Προσθέστε ένα υδατογράφημα κειμένου στο GIMP

Η εφαρμογή ενός υδατογραφήματος κειμένου στο GIMP στις φωτογραφίες σας είναι ένας απλός τρόπος για να προστατεύσετε τις εικόνες που δημοσιεύετε στο διαδίκτυο. Δεν είναι αλάνθαστη, αλλά θα αποτρέψει τους πιο casual χρήστες από την κλοπή των φωτογραφιών σας. Υπάρχουν διαθέσιμες εφαρμογές που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την προσθήκη υδατογραφημάτων σε ψηφιακές εικόνες, αλλά αν είστε χρήστης GIMP, είναι πολύ εύκολο να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή για να προσθέσετε υδατογράφημα στις φωτογραφίες σας.

01 από 03

Προσθέστε κείμενο στην εικόνα σας

Martyn Goddard / Getty Images

Πρώτον, πρέπει να πληκτρολογήσετε το κείμενο που θέλετε να εφαρμόσετε ως υδατογράφημα.

Επιλέξτε το εργαλείο κειμένου από την παλέτα εργαλείων και κάντε κλικ στην εικόνα για να ανοίξετε τον επεξεργαστή κειμένου GIMP. Μπορείτε να πληκτρολογήσετε το κείμενό σας στον επεξεργαστή και το κείμενο θα προστεθεί σε ένα νέο επίπεδο στο έγγραφό σας.

Σημείωση: Για να πληκτρολογήσετε ένα σύμβολο © στα Windows, μπορείτε να δοκιμάσετε να πιέσετε Ctrl + Alt + C. Αν αυτό δεν λειτουργεί και έχετε αριθμητικό πληκτρολόγιο στο πληκτρολόγιό σας, μπορείτε να κρατήσετε το πλήκτρο Alt και να πληκτρολογήσετε 0169 . Στο OS X σε Mac, πληκτρολογήστε Option + C - το πλήκτρο Option είναι γενικά επισημασμένο Alt .

02 του 03

Ρυθμίστε την εμφάνιση κειμένου

Μπορείτε να αλλάξετε τη γραμματοσειρά, το μέγεθος και το χρώμα χρησιμοποιώντας τα στοιχεία ελέγχου στην παλέτα Επιλογές εργαλείων που εμφανίζεται κάτω από την παλέτα " Εργαλεία ".

Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα σας συμβουλεύσει καλύτερα να ορίσετε το χρώμα γραμματοσειράς σε μαύρο ή άσπρο, ανάλογα με το τμήμα της εικόνας στο οποίο θα τοποθετήσετε το υδατογράφημά σας. Θα μπορούσατε να κάνετε το κείμενο αρκετά μικρό και τοποθετήστε το σε μια θέση όπου δεν παρεμβαίνει πάρα πολύ με την εικόνα. Αυτό εξυπηρετεί το σκοπό του εντοπισμού του κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων, αλλά μπορεί να είναι ανοιχτό σε κατάχρηση από λιγότερο αξιόπιστους ανθρώπους οι οποίοι ενδέχεται να περιορίσουν την ειδοποίηση πνευματικών δικαιωμάτων από την εικόνα. Μπορείτε να το κάνετε πιο δύσκολο χρησιμοποιώντας τους ελέγχους αδιαφάνειας του GIMP.

03 του 03

Κάνοντας το κείμενο διαφανές

Η δημιουργία ημιδιαφανών κειμένων ανοίγει την επιλογή χρήσης μεγαλύτερου κειμένου και το τοποθετεί σε πιο προεξέχουσα θέση χωρίς να αποκρύπτει την εικόνα. Είναι πιο δύσκολο για οποιονδήποτε να καταργήσει αυτό το είδος της ειδοποίησης πνευματικών δικαιωμάτων χωρίς να επηρεάσει αρνητικά την εικόνα.

Πρώτον, θα πρέπει να αυξήσετε το μέγεθος του κειμένου χρησιμοποιώντας το στοιχείο Μέγεθος ελέγχου στην παλέτα Επιλογές εργαλείων . Εάν η παλέτα " Επίπεδα " δεν είναι ορατή, μεταβείτε στα παράθυρα "Παράθυρα με δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων" > " Επίπεδα" . Μπορείτε να κάνετε κλικ στο στρώμα κειμένου σας για να βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργό και στη συνέχεια σύρετε το ρυθμιστικό Opacity προς τα αριστερά για να μειώσετε την αδιαφάνεια. Στην εικόνα, μπορείτε να δείτε ότι έχω δείξει ημιδιαφανές κείμενο με έγχρωμο λευκό και μαύρο για να δείξει πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί διαφορετικό έγχρωμο κείμενο ανάλογα με το φόντο στο οποίο έχει τοποθετηθεί το υδατογράφημα.