Τι είναι το Bond Paper;

Οι πολλές χρήσεις και τύποι χαρτιού ομολόγων

Ιδιαίτερα κατάλληλο για την ηλεκτρονική εκτύπωση και χρήση σε μηχανές γραφείου, συμπεριλαμβανομένων των φωτοαντιγραφικών μηχανημάτων και των εκτυπωτών δικτύου και επιτραπέζιων υπολογιστών , το χαρτί ομολόγων είναι ένα ισχυρό, ανθεκτικό χαρτί. Το χαρτί Bond χρησιμοποιείται συνήθως για επιστολόχαρτα, χαρτικά, επιχειρηματικές φόρμες και διάφορα έγγραφα που παράγονται με εκτυπωτές inkjet και laser. Για παράδειγμα, τα τιμολόγια που λαμβάνετε μέσω του ταχυδρομείου εκτυπώνονται συχνά σε χαρτί ομολόγων.

Μέγεθος χαρτιού

Το χαρτί Bond έχει ένα βασικό μέγεθος 17 ιντσών κατά 22 ίντσες και ένα βασικό βάρος 20 κιλών και χαρακτηρίζεται από δυνατότητα διαγραφής, καλή απορρόφηση και ακαμψία. Το βασικό μέγεθος φύλλου χαρτιού καθορίζεται από το βάρος του χαρτιού, το οποίο μετράται σε λίβρες των 500 φύλλων χαρτιού.

Αυτό δεν σημαίνει ότι το ομολογιακό χαρτί έρχεται μόνο σε μεγάλα φύλλα και πρέπει να έχει βάρος 20 λιβρών. Αυτό είναι μόνο το "βασικό" μέγεθος και το βάρος του. Το χαρτί Bond μπορεί να έρθει σε βάρος 13 έως 25 λιβρών. Μπορεί επίσης να έρθει σε μια ποικιλία μεγεθών, όπως το τυποποιημένο μέγεθος γραμματοσειράς, 8,5 με 11 ίντσες, το οποίο χρησιμοποιείται συνήθως για αλληλογραφία, αρχεία και τιμολόγια. χαρτί μισού μεγέθους, 5,5 έως 8,5 ίντσες , το οποίο χρησιμοποιείται συνήθως για αρχεία, τιμολόγια και δηλώσεις. νόμιμο μέγεθος, 8,5 με 14 ίντσες. και μέγεθος βιβλίου, 11 έως 17 ίντσες.

Ποσότητες χαρτιού

Το χαρτί ομολόγων που πωλείται στα καταστήματα εφοδιασμού γραφείου συνήθως έρχεται σε γράμματα μεγέθους γραμμάτων 500 φύλλων, ξεχωριστά, ή από την υπόθεση. Το λευκό είναι το πιο κοινό χρώμα, αλλά τα χαρτιά ομολόγων μπορούν να έρθουν σε παστέλ, λαμπερά νέον και άλλα ανάμεικτα χρώματα, όπως το πολύχρωμο χαρτί ομολόγων Pacon.

Μικρότερες συσκευασίες ειδικού χαρτιού με σχέδια ή ειδικά φινιρίσματα μπορεί να έρθουν σε μικρότερα πακέτα των 50 έως 100 φύλλων. Αυτά πωλούνται συχνά για χρήση ως επιστολόχαρτα ή φυλλάδια. Επίσης καλό για χρήση ως χαρτί γραφής, χαρτιά ομολόγων έρχονται σε μια ποικιλία από τελειώματα και υφές, συμπεριλαμβανομένων κυδώνι, που, λινό, και wove.

Άλλες προδιαγραφές χαρτιού

Άλλες προδιαγραφές που βρέθηκαν στις συσκευασίες χαρτιού ομολόγων είναι η φωτεινότητα, η επικάλυψη και η επικάλυψη, καθώς και η υδατογράφηση ή όχι.

Λάμψη

Η φωτεινότητα μετράει την ανακλαστικότητα ενός συγκεκριμένου μήκους κύματος του μπλε φωτός. Η φωτεινότητα μετράται σε κλίμακα από 0 έως 100. Όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο φωτεινότερο είναι το χαρτί. Με άλλα λόγια, το 95 λαμπερό χαρτί αντανακλά περισσότερο φως από ένα 85 φωτεινό χαρτί, επομένως εμφανίζεται πιο φωτεινό.

Επικαλυμμένο Verus χωρίς επικάλυψη

Το επιστρωμένο χαρτί περιορίζει τη ποσότητα μελάνης που απορροφάται από το χαρτί και τον τρόπο με τον οποίο το μελάνι αιμορραγεί στο χαρτί. Αυτό είναι επιθυμητό για αιχμηρές και πολύπλοκες εικόνες καθώς το μελάνι παραμένει στην κορυφή του χαρτιού και δεν θα φυτίσει ούτε θα αιμορραγεί μειώνοντας την ευκρίνεια του τυπωμένου υλικού. Το μη επιχρισμένο χαρτί γενικά δεν είναι τόσο λεία όσο το επιστρωμένο χαρτί και τείνει να είναι πιο πορώδες. Το μη επιχρισμένο χαρτί χρησιμοποιείται γενικά για επιστολόχαρτα, φακέλους και έντυπο υλικό που στοχεύει σε μια πιο γοητευτική ή κομψή εμφάνιση.

Υδατογραφημένο χαρτί

Το υδατογραφημένο χαρτί είναι μια εικόνα ή ένα μοτίβο ταυτοποίησης σε χαρτί που εμφανίζεται ως διάφορες αποχρώσεις ελαφριάς ή σκοτεινής όταν παρατηρείται από το μεταδιδόμενο φως ή όταν παρατηρείται από το ανακλώμενο φως, το οποίο προκαλείται από τις διαφορές πάχους ή πυκνότητας στο χαρτί. Αν κρατάτε το χαρτί στο φως, θα πρέπει να βλέπετε ένα σήμα αναγνώρισης ή ένα εμπορικό σήμα που θα έρχεται μέσα από το χαρτί.

Όταν πρόκειται για χαρτικά, ένα υδατογράφημα θεωρείται κομψό και εκλεπτυσμένο. Το νόμισμα χαρτιού εκτυπώνεται συνήθως σε χαρτί με υδατογράφημα ως μέτρο κατά της παραποίησης / απομίμησης.