωντανής σελίδας (μέγεθος χαρτιού μείον τα περιθώρια) από το Βήμα 3 σε τρεις στήλες ίσου μεγέθους με .167 "μεταξύ των στηλών (Αυτός είναι ο προεπιλεγμένος χώρος που χρησιμοποιείται από τον PageMaker κατά τη δημιουργία οδηγών στήλης.) Πόσο μεγάλη και βαθιά είναι κάθε στήλη, σε ίντσες Πόσο μεγάλη και βαθιά είναι κάθε στήλη, σε picas;
  5. Υπολογίστε πόσες γραμμές του σώματος θα χωρέσουν σε μία από αυτές τις στήλες αν χρησιμοποιείτε 12 σημείες που οδηγούν για τον τύπο σας (δεν υπάρχει χώρος μεταξύ των παραγράφων).
  6. Χρησιμοποιώντας τους υπολογισμούς από το Βήμα 5, πόσες γραμμές του σώματος θα χωρέσουν αν προσθέσετε μια επικεφαλίδα 2 γραμμών 36 σημείων στην κορυφή της στήλης με 6 σημεία χώρου μεταξύ της επικεφαλίδας και της έναρξης του αντιγράφου του σώματος;

Picas και σημεία ασκήσεων # 2
Αυτή η άσκηση απαιτεί το πρόγραμμα διάταξης σελίδας σας να μπορεί να χρησιμοποιεί picas και σημεία ως το σύστημα μέτρησης. Εάν προτιμάτε να παραλείψετε την Άσκηση # 1, χρησιμοποιήστε τις λύσεις για τους υπολογισμούς που βρέθηκαν στο τέλος αυτής της σελίδας για να ολοκληρώσετε την Άσκηση # 2.

  1. Χρησιμοποιώντας ίντσες ως το σύστημα μέτρησης (προεπιλογή σε πολλά προγράμματα) ρυθμίστε μια σελίδα 8,5 "ανά 11" με περιθώρια 1 ίντσας. Μην χρησιμοποιείτε αυτόματη ρύθμιση στήλης ή πλέγματος. Αντ 'αυτού, τοποθετήστε μη αυτόματα τις οδηγίες για να ορίσετε τρεις στήλες του πλάτους που υπολογίσατε στο Βήμα # 4 της Άσκησης 1 (που θα πρέπει να είναι τέσσερις κατευθυντήριες γραμμές αφού οι κατευθυντήριες γραμμές για τα περιθώρια καθορίζουν το εξωτερικό άκρο της πρώτης και τρίτης στήλης).
  2. Αφαιρέστε τις οδηγίες και αλλάξτε το σύστημα μέτρησης και τους κυλίνδρους σε picas. Τα περιθώρια θα πρέπει να είναι 6 picas (1 ίντσα). Τοποθετήστε ξανά κατευθυντήριες γραμμές ξανά για να ορίσετε τις τρεις στήλες από το Βήμα # 4 της Άσκησης 1. Ποιο σύστημα μέτρησης σας διευκόλυνε να τοποθετήσετε με μη αυτόματο τρόπο και με ακρίβεια τις οδηγίες όπου έπρεπε να πάνε; Θεωρώ ότι είναι ευκολότερο να χρησιμοποιηθεί το σύστημα picas. Εσυ?

Επόμενο > Μέτρηση χαρτιού

__________________________________________________

Λύσεις στους υπολογισμούς από την Άσκηση # 1 και τοποθέτηση για οδηγίες στην Άσκηση # 2